Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск

Руското военно командване не е информирало Владимир Путин
Обновена: 9 авг 2024 07:57 | 9 авг 2024 07:40, Анисия Иванова
196
Bloomberg: Русия е знаела за готвеното нападение срещу Курск
Снимка: БГНЕС

Руското военно командване е знаело, че се подготвя нападение срещу Курската област. Те обаче не са информирали руския президент Владимир Путин, пише Bloomberg, като се позовава на източник в руското командване.

Началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов е изправен пред нарастващи критики, след като украинските войски извършиха най-голямото си нахлуване на руска територия, откакто Кремъл започна войната преди повече от две години, съобщава "Труд".

Според близък до Кремъл човек Герасимов и високопоставени служители привидно са отхвърлили предупрежденията на разузнаването, че украинските войници се събират близо до границата със западната руска област Курск цели две седмици преди да започнат нападението, и никой не е информирал президента Владимир Путин. Отбранителните сили на територията на Русия са били изненадани и са оказали слаба първоначална съпротива на украинското настъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-големите успехи бяха в Покровското направление, западно от Авдеевка. Пробивът към Очеретино, осъществен в края на април, дава своите резултати. След няколко седмици бяха освободени Прогрес, Лозоватское, Волчее, Тимофеевка, Евгеновка и се приближиха до Желано.
177
0
 
1
 
! Отговори
Надпревара преди 4 седмици
Русия произвежда до 4000 FPV дрона на ден. Това заяви днес руският министър на отбраната Андрей Белоусов.Това са около 1,5 милиона дронове годишно.
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
що, вече падна ли Курск?
175
3
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
То не било "Киев за 3 дни", ами "Курск за 3 дни". Грешка в превода.
174
3
 
3
 
! Отговори
Ко стаа преди 4 седмици
Курск падна ли или както с немците ще е?
173
0
 
4
 
! Отговори
Мара общата преди 4 седмици
Вече се чуха гласове от Русия,че хиляда км граница е твърде дълга с Украйна и е добре да е под сто км,което кой го знае де се пада.
172
1
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 4 седмици
172,мачът е предрешен,все едно с вратар да играеш срещу 11.Тази авантюра обаче е възможно да има последствия като преоценка на целите на РФ и ми се струва,че само западна Украйна няма да представлява вече интерес за Русия която в историята си е била полска територия.Няма как с такава операция да накараш руския народ да разбере какво е войната.В тази огромна страна зад Урал само се радват на тройни заплати заради откриването на консервирани военни заводи,а в Сибир само от медиите ще научат за нея
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще видим как ще свърши тая работа. мача е интересен. Украинците се оказа, че имат 10 000 души в тая операция. Сега руснаците като подсилят граничарите мача ще стане по равен. А като се има превъзходството в артилерия и по възддъх и че руснаците там водят отбранителни операции, вероятно и с 5000 ще изядатъ тези 10 000 украинци. Мача ще е интересен. За съжаление и двете страни не дават подробности.
170
8
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
Русняците са просто ЖАЛКИ. В цялата си маса. ЖАЛКИ.
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На някакъв филм един пита друг хвърлил оръжието предаваш ли се и получава отговор "да" и му отговаря "опитай си късмета следващия път,днес ни ти е ден" и натиска спусъка смеейки се към другите от отделението си.
168
0
 
2
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Леле,няма да нзема и изпита в първи клас по грамотност.Ха,ха,ха.
167
0
 
4
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Обявена е контратерористична,а не антитерористична операция,просто така я наричат.Означава,че ще бъдат съдени като терористи,но с оглед обществените реакции и изявления на цевнрално ниво,че "такива пленници не ни трубват? е ясно,че та практика та бойното поле руснаците няма да горят от желание на вземат пленници,а и по време на война надделяват емоциите,а не законите.
166
1
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
От 00,43 часа тази вечер в Курска област бе обявена антитерористична операция,което означава,че целия състав на елитната 89 украинска десантна бригада от десет хиляди бойци ще бъдат третирани като терористи,каквото и да значи това,но вероятно значи без пленници
165
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАКВА ДОБРА НОВИНА ЗА КРАВАРИ И КОЗАРИ
164
4
 
7
 
! Отговори
ВСУ брилянтна акция! преди 1 месец
ЛИПЕЦК 2 летище: 1.етап: Унищожена електростанция, няма осветление, има паника ! 2. етап: Унищожени 3 Радиолокаторни станции и противовъздушната отбрана става неизползваема ! 3.етап: Идват на вълни бойните дронове и бомбардират петролното депо и складовете за СТОТИЦИ управляеми авиобомби !!! АВИОБОМБИТЕ И ПОЖАРЪТ НА ПЕТРОЛ ВОДЯТ ДО ВЕРИЖНА БОМБЕНА ЕКСПЛОЗИЯ, КОЯТО РАЗРУШАВА летище ЛИПЕЦК 2 със МИГ31 и СУ 34 и бойни хеликоптери. Снимките от спътници ще потвърдят броя на поразените цели.
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 162 ами кописи акций на лукоил ако ти стиска пъпеш
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то и тия 14% са едни стъкмистики ... газохранилищата в Европа са пълни а посредЛято кой ти копува ...17 седемнасет милиона тона КАРЛ 11 от тях за Орбан за сравнение БГ за година ползва 9 Девет ... капка в морето а и да си мислиш 4е мякакво овели4емие с 5% за Две години не е е инфлацията дето си я имаше и оше от преди путин да го назма4ат Ще разбереш защо Банките имат лихви ама някой друг път )))***
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А и не е само газпром. Лукойл откри в Краснодар находище, дето може да задоволи руските нужди за 50 - 6- години при сегашното потребление. Дори още не мислят да го отварят. Нямат нужда. Отделно находищата на север, тези които са под водата... Запада направи голяма грешка, че си развали отношенията с тях. Сега нямат шанс за евтини суровини през следащите 50 години - времето за което ще изплащат греховете си в Украйна.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На феминистките винаги не им достига нещо. Я власт, я пари, я информация. Истината е, обаче че единственото нещо, което не им достига, е интелект ;))Все трябва някой да ги учи, да им обяснява...Взе да ми омръзва. Ако искаш да те уча още ще си плащаш.
159
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Газпром реве, чото вкара 20 милярда а взривиха тръбите. Сега пусна станциите, предназначени за тръбите, да произвеждат втечнен. Първите танкери тръгнаха мин алата седмица. За къдфе мислиш, са тръгнали ;)))Ела ми се обади когато Газпром фалира. Те вече на руския вътрешен пазар такава инфраструктура имат, че ако ще и турско да стане не могат да фалират. При това само от вътрешния пазар. А започват 2 нови газопровода в Каспийско море с 2 пъти по - голяма мощност от взривените потоци...