Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?

Според Forbes това е неизбежно
24 юли 2024 11:30, Инна Ангелова
123
Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стив Форбс, главен редактор на Forbes пише в статия за изданието, че Русия може да бъде въвлечена във война в Близкия изток, която неизбежно ще избухне между Израел, Хизбула и Иран.

“Назрява голяма война между Израел, Хизбула и Иран. Сблъсъкът е неизбежен“, пише още Форбс. В същото време този конфликт бързо ще се разрасне и в него може да бъдат въвлечени не само САЩ, но дори Русия. Днес единственият въпрос е кога ще се случи това”, се посочва още в статията.

С оглед на ситуацията журналистът смята, че това може да се случи скоро. Ключовата точка на конфликта ще бъде границата между Израел и Ливан, на юг от която са разположени позиции на Хизбула, допълва “Труд”.

“Войниците на „Хизбула” са по-многобройни и вероятно по-способни от тези на „Хамас” и притежават 150 хиляди ракети от различни видове. Премахването на „Хизбула” ще струва скъпо. Някои от неговите ракети и дронове ще преминат през Железния купол на Израел и ще ударят населени градски райони. Нещо повече, Иран няма да стои настрана; ще изстреля свои собствени ракети в Израел. И ще се изкуши да направи последните стъпки в създаването на ядрено устройство.

В статията си Forbes риторично пита дали Израел има достатъчно средства, за да  унищожи или значително да осакати ядрените съоръжения на Иран? През годините те са били закалени под земята и са разпръснати из страната. Израел ще се нуждае от помощ от САЩ, за да се бори срещу „Хизбула” и Иран, да не говорим за останките от „Хамас”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
0
 
! Отговори
Чичо Гошо до 85 преди 1 месец
Извинявай ти *** ли си или просто нямаш завършен четвърти клас. Какво са тея пръдни дето ги плямпаш. Я хвани прочети някоя книга ако ти е трудно вече има аудио книги.
98
1
 
0
 
! Отговори
Чичо Гошо до 92 преди 1 месец
То и ти трябва да изчезнеш ама вашите си те гледкат.Какво да те правят.Кой си ти господинчо та да решаваш..Специално за Иран и историята им знаеш ли нещо или следваме американската неприязън..
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краварите много ги сърби да ударят Иран, ама не им стиска за последствията. Защото да се прави на мъж пред камилари е едно, ама Иран хич няма да им цепи басма ни на Израел, ни на САЩ.. А пък Израел се правят на силни, само защото разчитат на САЩ, иначе не могат да се опънат на никой там
96
3
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Русия трябва да е луда за да се меси в спора между семитски племена, които не могат да си поделят едни камънаци и пустини! Дори да се включат Иран и Сирия , тя пак трябва да стои настрана. Нека се поизпотят краварите. А и да ги видим що за свръхсила са. Да не стане пак като в Корея, Виетнам и Афганистан.
95
9
 
19
 
! Отговори
израел преди 1 месец
Израел е създадена чрез терористични еврейски групировки действащи на територията на Палестина и финансирани от ционистите Войната не е зепочнала сега а преди 76 години когато евреите са прогонили голяма част и изклали много от палестинците за да завземат земята им!!!!!!
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо намесват и Русия? Това е турско-израелска интрига. С чужда пита помен ли искат да правят?
93
1
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 1 месец
НЕ държавите, а техните гнусни цинични нарцистични управници!
92
2
 
7
 
! Отговори
До 85 преди 1 месец
Точно! ОРУЕЛ ще излезе голям пророк, за съжаление! Толкова гнусно себични и нарцистични същества е родило човечеството. Срам и Позор!
91
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
държави като иран и северна корея трябва да изчезнат ако искаме да имам мир на Земята
90
10
 
5
 
! Отговори
До разбирачев преди 1 месец
Ти си роден диктатор, мразещ хората. Днес мразиш израелците, утре - жените, вдруги ден - някой друг, без да им позволяваш каквото и да е лично мнение, различно от твоето. Абсолютен пррррррростак!
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спакойно ве ***. Израелците имат модерна и добре обучена армия да се справят с всички арабели. Не са като голтаците от пРосията дето почти 3 та год водят война като през ВСВ с 25 пъти по малка държава на която и дават чат пат старо въоръжение и пари. Вие си гледайте колхозниците и ако можете не искайте сандвичи от мутрофеевна ами да ви праща при путинарко. Или викате чак па такива *** не сте. Друго си е в ЕС, а? Знам, те и за това колхозниците драпат за ЕС.
88
6
 
8
 
! Отговори
стига преди 1 месец
целия свят е целувал задните части на еврейския елит! изолирайте ги тея детеубийци и престъпници развратници и унищожители на хуманността!!!
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До РазбирачевСлед като не могат да се понасят един друг и са стигнали до точката на невъзврата, да си разделят земята, всеки да има излаз на море и питейна вода и всеки да си гледа собствената къщичка, без да се намесва в чуждата, така ще е добре и за двете страни.
86
5
 
11
 
! Отговори
заради преди 1 месец
наглите израелци ще започне трета световна Защо всички се страхуват да кажат истината Евреите са нагли и злобни същества Избиха 16хил деца и всички мълчатАйде някой да им затвори наглата уста и на тях и на американските им слуги Разтовариха ги като *** с корабите и станаха голямата работа
85
7
 
10
 
! Отговори
Разбирачев преди 1 месец
Крайно време е тия Евреи да бъдат прогонени от териториите си Те са само *** в тялото на арабските територии. И слуга на САЩ за една евентуална бъдеща война. Трябва да бъдат изтрити за секунди преди да могат да реагират.
84
10
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Просията ВИНАГИ е била заплаха за Европа. Всички световни войни са започнати от Просия / СССР. Винаги целта им ебила да погълна Европа и винаги са работили ПРОТИВ единството на Европа. Даже сега се опитват да прелъжат Тръмп да мине на тяхна страна. За Европа единственият път напред минава през разрушаването на Просията, тя е като Картаген за Рим. В противен случай отиваме към мрачния сценарий, описан от Оруел.
83
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако израелците ги сърби да си загубят държавата и да ги пръснат отново по света, НЯМА ПРОБЛЕМ!!! Изгубили връзка с реалността и мислейки, че всичко им е позволено, правят всичко възможно да бъдат унищожени. Защо го правят? Защо не разделят земята на две, за да живеят с палестинците като добри съседи? Като изгубят всичко, а то ще стане, по-добре ли ще е?
82
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО е създадена организация от нацисти и фашисти, в основата и образуването му, стоят бивши нацистки престъпници и нацистката им идеологията им е попита от други държави, вместо другите да се поправят и отстранят нацизма, те поемат и попиват нацистката идеология и я продължават.
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 32335445Защото ги заплашват с убийства и насилие, затова страняха, бяха принудени насила да странят от Русия и чрез насаждана лъжлива пропаганда и насилие. А фамилия Чаушеско, беше роднина с един американски президент, сами си го създадоха, сами си го убиха; а ако намеря видеото, как чехите са влачени и бесени по улиците с табели по вратовете от организираното от бивши немски нацисти и ЦРУ уж "възстание" , ще ти го пусна! Нацизма никога не си е отивал от Европа, само са се преформатирали!
80
6
 
10
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
1988 отиваме на пионерски лагер за две седмици, връщаме се и не можем да познаем в кой град влизаме. Градът расте не с години, не с месеци, не и със седмици, а с дни! Прибираме се, вече са построени нови жилищни кооперации. Много ме кефеше тогава да се прибера, за да видя какво ново са построили. Днес? Ако те няма година и се върнеш, най-много да разпознаеш нови дупки по пътищата. Даже не им трябват и години, понякога никнат за часове.