Руският патриарх обвини Украйна в преследване на вярващи

Кирил направи изявление, след като Зеленски забрани УПЦ
Обновена: 24 авг 2024 20:01 | 24 авг 2024 20:00, Стела Стоянова
166
Руският патриарх обвини Украйна в преследване на вярващи
Снимка БГНЕС, архив

Руският патриарх Кирил обвини Украйна, че „преследва“ вярващи. Изявлението на Кирил дойде, след като по-рано на 24 август украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за забрана на свързаната с Москва Украинска православна църква (УПЦ).

Руският патриарх призова международната общност да коментира ситуацията, предаде АФП.

Патриарх Кирил, близък приятел на Владимир Путин, призова други християнски религиозни лидери и международни организации да „издигнат глас в защита на преследваните вярващи“, които според него се намират в „критична“ ситуация в Украйна. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Украйнапатриарх Кирил
Още от Русия
Анализатор: Курск роди Путин, Курск ще го погуби
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
1
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 2 седмици
Вярващи в путинския ИДИЛ, какво общо има това с християнството, че и с православието ... Самият Кирил част от тази сатанинска КаГеБейска секта, престъпна ерес която скверни и маскари божият свят ... !!!
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изхвърлете и изпъдете всичко руско от къщи.Русия е чума.
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-фашистката държава е Русия.Всеки ден се ограничават правата на блат.няците и им се промиват мозъците с укази и забрани.Там войната е религия -те живеят с нея и заради нея.Сега ги примамват в армията с еднократно заплащане от милион рубли и заплата от 200 000 рубли.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия е лъжкиня и 24 каратова измамница.Русофилите са агенти на Москва и Българофоби.Русия подло не се намеси да защити православна Армения с войските си в тамошната база, а се съюзи с мюсюлмански Азербайджан, поради коварните си имперски интереси.Така и нас навремето уж ни освобождава, а когато правим Съединението не го признава, организира преврат, изтегля своите генерали и насъсква Сърбия в братоубийствената война от 1885 г.Това е Руската - подла и коварна.
77
1
 
1
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Расийския "патриарх" е КГБ агент и пере парите на Пу тин, ама това е друга тема.
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поп Кире Фасо ,наричан Сатаната....
75
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Къде беше патриарха,когато руските терористи избиваха вярващи в Украйна? Май е повече служител на КГБ,отколкото патриарх.
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че тя Русия няма патриарх. Има полковник от КГБ назначен на длъжност патриарх.
73
4
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 2 седмици
не само забрана на Православието, но се паляят и изгарят Православни църкви и манастири .
72
1
 
5
 
! Отговори
Божи преди 2 седмици
Го то хелл гундяев заедно с мюсюлманина ге й. Оставете ни да живеем както намерим за добре в собствените си държави. Добри лоши наши са си. Го то хелл
71
5
 
2
 
! Отговори
Дан преди 2 седмици
Зеления наркоман от Киев тласка света към ядрена катастрова .Ако Баиден и хората около него не го разберат на време , нищо добро нито за Украина ,Нито за Америка , нито за Европа , Нито за Русия .Зеления наркоман на съд и ефективна присъда , докато не е подпалил света .
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че тя русията няма ратриарх. Гундяев е убиец чекист.
69
5
 
6
 
! Отговори
Може ли преди 2 седмици
Путлеристка под лога да е истински патриарх ? Явно е имал на предвид вярващите путлерияни !
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе аиде да спреш да ни занимаваш с някакъв зависим .Тук проблемите са с вярата,а ти не си вярващ.Значи 1 католиците винаги са се стремяли да внасят разкол в източно православните църкви,друг е въпроса че те са различни и не се припознават една с друга защото базата им е различна
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Които " вярват" в кръволока Путин , да, трябва да бъдат преследвани .Изгони половин държава от домовете им , а и още имало кухи кратуни да му вярват. Зачерни един милион украински и руски семейства и е жив заради фашиският ред който наложиха у раша. У нас има няколко бетеря дето " умничат " но и на тях ще им свием перките.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КГБ ченгето Кирил е ясен. "Нашия" Даниил какво е казал?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия е единственият останал бастион в света на духовност,семейни ценности и любов.Може би и част от Азия.Останалата част на света е сатанизъм и алчност
64
0
 
0
 
! Отговори
Бог гледа преди 2 седмици
Православието е едно и само едно! Държава управлявана от диктатор - евреин и подкрепена от САЩ не се счита за православна, а за сатанистка. Имам предвид Украйна. Изводът е че островът на православието в момента са само Русия и Сърбия. Гърция призна еднополовите бракове и отпада. В България процъфтяват сектите -също отпада.
63
4
 
2
 
! Отговори
Моля ви! преди 2 седмици
Махнете това същество от снимката. Слагате го на всяка статия. Това изчадие унищожи Украйна, то е олицетворение на диктатурата и войната, защото отмени изборите. Приятелски съвет към редактора. Ако търсите про украинска пропаганда не показвайте еврей на Зеленски.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зелето си е евреин.Гласят Украйна за Нов Небесен Йерусалим и даже в укро версията на Уикипедията можете да видите нвофициалното име на Киев.Да се забрани православието в Украйна си е все едно юдеизма да се забрани в Израел.