Кремъл ще следи България и Румъния отблизо

Ще сметне за заплаха постоянно присъствие на кораби на НАТО в Черно море
18 юли 2024 16:00, Елка Василева
230
Кремъл ще следи България и Румъния отблизо
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл днес заяви, че Русия ще сметне каквито и да било планове за установяване на постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море за заплаха предвид участието на алианса в конфликта в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия е готова да предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си.

"Разбира се, концентрираното присъствие на военни кораби на НАТО – вземаме под внимание България и Румъния, крайбрежните страни, които са членки на алианса – представлява, особено в настоящата обстановка, допълнителна заплаха за Русия", каза Песков пред репортери.

"Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си", добави той.

Песков каза това, коментирайки указа на украинския президент Володимир Зеленски, с който се въвежда в сила решение на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) на Украйна относно стратегията за морска сигурност на страната. Основните цели на стратегията включват изграждането на военноморските сили на Украйна и осигуряването на постоянно присъствие на силите на НАТО в Черно море.

По думите на Зеленски войната е променила баланса на силите в Черноморския регион и руският флот вече няма да доминира там, посочва украинската новинарска агенция УНИАН.

Зеленски добави, че стратегията ще консолидира украинските интереси, ще вземе предвид новите технологични възможности и отношенията с партньорите на страната.

"Сега Украйна винаги ще бъде държава, която е способна да защитава собствените си интереси в морето, транспортните артерии и интересите на нашите съюзници и партньори", заяви той

Песков каза още, че обещанието на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за създаване на "истински европейски отбранителен съюз", демонстрира настроението в Европа за милитаризация и конфронтация.

Фон дер Лайен каза, че част от усилията ѝ ще бъдат и водещи проекти за противовъздушна и киберотбрана.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 59. Неотдавна показаха по телевизията град в щата Калифорния. По тротоарите палатки, мръсотия, алкохолици и наркомани. Казаха, че щатът осигурява безплатна водка и бира за "бездомните алкохолици". За година отиват за това 5.5 милиона долара. Има още показатели, по които да ги настигаме. А самият ти сядаш ли без ракия по икиндия?
67
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Песков, бедняци нагли, следете каквото си щете! С ненужно НАТО-вско оръжие целият ви флот в Черно Море беше потопен! Не се репчете, че сте на 1 самолетоносач живот! Ако не са КНДР, Китай и Иран сте чао. Като Китай вече се отмята от вас.
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хи, хи, хи, че на Расиушка останали нещо от ЧФ, ха, ха, ха?!
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве ***, а медведа къде е? Нема ли пак да фърга атома? Мутрофеевна кво ви казва?
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешен ***! Украйна нулира черноморския ви флот. Айде сбогом!
63
1
 
9
 
! Отговори
Пес преди 1 месец
Проскубан Ние ще следим Кремъл отблизо
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя мишооок пръв ще хване самолета да избяга,когато хората в Русия им скочат.Разбраха,че ги лъже Путин и скоро ще има революция в Русия!Гладни няма да седят там!
61
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма я Русия да изпрати безвъзмездно самолети, които да изгасят пожарите, под натовско владичество България е затихваща държава с един брой хеликоптер.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой ги пита хахаха
59
3
 
13
 
! Отговори
Котаракът измрънка преди 1 месец
За Турция, която е с по-дълга черноморско крайбрежие, нищо. Откакто им свалиха самолета, погубиха пилота, а после и посланика, знаят. За съжаление, Европа и Запада се опита с добро, и чак сега видя, че не става. Затова и се въоръжава пак Европа. А турците си им знаят номерата от османско и десетките войни с тях. Не разбират от добро, вар ниците. Само от тояга. Оставиш ли ги да имат по-дебела тояга от твоята, започват да се зъбят. Затова, трошиш им зъбите и да кротуват.
58
12
 
7
 
! Отговори
наркомана се насра преди 1 месец
И европедерасляците в Брюксел се изпонасраха. Вицето на Тръмп в прав текст заявява, че Украйна не може да спечели, и трябва да отстъпи територии и да се договори с Русия.
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То рублата вече не съществува.Като им скочат гладните руснаци на тия самозабравили се като Песков ,Путин и цялата им шайка там и ще ги изтрепат.Ама нека си лае тоя не ни пречи.
56
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ядрена държава никога няма да бъде победена
55
4
 
15
 
! Отговори
Гларус преди 1 месец
Може единствено да си пратят бляпките да ни въртят тръби
54
13
 
8
 
! Отговори
До 62 преди 1 месец
Така е украинските копейки на Илашчук си мислят ,че тук вече им е Урколандия
53
19
 
8
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Само Велика Русия може да гарантира сигурността и териториалната цялост на България.
52
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кривата Русия целия свят й пречи
51
8
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 1 месец
Ами той Ердоган си го каза ,ако тръгне директно да се меси в Украйна той ще извади Турция от НАТО
50
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия алкохолици с медведа има ли вече ден да не заплашват някоя страна от НАТО? Трябваше отдавна НАТО да ги удари и вече да бяхме приключили с тях, а не само да спрат урките да не им нанасяли удари по територията
49
13
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Тук всеки ден има няколко дежурни украински просяка да ни занимават с украинските си простотии