Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива

На видеозапис се вижда как участници в митинга го сочат на полицаите
16 юли 2024 20:30, Петър Бойчев
98
Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива
Снимка БГНЕС

Участници в предизборния митинг на бившия американски президент Доналд Тръмп в щата Пенсилвания са видели въоръжен мъж на покрив и са предупредили полицията за него две минути преди да бъдат произведени изстрелите, съобщи в. "Ню Йорк Таймс". Американският всекидневник публикува видеозапис, заснет от очевидец.

На кадрите се вижда как участници в проявата сочат към мъж, който лежи на покрива на бялата сграда, откъдето в крайна сметка бе извършено нападението срещу Тръмп. На кадрите се чува и как някои от тях се опитват да привлекат вниманието на служителите по сигурността. Според "Ню Йорк Таймс" видеото е заснето в 18:09 ч. в събота местно време - точно две минути преди да се чуят звуците от изстрелите.

На видеозаписа е заснет и полицейски служител, който се приближава към мястото на инцидента, но не е ясно дали е чул предупрежденията на свидетелите, или вече е знаел, че потенциалният стрелец е на покрива. Освен това на паркинга до сградата, от чийто покрив е стрелял, се виждат три паркирани полицейски автомобила. Все още не е установено дали в тях е имало полицейски служители.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля в събота при опит за убийство, извършен по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания, пише БТА.

Тръмп, който ще бъде кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое разследването на случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То се видя, чакаха го да убие Тръмп след което да го гръмнат на секундата, беше им на мушката.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако на покрива беше афроамериканец с пушка, веднага щяха да го убият. Няма заговор, а просто нацизъм. Помислили са въоръжения за техен човек, за въоръжена охрана, просто защото е бял.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако стрелят срещу Путин ще им трябва микроскоп!
19
2
 
4
 
! Отговори
главния шеф преди 1 месец
До ДЖО БАЙДЪН Имат си главен шеф секретните служби. КОЙТО СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА! НЕ ПАДА ОТ МАРС!
18
4
 
3
 
! Отговори
ТРЪНПОСРАНОВКА преди 1 месец
До Юлиян/ НЕ ЛЪЖИ ОРАТА! ДЕНЕМ СИ ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА ,А САМО НОЩЕМ ЮЛИЯН БЕЗСРАМНИЦЪ
17
4
 
6
 
! Отговори
Юлиян до посраното преди 1 месец
Нищо не чухме за "римейка",където ти ще застанеш в ролята на мишената и само ще ти "одраскат" ухото.
16
2
 
10
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
""""Две минути преди изстрелите към Тръмп е съобщено за въоръжен на покрива...."""" ------ Вече всички разбраха, че покушението срещу Тръмп, е била спланирана и подготвена операция, а не еднолично и спонтано решение на стрелеца!!! Въпросъ е дали шъ има "Повторение"?!
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде моля Ви се, поне не ми изкарвайте тоя хахо Тръмп герой! Не се знае точно какво е станало, но тоя е луд и неадекватен старец, също като Байдън, само физически изглежда по добре! Тая работа не може да се ползва за придаване на качества каквито няма!
14
4
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Какво се правите на"ощипани моми"?Класически опит за убийство!Класически атентат.Само че,по една чиста случайност не се получи."Демокрация"по американски!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 13 Зеленски търси доброволци, отивай и помагай
12
2
 
5
 
! Отговори
ТРЪНПОСРАНОВКА преди 1 месец
До Юлиян до посраното/ ДЕНЕМ СИ ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА! А САМО НОЩЕМ РАБОТИШ КАТО ЮЛИЯН НА КОПЕЙКОВА ЗАПЛАТКА! НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ТИ СИ ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА МАГИСТРАЛНАТТА ЖРИИЦА НА ЛЮБОВТА!
11
4
 
7
 
! Отговори
БИДЕН преди 1 месец
Секретните служби и полицията са подчинени на БАЙДЪН! Очевидно момчетата са си вършели работата, тоест гледали са да заслужат хляба си от господаря Байдън, като си затворят очите и се скатаят, решат да изчакат резултата от атентата. Нищо, той Байдън ще изпрати други стрелци, по-добри и точни. А полицията отново ще се прави на интересна, все едно няма нищо особено. Ще се правят на уллави!
10
7
 
7
 
! Отговори
Юлиян до посраното преди 1 месец
Ти защо не застанеш за мишена в подобна"постановка"?Пък ако искаш сложи за"главно действащо лице"най-добрия снайперист в света.Да видим как "само ще ти одраска ухото"от такова разстояние и по време на постоянно движение на главата и тялото.Отговори,"постановчик хренов"!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше снайперска пушка, сега пък автомат.....?
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като го погъделичкаха по ухото и после разговаря с Байдън, очаквам Тръмп да си преосмисли политическите позиции по много въпроси, ако не иска да го гъделичкат пак.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересното е, че полицията е била вътре в сградата вместо да пази подстъпите към покрива, явно някой висшестоящ замесен е решил да им прави оперативката вътре само и само да не са на терен. Професионални снайперисти казват, че това не може да стане без прякото участие на Сикрет Сървис, а те получават заповеди директно от управляващите, в случая демократите. Цялата работа мирише на разчистване на пътя на дедушката. Вместо да сменят куция си кон, те избират другата тактика, да елиминират всички.
6
7
 
16
 
! Отговори
ТРЪНПОСРАНОВКА преди 1 месец
КОГАТО УЧАСТНИЦИТЕ В МИТИНГА КАЗАЛИ 5 МИНИТИ ПРЕДИ СТРЕЛБАТА, ЧЕ ИМА ЧОВЕК НА ПОКРИВА ОТ СЕКРЕТНИТЕ СЛУЖБИ ИМ КАЗАЛИ! ЕЙЙЙЙЙЙЙ ШШШШШШШШШ НЕ РАЗВАЛЯЙ ШОУТО ШШШШШШШШШШШШ
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващият президент на щатите ще е Тръмп.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах го този запис преди два дни. Човекът с телефона снима точно както описвате ситуацията. Дървото е на 20 метра от сградата. Стрелецът ясно се вижда как се покатерва и заляга на покрива. Много хора имаше под сянката. Всички сочат стрелеца.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицията не го вижда а обикновени граждани го виждат хехехехе.