Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев

Някои среди в Кишинев фалшифицирали историята
2 авг 2024 13:02, Елка Василева
421
Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев
Снимка: архив, БГНЕС

Молдовските власти, хвърляйки вината за глада през 40-те години на миналия век върху Съветския съюз, тръгват по пътя на Украйна, където от официалното признаване на Гладомора до триумфа в политиката на неонацистките военизирани формирования минаха буквално 10 години. Това написа в профила си в руската социална мрежа "ВКонтакте" заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, предадоха руските агенции.

"В Украйна пътя от официализиране на "гладоморските приказки" през 2006 г. във вид на съответен закон до създаването през 2014 г. на първия нацистки батальон, а впоследствие и на полка и бригадата "Азов", отне по-малко от 10 години", напомни Медведев.

"Това са все брънки от една и съща верига - фашизация на страната и създаване на атмосфера на омраза в обществото", подчерта бившият руски президент и допълни:

"Всичко това идва от "игрите с историята". Нека не играем с нея толкова безотговорно, за да не се окажем накрая изправени на прага на поредната война. Нима Молдова иска наистина да сподели съдбата на Украйна?".

В поста си Медведев говори за фалшифициране на историята от някои среди в Кишинев, които да реабилитират истинските виновници за една трагедия. Той добави и че истинските виновници за тази трагедия са широко известни и това са били Третият Райх, неговите сателити и помагачи. "Не на последно място в тази позорна графа стои Румъния", посоча Медведев.

По думите му председателят на управляващата в страната Партия на действието и солидарността (ПДС) Игор Гросу, които излезе с инициатива за признаване на глада в Молдова за геноцид, "не може да не знае" как през 1943-1944 гг. "се разграбваше и разрушаваше стопанството на окупираните територии на "губернаторството Транснистрия", голяма част от които днес влизат в състава на Молдова". Медведев подчерта, че в хода на тази операция в Кралство Румъния е било изнесено на практика цялото промишлено оборудване. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
познаите кои подклажда нов конфликт в молдова и все около русия кои искада изтреби човечеството заради алчността си за печалби
375
4
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
руснаците малко бой ядат в Украйна, Мали, Судан и Сирия та сега искат и в Молдова да им напукат кратуните
374
1
 
5
 
! Отговори
Харид преди 1 месец
Ще даваме оръжие на Украйна докато и последния путинопитек умре в България
373
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохлолюбците и техните ципсо-та са напълнили коментарите отново. Явно болката е страшна, а победата на руската армия близо.
372
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя веднъж говори за фашисти, после за нацисти, а е толкова кух, че дори не знае смисъла на тези думи! Блатните хора от колхоза (фашизъм) тръгнали да наричат демокрацията нацизъм и фашизъм. Жалки кремълски отреБки
371
11
 
23
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
В типичният си путлероджендърски стил Медведев се зъби на малка държавица както членът на Бригс Алжир праща мъже да се бият с жени в бокса. Това е единственият начин путлероджендърите да спечелят и да се почувстват мъжествени.
370
9
 
23
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
Абе много тъъъпи тия руснаци еи.Абе кой луд освен наще русофили-пиянкиии ще иска техния свят бе.Тия са верно умствено изостанали Не е е истина.Аба за какво да искат хората руския скапан мир бе .Тия болни ли са.
369
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е за денацификация и дефашизация над Молдова и Приднестровието!
368
11
 
21
 
! Отговори
Червен каскет преди 1 месец
Призовавам всички руски патриоти от България да се вдигнем като един юмрук и да измрем на Купянското направление за нашия вожд Медведев! С голи гърди да срещнем клъстърите на Хаймърс,рийш!
367
10
 
26
 
! Отговори
Голям майтап преди 1 месец
Мутрофанова е насъскала цялата си тролска глутница да джафкат под тази статия
366
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И квооо русор0би, нема отърване от панелното гето и социала? Нищо де, важното е че чебурашките 3 та год превземат селца и паланки Хахххаа
365
9
 
19
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Писъците над московските блата преминават в протяжен,пиянски вой.
364
3
 
4
 
! Отговори
До 373 Явно преди 1 месец
Комплексите и от ушите ти избиват вече
363
5
 
11
 
! Отговори
Явно преди 1 месец
Димон Мендел е не само пиян,но и редовно на тежки опиати.
362
12
 
9
 
! Отговори
До 370 преди 1 месец
Ами питай ги украинските копейки явно хапнаха от трите най-дългото и вече и видения имат
361
4
 
9
 
! Отговори
До368 преди 1 месец
Твоите Истерии всички ги научиха
360
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шо стаа ве ***? Папкате ли коги пияндурника медвед ви сипва а? Ше папкате иначе нема сандвичи от пасольството а социала не стига а?
359
11
 
14
 
! Отговори
До 367 преди 1 месец
И кой ти е искал мнението украински просяк а? После се чудиш що никой не те харесва и ви трият
358
10
 
17
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
357
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствените замъци в Расиа са на Вова олигарсите. Изтрещели расийски тролеи,кажете къде може да видим два камъка един върху друг от преди 18 век в блатата,един документ с името Расиа?