Как да сте добри партньори в родителството

Не опитвайте нови методи, без да се консултирате с другия
9
Как да сте добри партньори в родителството
Снимка: Istock

Възпитанието на децата е нещо, за което са написани много книги, но животът и ситуациите в него всеки ден показват на родителите колко трудно е да се следват правила. Родителството е предизвикателство, което е едновременно прекрасно преживяване и огромна трудност, с която двамата партньори в една връзка се сблъскват. Но когато родителите работят в синхрон и разбирателство във възпитанието на децата си, тяхното партньорство дава чудесни резултати в израстването на малчуганите. Как да бъдете добри партньори в родителството? Ето няколко полезни съвета за възпитанието на децата.

Установете целите, които искате да постигнете заедно

Много е важно родителите да са партньори в това отношение и да поставят общи цели, които да преследват заедно. Така у децата няма да се заражда объркване относно правилата и нещата, които се очакват от тях. Освен целите е важно да сте на едно мнение и по отношение на методите за постигането им.

Обсъждайте различията си насаме, не пред децата

Една от най-честите грешки, които много родители допускат е да спорят за възпитанието пред децата. Когато не сте съгласни за нещо, не го обсъждайте пред децата. Правете го насаме, така че децата да не усещат колебанието между вас. Децата много бързо и интуитивно се ориентират в такива ситуации и знаят към кого от двамата родители да се обърнат, когато искат нещо. Знаят, че ще го получат, ако единият от двамата е в ролята на „доброто ченге“.

Източник: Как да сте добри партньори в родителството 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: семействородителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко са Бг-родителите, които спазват първите три от изброените по-горе правила.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът е казал "Ни оцет, ни вода", относно децата, възпитани чрез практикуване на наистина неограничена родителска любов - да не му поставя никакви ограничения и да се втурва като лъв да го защитава и оправдава тогава, когато е виновно.
7
0
 
1
 
! Отговори
Има родители, които преди 1 месец
Мислят, че доказват някакво превъзходство над околните, като не поставят никакви правила и граници относно поведението на детето си. То къса нервите на околните с глезотии или като се кефи така, както е характерно за хиперактивните (в повечето случаи то не е такова, а е просто разглезено). Г-н или г-жа Балкански обаче се ръководи от принципа "Тия баби, лели и т.н. нищо не могат да ми направАт, тРъчи си, маме, окай си, не им обръщай внимание!" И това е вид възпитание.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правила и граници трябва да има и за поведението на родителя. У нас обаче всяка кифла си е въобразила, че след като се омъжи и роди дете, това я поставя в позициите на монарх с неограничена власт. И когато обещае нещо на детето или на съпруга си, но не го изпълни, ако й се поиска обяснение, тя невъзмутимо отговаря "Мързеше ме" - затова не е изпълнила обещанието си. Възмути ли се мъжът, следва скандал. Възнегодува ли детето, следва шамар. Така дава пример на детето.
5
0
 
0
 
! Отговори
Партньор преди 1 месец
Никакво родителство боцкам каквото падне и бягам
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като бъдете добри партньори!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Как да сте добри партньори в родителството". - Ами, просто е. Попитайте АнтоИнета Пепе........
2
1
 
2
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Да и нещо важно, не давайте пари на децата ако са над 18, това е най лошата услуга евър. Само в проблеми се набутват, а като нямат пари не го правят.
1
2
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
Когато той иска да ви прави още деца приветствате, а не крещите в истерия. Това е основното правило.