Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област

Руската армия е превзела село Пивден
31 юли 2024 08:08, Стела Стоянова
288
Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област
Снимка БГНЕС, архив

Руската армия заяви, че е превзела село Пивден в украинската Донецка област, предаде Ройтерс.  

Пивден се намира на около 6 км югоизточно от гр. Торецк - украинска крепост и въгледобивен град, към който Русия започна да настъпва през юни.

В изявление на генералния щаб на украинската армия, разпространено тази нощ, се казва, че през последните 24 часа руските сили са се опитали да пробият украинската отбрана край Покровск 15 пъти. В текста не се споменава нищо за село Пивден, отбелязва Ройтерс.

Украински военни блогъри категорично отхвърлиха предположенията, че руски войски може да са си проправили път към Торецк, но казаха, че в районите около града се водят тежки сражения.

Данни на украинските власти сочат, че преди войната населението на Пивден е възлизало на 1404 души, а жителите на Торецк са били около 30 000.

Настъплението на Русия към Торецк предизвика едни от най-ожесточените боеве в Донецка област. Същевременно руски военни части се придвижват и към украинския транспортен център Покровск, който се намира на около 70 км западно от Торецк. Генералният щаб на украиснката армия е регистрирал руски 40 нападения на Русия в сектора на Покровск.

Руската армия заяви в неделя е превзела две села на подстъпите към Покровск - Прогрес и Евгениевка, отбелязва Ройтерс. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: РусияДонецка област
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил- много си злобен нещо, умнокрасивий толерантний евроатлантико! Вероятно защото си резултат на недовършена че,кия с остатъци от вкиснали се полупарализирани сперматозоиди, проникнали през ана.лно отверстие с кафяви епидермити...
196
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците бягат надушат ли провал. Британците са преди тях. Така че, украина вече е сама и само навременна капитулация ще спаси хората от по-големи мъки. Армията вече е уморена, деморализирана. Финанси няма. Помощите намаляха... Европа също се ската и мина на декларации и заплахи. Време е Зеленски да целува ръка и да се захващат да си възстановят останалото от държавицата.
195
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Английска првопагандна кампания от втората световна война... Немците ги пребиват при Дюнкерк, английската пропаганда - английските войски храбро отстъпиха при Дюнкерк. Немците ги размазва на остров Крит. Пропагандата - английските войски храбро отстъпиха в Кайро, Египет... Толкова за пропагандата.
194
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента по целия фронт е спокойно. Поредната ви лъжлива статия. Единствено безпрепятствено над 40 дронове Шахед летят над американската колония Украйна и ПВО няма за да ги свали. На самия фронт е спокойно. А боевете за които разказвате че са започнали вчера свършиха. Като медия сте едно пропагандно ***.
193
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е Русофил а е Русофоб.
192
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нивото на украинските трролове сорросоиди е на светлинни години и вече не е интересно по форумите. Аз отлитам.
191
1
 
1
 
! Отговори
до 198 преди 1 месец
Какъв точно е смисъла от такива едно отношение? Има четящи и нечетящи, знаещи и незнаещи навсякъде по света. Въпросът е ти скои от тях комуникираш
190
4
 
6
 
! Отговори
до197 преди 1 месец
Принципно поддържам позицията на русофила. Начина, по който се води диалогът обаче е краен и за мен. За жалост такова поведение има и в двата отбора. Разумните и смекчени коментари остават незабелязани, просто защото е по-лесно да се поляризира.
189
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като знам англичаните и американците колко са умни и интелигентни,просто всеки си знае мястото.иначе София не са чували пък за Шекспир -това е висока топка.
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил - ДДТ си ти в момента, тровиш атмосферата с глупости и не знам що ти обръщат внимание. Спори се със знаещ човек, не с някакъв озлобен несретник, чиито "аргументи" са като на дете в средна група на деЦката градина.
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е вярно че не си е личало кой е работник кой селянин кой интелигенция. Личеше си и преди и сега си личи повярвайте ми. Умния , трудолюбивия и образования човек си личи винаги където и да е .
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил - Уф, техния мозък станал на гъба, а твоят отсега е такъв. Мисли му дза по-нататък.......
185
3
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 190: колко пъти са изпускани химикали и радиация и вие даже не знаете, а си рупахте марулите пръскани обилно с ДДТ и песни пеехте. ДДТ какво е бе колхозник?
184
0
 
2
 
! Отговори
до 188 преди 1 месец
Да, така е. Всеки има право да гласува за кого сметне за най-добре. С примерът си ти сам описваш, поведението на Путин. Не се осмелил да нападне НАТО, а страна с 30 пъти по малка по територията от недоимперията.
183
4
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 188: еми като са стари и немощни и негодни за труд, значи не са годни и да гласуват, също като братята ти роми. Мозъка му станал на гъба, но то припка да гласува за БСП-то защото така му е набито в канчето от времето когато е било младо пионерче. Промити мозъци станали на пихтия пък ще гласува. То не помни какво е закусило, ама ще взима решения кой и как да управлява. Това ли искаш? Човек който не помни, за какво тича и на къде да определя кой ще управлява ли?
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил - Не, марулите бяха без химия, а не с химия, като сегашните. Радиацията беше не през целия соц, а в един период и не българите са виновни за това.
181
6
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 186: на образован човек се казва 1 път, на социалист 200 пъти да му кажеш той си е свикнал, милицията като каже изпълняваш иначе Белене и родата на Шиши ще те хапне за закуска. И храненето от терасите ли е защото вярват на хората и искат да споделят каквото имат? Или така са възпитани както ти казваш? А *** през терасата? И това ще да е висшо социалистическо възпитание.
180
1
 
5
 
! Отговори
До Русофил преди 1 месец
И какво те дразни фалшив демократе, че нямат твоите политически залитания ли? Всеки има право да гласуева за когото прецени. А, че твоят живот е нефелен, на себе си се сърди, не на гласуващите. Намерил по кого да плюе, стари и немощни хора. Като ония пернишките гаменчета си, дето скочили на възрастната жена, ама на некой татуиран батка няма да посмеят.
179
5
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 168: и марулите бяха с чернобилска радиация, а не като сега без радиация. И манифестацията беше манифестация, като се прибереш след нея светиш сам, нямаш нужда от лампа. Всичко беше истинско и затова хубавото се изнасяше за поробителя, а остатъците се смилаха и даваха тук на васалите са си мислят, че имат храна. И затова 80-те хората оцеляваха с туршия, защото магазините бяха пълни до пръсване с празни щандове и кисело мляко се намираше само с връзки. Кренвиршите кучешка радост.
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил - Не затова, възпитанието им такова, човешко отношение имат и вярват на хората. Вярват и на лъжливите медии, защото са добри хора. Емпатични към чуждото и на близките им нещастие, а съвременните навъдили се доста мошенници, това и използват.