Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?

Според Forbes това е неизбежно
24 юли 2024 11:30, Инна Ангелова
123
Ще бъде ли въвлечена Русия във война в Близкия изток?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стив Форбс, главен редактор на Forbes пише в статия за изданието, че Русия може да бъде въвлечена във война в Близкия изток, която неизбежно ще избухне между Израел, Хизбула и Иран.

“Назрява голяма война между Израел, Хизбула и Иран. Сблъсъкът е неизбежен“, пише още Форбс. В същото време този конфликт бързо ще се разрасне и в него може да бъдат въвлечени не само САЩ, но дори Русия. Днес единственият въпрос е кога ще се случи това”, се посочва още в статията.

С оглед на ситуацията журналистът смята, че това може да се случи скоро. Ключовата точка на конфликта ще бъде границата между Израел и Ливан, на юг от която са разположени позиции на Хизбула, допълва “Труд”.

“Войниците на „Хизбула” са по-многобройни и вероятно по-способни от тези на „Хамас” и притежават 150 хиляди ракети от различни видове. Премахването на „Хизбула” ще струва скъпо. Някои от неговите ракети и дронове ще преминат през Железния купол на Израел и ще ударят населени градски райони. Нещо повече, Иран няма да стои настрана; ще изстреля свои собствени ракети в Израел. И ще се изкуши да направи последните стъпки в създаването на ядрено устройство.

В статията си Forbes риторично пита дали Израел има достатъчно средства, за да  унищожи или значително да осакати ядрените съоръжения на Иран? През годините те са били закалени под земята и са разпръснати из страната. Израел ще се нуждае от помощ от САЩ, за да се бори срещу „Хизбула” и Иран, да не говорим за останките от „Хамас”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо пък неизбежно, та и кой ще бъде въвлечен. А нещо за преговори, мирно уреждане на конфликта.....Ей, все едно това е мечтата на човечеството и го чака с нетърпение, избухването на война с участието на САЩ и Русия. На някого много му се ще да унищожи тоя свят.
18
10
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Е то Израел дефакто е създаден с благословията на Сталин, в опит да напраеи още една комунистическа държава. Малко плановете се объркват, но не е късно да се поправят.
17
7
 
14
 
! Отговори
Информиран преди 1 месец
Иран и Русия се правят на съюзници, но надлъгването между тях е много голямо - от една страна Русия отчаяно се нуждаеше да отвори втори фронт в Близкия изток, за да отклони американското внимание от Украйна, от друга - персите отчаяно биха искали да избегнат война на тяхна територия! В момента Русия и Иран са в положението на Англия и СССР от края на 30-те години на миналия век - всеки се е опитвал да оклони удара към другия
16
16
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООВЦЕ , ВОЙНИТЕ ПО СВЕТА ГИ ПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ЕВРОГЕЙЦИТЕ !!! А ТУК - ГЛУПАВО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ !!!
15
5
 
22
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Те руснаците с тази война не могат да се оправят, тия за още една говорят.
14
6
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
А Тайван кога?
13
15
 
13
 
! Отговори
Активист ППДБ преди 1 месец
Африкански мигранти за белите ви дъщерички в името на евроатлантизма ! Ще борим демографската криза и с мигранти без качулки от Непал и Бангладеш! Гласувате за ППДБ и получавате тъмно бели патки в българските езера!
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни глупости. 15% от населението на Израел са руснаци. Каквото и да се говори, Путин никога няма да пусне ислямските орди срещу тях.
11
9
 
8
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 месец
Трябва копейките да бъдат въвлечени във война с Русия.
10
7
 
28
 
! Отговори
Целта е преди 1 месец
Да се държат хората у Европа във страх, да забравят за нелегалната емиграция, инфлация и други, а плашилото де развяват е Русия. Втора статия за 10 мин , в която плашат с Русия,
9
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пуснаха ли си електричеството в Краснодар??
7
9
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
От кого да е въвлечена Русия във война в Близкият Изток? Думичката "въвличане" е психологическа травма у този Въвлечен,който я използува. Защото претенцията на Путин е господарска и отхвърля някой да въвлича Русия в каквото и да е било. И щом Путин твърди,че Русия...Руската федерация е НЕВЪВЛЕКАТЕЛНА,то никой не е в състояние да въвлече Русия. Освен това понятието БЛИЗЪК ИЗТОК е неправилно. Държавата Израел бе нападната от и.зв.е.р.г.и,които клаха. Защитата на Израел е наш приоритет антифашистки
6
4
 
12
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Путин няма да тръгне срещу Израел, Русия няма интерес от сериозна война в Близкия Изток. От друга страна, да има леко военно напрежение е в полза на Русия, така ще принуждава Израел да не застане на страната на украйна.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tя Раию един Часов Яр не може да превземе вече 5 месеца, тръгнала за Близкия изток... ХАХАХАХ, ако напредват с темпото от Донбас, ще стигнат до Близкия изток някъде към 3750г.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
предпочитам да не отговоря
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ще бъде,ще помага с ракети и мнооого оръжие.
1
5
 
10
 
! Отговори
Жозе Борел преди 1 месец
А какво става с победата на бойното поле?