Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден

Киев планира данъчна реформа, за да покрие дефицита в бюджета
Обновена: 30 юли 2024 21:40 | 30 юли 2024 20:47, Анисия Иванова
177
Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден
Снимка: БГНЕС

Украинският финансов министър Сергий Марченко каза днес, че войната на страната с Русия струва на Киев повече от 135 милиона долара на ден, предаде ДПА.

В интервю за РБК-Украйна Марченко каза, че месечните разходи по сигурността и отбраната са се увеличили до 166 милиарда гривни (4,04 милиарда долара).

Украинското правителство в момента планира голяма данъчна реформа, която да покрие дефицита в бюджета на стойност около 12,2 милиарда долара. Сред предложените промени е увеличение на военния данък от 1,5% до 5 процента. Първоначално такова увеличение бе предложено през 2014 г. след анексирането на Крим от Русия. Този вид данък се начислява отделно от основния данък върху доходите, съобщи БТА.

Освен това, покупката на коли и бижута е обект на военен данък между 15% и 30 процента. Според информация в медиите продажбата на нови автомобили в големите украински градове се е увеличила рязко, след като е съобщено за тези планове.

Украйна отблъсква руската инвазия вече повече от две години. Около половината от държавния бюджет в момента се финансира от чуждестранни заеми и помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДДС-то ли си търсят, че казват? По време на война се лъже и краде най-много.
97
1
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Западната военна помощ за Украйна е по-голяма от целия руски военен бюджет и пак файда няма.
96
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Пари ще се намерят,ама украинците явно свършват.Или поне тия,дето се имат за украинци.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хи хи Кои са твоите пари? 60те милиарда от САЩ или тези от Европа... които включват по-малко дадени от нас, от колкото получени.
94
2
 
8
 
! Отговори
урките са в клинична преди 1 месец
от запад като им изключат системите, урките нямат сила и един гърч да направят, преди да издъхнат!
93
0
 
1
 
! Отговори
Айде сега! преди 1 месец
До Анонимен "Ами руснаците кво да кажат с 10 милярда ? ТИ ПА ! Със 1024 трилиона месечни разходи! Ти какво се скъпиш за руснаците? нали е чуждо - дигай им цените ! :):)
92
7
 
2
 
! Отговори
Бай Ой преди 1 месец
САЩ и ЕС ще ползват руските богатства след 10 години, щото държава Туршия няма да има! Заклех се
91
4
 
1
 
! Отговори
До 93 преди 1 месец
И които подаряват на Китай и Индия! А САЩ и ЕС дават по 120 млрд годишно на "укрите". От кое село си неграмотни ЧабОрашко?
90
4
 
8
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
урките лапат ли лапат от нашите пари !!! Кви са ни урките ? НИКАКВИ, нито са в нато, нито са в ЕС !
89
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Украйна и дават по 100 милиарда на година, а Путин кво ще прави след още 1-2 години??? Ще храни народа с радиация от Запорожец...хахаха? Само питам селските бекове!
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами руснаците кво да кажат с 10 млрд долара месечни разходи! Средна класа вече пасе само трева и ходи на море в леген в задния двор!!! Дедо Джо си изпълни задачата! Приравни руснаците по бедност със Северна Корея! Ама братушките са потайни, правят се на велики! That's the truth
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арабския халифат ще си преизбере емирачифyт Сарко-Хазарко, така че не ни занимавайте повече с глyпocти. Кажете в семейството на Шаломович (Путин) и Менахем Мендел (Медведев) кое е мъжкото и кое е женското, за да не се налага да изпращаме Доку Умаров да провери. Доку Умаров е голям Българин и доказан природозащитник!. Той зедно с УЙГУРО-БУЛГАРСКО БРАТСТВО вече години наред се грижат с популацията на вреден Руски Юдохазарски дивеч в Кавказ. На Балканите идват за обмяна на опит за ЧИСТА БЪЛГАРИЯ!
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арабския халифат ще си преизбере емира-*** Сарко-Хазарко, така че не ни занимавайте повече с глyпocти. Кажете в семейството на Шаломович (Путин) и Менахем Мендел (Медведев) кое е мъжкото и кое е женското, за да не се налага да изпращаме Доку Умаров да провери. Доку Умаров е голям Българин и доказан природозащитник!. Той зедно с УЙГУРО-БУЛГАРСКО БРАТСТВО вече години наред се грижат с популацията на вреден Руски Юдохазарски дивеч в Кавказ. На Балканите идват за обмяна на опит за ЧИСТА БЪЛГАРИЯ!
85
2
 
10
 
! Отговори
КОФТИ! преди 1 месец
Много кофти за урките - на тях им струва долари които нямат, докато на руснаците им струва руда, горива, допълнителни цветни метали, храни ... от които има по много.
84
1
 
3
 
! Отговори
кое е вярното? преди 1 месец
"Не спират натиска" Русия превзе още две села .." ИЛИ "Украйна отблъсква руската инвазия вече повече от две години." ??? къде ви е днешната истина?
83
1
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Колкото струва на едната страна, толкова и на другата. Въпросът е те имат ли ги? И кога ще свършат.
82
1
 
1
 
! Отговори
Богаташчето Гого преди 1 месец
Бълха ни ухапала. Ние сме богати.
81
1
 
6
 
! Отговори
платена война преди 1 месец
"Около половината от държавния бюджет в момента се финансира от чуждестранни заеми и помощ." А реално ЦЕЛИЯ бюджет. И как се вика ако не ппокси война това?
80
1
 
3
 
! Отговори
западните удоволстви преди 1 месец
Западните удоволствия са скъпи! Това е положението!
79
2
 
10
 
! Отговори
Дяда Биден преди 1 месец
Доларите не са важни, печатаме ги. Кажете колко още остава до последния украинец?