Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област

Руската армия е превзела село Пивден
31 юли 2024 08:08, Стела Стоянова
288
Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област
Снимка БГНЕС, архив

Руската армия заяви, че е превзела село Пивден в украинската Донецка област, предаде Ройтерс.  

Пивден се намира на около 6 км югоизточно от гр. Торецк - украинска крепост и въгледобивен град, към който Русия започна да настъпва през юни.

В изявление на генералния щаб на украинската армия, разпространено тази нощ, се казва, че през последните 24 часа руските сили са се опитали да пробият украинската отбрана край Покровск 15 пъти. В текста не се споменава нищо за село Пивден, отбелязва Ройтерс.

Украински военни блогъри категорично отхвърлиха предположенията, че руски войски може да са си проправили път към Торецк, но казаха, че в районите около града се водят тежки сражения.

Данни на украинските власти сочат, че преди войната населението на Пивден е възлизало на 1404 души, а жителите на Торецк са били около 30 000.

Настъплението на Русия към Торецк предизвика едни от най-ожесточените боеве в Донецка област. Същевременно руски военни части се придвижват и към украинския транспортен център Покровск, който се намира на около 70 км западно от Торецк. Генералният щаб на украиснката армия е регистрирал руски 40 нападения на Русия в сектора на Покровск.

Руската армия заяви в неделя е превзела две села на подстъпите към Покровск - Прогрес и Евгениевка, отбелязва Ройтерс. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: РусияДонецка област
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Според бивш командир на 'Вагнер' необучените млади момчета-донаборници дори и след интензивна бойна и тактическа подготовка от 6м. след разполагане в линиите на съприкосновение и среща с обучените каcaпи на Легиона,Кракен,Азов и други главорезий-наемници в тази обстановка и война с висока интензивност средната им продължителност на живот на тези момчета е точно 23 минути срещу 6-7 часа за боец на Вагнер.
236
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
235
8
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Тея само села взимат. Селски хора са рашките. Търсят си ткзс-то.
234
9
 
12
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 1 месец
Дано Господ да даде на Путин здраве и мъдрост , и да го дари с дълголетие,за да продължи и приключи започнатото свято дело, за да настане вечен мир на Земята . Загинаха много млади мъже - руснаци и украинци заради насрания в г..з на едно дрогираши се Нищо цество ,слугуващо на мераците и амбициите на неговите господари, утвърдили се като световни терористи.
233
10
 
14
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Общите загуби на украинските войски за денонощие възлизат на 1930 души. Научихте ли се САЩ със славянска кръв. Научихте ли се предатели от ПП, ДБ и ГЕРБ и ИТН. Да ви се връща.
232
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идат , идат Ф 16 идат ....
231
2
 
16
 
! Отговори
Юлиян до 247 преди 1 месец
"Полски Тръмбеж" засега може да спи спокойно.Виж за военните заводи и градовете,в които се намират,не съм сигурен.
230
10
 
16
 
! Отговори
Юлиян до 241зелен преди 1 месец
потник:За какво ти е потник.Повече ще ти отива"жълта книжка"."60% от американската армия на страната на украинците",а руската армия пак настъпва.Вече всички на запад бият тревога,че положението на украинската армия е много тежко,че е повече от очевидно,че тя няма сили и ресурси,най-вече човешки,за някакво контранастъпление.Вече полека в медиите подготвят населението за очаквани териториални отстъпки към Русия.А след А следва и Б.
229
10
 
21
 
! Отговори
Юлиян до 242 преди 1 месец
Никога не имало план за "3-дневна спецоперация".Напротив.В интервю за авторитетна западна медия Виктор Орбан цитира разговора си с Путин само няколко дни преди началото на СВО.Там Путин казва,че украинската армия е много силна и добре обучена по натовските стандарти и оборудвана с натовско въоръжение и борбата с нея ще бъде трудна.Точно тази част от интервюто е изрязана,за да мине"фейка"с "3-те дни.Сказката"за тези прословути "3 дни" е измислица на украинските и западните медии.
228
7
 
12
 
! Отговори
Юлиян до 242 преди 1 месец
Защо да се затаява.Има си информация в руското информационно пространство.Добре планирана засада.По същото време вилнее пясъчна буря и авиацията не може да лети,за да прикрие конвоя.Има около 20-тина убити,пленени също.За тях се водят преговори за откуп.А в Донецка област руските сили очаквано напредват.Всеки ден освобождават по едно или две населени места.Бавно,но сигурно и обрат не се планира.
227
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Украйна: Войната с Русия ни струва над 135 млн. долара на ден" -- вие сте с дебели глави може още да се увеличи, пейте за бандера и да не ви пука.
226
16
 
11
 
! Отговори
Таранколу. Com преди 1 месец
А какво ли са сторили туарегите в Африка по точно в Мали с хххелитните руски бойци от вагнер.Нещо са ги направили на попара онзи ден.Пленените руснаци ще бъдат предадени на Украйна.Веят и украинското знаме.Известен руски блогър е сред убитите но инфото за това се затаява.Оти тъй.Ами вероятно да не се хвърля сянка върху великата и непобедима армия от московията на която скоро и предстои да чества кръгла 3годишнина от началото но 3дневната спец операция.
225
21
 
12
 
! Отговори
Русофоб преди 1 месец
До 234. Ами айде де. Две години и половина вече все това плямпате. А май вече и желаещи да се бият няма, та ще им предлагат двойно.
224
21
 
10
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
До 236. Кога? Щото щяхте да я взимате за две седмици, после да ходите до Лисабон и накрая да превземате вселената.
223
12
 
3
 
! Отговори
Сибирстан преди 1 месец
Другите доброволци свършиха ли?
222
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Добре, Путин ... целта е да завземе крайбрежието, да остави на украинците един централен анклав без излаз на море и да избие физически тези които евентуално ще им хрумне да му взривяват мостове
221
20
 
8
 
! Отговори
Добре, Путин ... преди 1 месец
... на какво се надява ,още не мога да разбера крайната му цел каква е -- да завземе две три области или да води война до дупка със превземане на големите градове и установяване на про-руски режим и руско въстановяване на цяла порутена държава със милиони мигранти ? Тази оглозгана държава какще се справи със постоянни партизански действия и саботажи представете си постоянно взривяване на мостове и инфраструктурни обект и убииства на всякакви назначени от руснаците ,Аз лично не ги виждам ....
220
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде и Одеса....!
219
2
 
23
 
! Отговори
Тия преди 1 месец
прословути американски ,,пакети" за БУГАТИта ли отиват?
218
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-голямата част на Украйна е присъединена към Руската Империя по времето на Екатерина Велика.Отвоювана е от Турция,турското население бяга.Остават голи полета.По заповед на Екатерина тогава се създават всички сегашни украински градове.Заселват се с руско население.И кога точно се появиха някакви украинци и държава Украйна?Ами по времето на комунистите,които искаха да разпарчетосат и разделят огромният руски народ,и отделните части да са им подчинени!