Ректорът на севернокорейски военен университет се удави в Москва

Той потърсил прохлада от горещото лято
18 юли 2024 08:13, Елка Василева
32
Ректорът на севернокорейски военен университет се удави в Москва
Снимка: архив, БГНЕС

Севернокорейски служител, който бил на посещение в Русия и чието име съвпада с това на мъж, цитиран от като ръководител на военен университет в Северна Корея, се е удавил, докато е плувал в езеро край Москва, съобщават руски медии.

Сайтът Baza, който често публикува информация от източници от службите за сигурност и правоприлагащите органи, съобщи, че служителят Ким Гем Чол е починал на 11 юли в  езерото в Зеленоград, на около 37 км северозападно от Москва, предаде Ройтерс.

Севернокорейската агенция KЦТА съобщи по-рано тази година, че севернокорейска делегация от елитни военни инструктори е отпътувала със самолет за Русия на 8 юли – първи по рода си военен обмен, след като лидерите на двете страни подписаха споразумение за пакт, в който се ангажират с по-тясно военно сътрудничество.

KЦТА съобщи, че Ким Гем Чол, когото определи като президент на Военния университет "Ким Ир Сен“, е ръководил делегацията. Лидерът на страната, Ким Чен Ун е посещавал военния университет, след като е учил в Швейцария, докато е бил подготвян за трети лидер на КНДР.

Посолството на Северна Корея в Москва вчера не отговори на запитване на Ройтерс за потвърждаване на смъртта и самоличността на Ким.

Московската полиция, която не е коментирала инцидента публично, проверяваше обстоятелствата на случилото се, съобщи отделно каналът SHOT в "Телеграм".

И Baza, и SHOT описват починалия като човек, който е бил на официално посещение и е бил отседнал в посолството на Северна Корея в Москва. Нито една от медиите не спомена за връзки с военното образование, а само че е работил в селското стопанство.

Baza твърди, че Ким е пътувал, придружен от преводач, до езерото Болшой Городской в Зеленоград, търсейки прохлада от горещото лято.

И Baza, и SHOT заявиха, че преводачът е изгубил Ким от поглед, след като той е отишъл да плува и се е свързал с полицията. Тялото му е било намерено на следващия ден в езерото. Двете издания посочиха, че починалият е бил на 64 години.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 месец
Ами като не може да плува така става особено ако е,, стъпил,, на криво.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Ким Чен Ун е учил за севернокорейски вожд в Швейцария, а не в Масква или Пекин? Питам аз и отговор не искам.
24
2
 
3
 
! Отговори
Идат преди 1 месец
Аз сьм пьрвия който иска да отиде в Русия на екскурзия Но как ще ме посрешнат не с хляб и сол Защото ни управляват фашисти а не бьлгари И не знам ако вляза на тяхна територия Дали няма да отнеса някой шамар или юмрук в главата Нищо че ги обичам И вината не е моя а на нашите политици евро атлантици Тоест предатели на славяните
23
1
 
6
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 месец
Нищо чудно да изплува в река Сена насред Париж,точно за Олимпиадата!
22
0
 
7
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
Всьо идет в строгом соответсвие с графиком! По плану!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз познавам един български тираджия, който на курс в русия се е събудил с откраднат бъбрек. Има 10 години от тогава. Жив е още човекът.
20
1
 
11
 
! Отговори
Емииии преди 1 месец
Тренирал е за водолаз,ама не взел изпита!
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дедо, не съм тираджия, не преразказвам. Многократно съм карал лично МПС в Русия, Украйна, Молдова, Абхазия, Грузия, Армения. Нищо лошо не ми се е случвало.
18
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Руската водка не е за слабо подготвени корейци.
17
5
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
От стари тираджии съм чувал, че най опасно е да караш в Русия. Можеш да изчезнеш безследно ,без никакъв проблем в тази безкрайна пустош.
16
11
 
24
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Посещението на Москва е опасно за живота. Дори нашите копейки ги е страх да ходят там. Предпочитат на запад при евроатлантическите ценности.
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гмурнал се е да търси флагманския кораб Москва.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
64-годишният Ким е бил отседнал в посолството на КНДР в Москва. Той е бил специалист в селското стопанство. Влязъл е да поплува в езерото в Зеленоград и се е удавил. Търсили са го безрезултатно до вечерта на 11 юли, а на сутринта тялото му е изплувало на повърхността.
13
2
 
20
 
! Отговори
test test преди 1 месец
Добре е, че не е бил на посещение със семейството си при блатните ***. Щяха да се удавят цялото семейство...
12
4
 
27
 
! Отговори
Перниканец преди 1 месец
Путин явно се разнообразява. То не може само от високите етажи.
11
1
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Може и да е ректор, но слаб плувец е бил, не става за водолаз. Трябвало е да го сменят овреме, за да си спестят неудобствата. Некст.
10
14
 
3
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Това е фейк
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
???????????
8
8
 
16
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Езеро или блато?
7
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди няколко години телевизията в Северна Корея съобщи,че велкия им вожд Ким Чен Ун е кацнал на слънцето,това напълно сериозно.Руския психодиспансер е на път да задмине и севернокорейския.