Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден

Киев планира данъчна реформа, за да покрие дефицита в бюджета
Обновена: 30 юли 2024 21:40 | 30 юли 2024 20:47, Анисия Иванова
177
Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден
Снимка: БГНЕС

Украинският финансов министър Сергий Марченко каза днес, че войната на страната с Русия струва на Киев повече от 135 милиона долара на ден, предаде ДПА.

В интервю за РБК-Украйна Марченко каза, че месечните разходи по сигурността и отбраната са се увеличили до 166 милиарда гривни (4,04 милиарда долара).

Украинското правителство в момента планира голяма данъчна реформа, която да покрие дефицита в бюджета на стойност около 12,2 милиарда долара. Сред предложените промени е увеличение на военния данък от 1,5% до 5 процента. Първоначално такова увеличение бе предложено през 2014 г. след анексирането на Крим от Русия. Този вид данък се начислява отделно от основния данък върху доходите, съобщи БТА.

Освен това, покупката на коли и бижута е обект на военен данък между 15% и 30 процента. Според информация в медиите продажбата на нови автомобили в големите украински градове се е увеличила рязко, след като е съобщено за тези планове.

Украйна отблъсква руската инвазия вече повече от две години. Около половината от държавния бюджет в момента се финансира от чуждестранни заеми и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
16
 
! Отговори
Ковпак преди 1 месец
Всеки ден,в който Хохландия воюва,а не капитулира е катастрофален за нея.Време е господарите отвъд океана да и отворят очите.
137
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А да знаете на колониална Европа колко струва! Въпреки че уж не воюва. Но колониалният данък трябва да се плаща!
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А днес е 889'ти и как ще ги връщат после тези пари...
135
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 143 Много миролюбиви станахте като Русията изяде боя. Ако бяхте толкова загрижени за мира преди 24.02.22 и преди 2014 можеше и да не се стигне до днешния позор на Русия. Сега колкото и да ни убеждавате във величието Русията само предизвиквате бурен смях. И най-големият русофоб не е вярвал че Русията е такъв въздух под налягане
134
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се напъва Русия срещу Украйна няма да спечели, защото е ужасно слаба. Щом със 135 милиона долара на ден украинците счупиха прогнилите зъби на руската мечка и я поставиха в положение партер, представям си какво ще остане от тая прехвалена мечка ако тръгне да воюва срещу НАТО.
133
4
 
25
 
! Отговори
Укро-калкулация преди 1 месец
Олена Зеленская се нуждае от ново Бугати! Старото и омръзна! А женЪ и Володомира се нуждае от пудра захар за нослето и качествен бЕл прах за пране,че е време да изпере лепкава та зеленокафява 80няща мазна тениска... Събирайте капачки и викайте Слава Кокаине, укроп0длоги!
132
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само 135 млн, но и по 1,000 аойника + цивилни, разрушения и щети, които вероятно надхвърлят същата сума. С такива темпове посоката на развитие е само надолу. Няма я математиката на победата. Тези, които подклаждат войната и държат тя да продължава са врагове не само на Украйна и Русия, а и на целия човешки род, култура, религия, минало и бъдеще. Съберете физиономиите на Урсула, Борел, Столтенберг, Байден, Блинкен - лицето на един изроден свят.
131
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
700 000 избити укри до момента ...... ако се бяха обърнали и да свалят лил ипута, поне половината щяха да са живи .... много тъжно
130
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аха, а допуснахте платените престъпници да скачат по майдани и да лъжат че с 2 вафли сте в натото и че ще правите мръсни бомби и ще завладявате Русия. Същото чака и тук платените грантаджии - почистване и десорософикация. Покрай това ще пострадат и други, но който ги търпи и не ги маха на време и не ги вкарва там където им е мястото - в затвора, си заслужава съдбата.
129
3
 
25
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Проклет да си Зеленски изби толкова много млади момчета
128
3
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 1 месец
По скоро са 35 млн на ден и още 100 за зелената свита
127
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плащаме лихвите по заемите на Украйна.Напишете това в гугъл и ще раберете какво ни се случва.
126
4
 
21
 
! Отговори
БГ преди 1 месец
не са 125, повече са, така като Ви гледам лъскавите коли по нашето черноморие
125
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ги плаща тия 125 млн. долара на ден???
124
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кинти нема, нема ХРИВНИ! Дайте, че няма за лексуси! И за гречко няма! Щот тоя път решихме да се напием и да се збием повечко от друг път. Пък га изтрезняхме, то сме се сбили с мечка.
123
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво да продават? Украйна са известни само с мафията, поръчковите убииства, продажбата на органи и проститутките. СССР им направи инфраструктура и заводи. Руснаците им отстъпиха голяма територия земя. Всичко им е дадено и затова продължават със същата политика. Не знаят друго. Те ще искат още 100години подобна война ако нито те настъпват, нито руснаците а парите и шоуто на Зеленски си вървят. В Киев след 2022 година се купуват 50 пъти повече скъпи автомобили от колкото преди това.
122
9
 
11
 
! Отговори
До 128 преди 1 месец
Напротив! Тази война донесе милярди и геополитически позиции на Русия и САЩ. Заедно са си я планували дълго време. В ЕС също донесе дивиденти, но само на Брюксел и Урсула фон дер Лайен. Ще попитате какви дивиденти в Европа? Ами контрола върху простилюдието става пълен. Милиони *** се хващат на въдицата, че без зелената политика, ваксините инфлацията, покачването на цените, дигиталните пари и ЛГБТ пропагандата, не може да се живее и няма друг начин. Трябва да си мишкуваме, да сме *** и т.н
121
3
 
22
 
! Отговори
Опссс преди 1 месец
пак грешка в заглавието "ни струва". Всъщност е - ви струва.
120
3
 
12
 
! Отговори
Равносметка преди 1 месец
цитат: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на денИзвод: ако не можете да си го позволите не го правете или измислете какво да продавате, така че на края на деня да сте близо до нулата
119
0
 
8
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Ако такива войни се водят в бъдеще,скоро живота ще е жив късмет на тая планета...жалко човешко съществуване и подчинение на една политика !!