Ким Чен Ун обсъди военното сътрудничество с руски зам.-министър

Не е известна целта на посещението на руската делегация
19 юли 2024 10:39, Елка Василева
10
Ким Чен Ун обсъди военното сътрудничество с руски зам.-министър
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещна с руския заместник-министър на отбраната Алексей Криворучко и обсъди с него въпроси на военното сътрудничество между КНДР и Русия, предаде севернокорейската новинарска агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Ким и Криворучко отбелязаха необходимостта от военно сътрудничество между Пхенян и Москва с цел взаимна защита на интересите в сферата на сигурността.

Криворучко предаде на севернокорейския лидер поздрави от руския президент Владимир Путин и изрази дълбоката си благодарност за срещата с Ким.

Ройтерс отбелязва, че информацията на КЦТА не съдържа други подробности за водената от заместник-министъра Криворучко делегация или за целта на визитата ѝ в Северна Корея.

Северна Корея и Русия задълбочиха военното си сътрудничество, след като Владимир Путин и Ким Чен Ун се срещнаха в руския Далечен изток миналата година и подписаха споразумение за стратегическо партньорство. През юни при посещение на Путин в Северна Корея Москва и Пхенян постигнаха споразумение за взаимна отбрана.

Южна Корея и САЩ казват, че Русия и Северна Корея търгуват помежду си с оръжие, като този процес помага на Москва да получава ракети и артилерийски снаряди за войната си срещу Украйна. Москва и Пхенян отричат да има такава търговия.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Трябва спешно да прати милион и половина корейски войници да изпробват корейстата техника в истински бойни условия срещу истинския американски враг.
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото дебело прассе в психиатрията Северна Корея се срещнало с некъв идеот от другата психиатрия.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън няма да спечели, Тръмп ще бъде безкомпромисен към мигрантите във сащ и ще спре всяква помощ за Украйна. Все хубави неща предстоят да се случват за нормалните хора.
4
13
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
НАПЪЛНО ИЗВЕСТНА Е ЦЕЛТТА НА ДЕЛЕГАЦИЯТА: ПРОСИЯ :D
3
9
 
5
 
! Отговори
Ехааа преди 1 месец
Украйна е атакувала с дрон,мъжкият манастир близо до Курск.
2
13
 
13
 
! Отговори
Скоро преди 1 месец
Сега в нато и Украйна,ще им трябват много памперси и човали.
1
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алексей Криворучко незабавно да смени украинската си фамилия на Криворучков. Бива ли такова нещо - вождът каза, че украинска нация не съществува, а този с такава фамилия го опровергава. Да го уволнят за подронване на авторитета на карлика.