Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна
14 авг 2024 19:45, Гергана Попова
237
Bloomberg: Украйна разглежда няколко сценария за атака срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна обмисля няколко сценария за внезапна атака срещу Русия, пише Bloomberg. Според офицер от западното разузнаване, пожелал анонимност, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън и Европейският съюз (ЕС) са одобрили плана на Украйна за агресия срещу Русия.

В същото време, добавя той на Bloomberg, украинското ръководство дълго време не е споделяло със Запада конкретна информация за тази операция.

Отклоняването на опитни войски от битката, докато руските сили се приближават до стратегически позиции, може да направи украинците по-уязвими.

И все пак, докато атаката на Курск остави Москва и западните партньори неподготвени, планирането на такова нахлуване предполага, че този ход е част от по-широк стратегически план.

Украинските сили започнаха атаки срещу енергийни съоръжения в руска територия, което предизвика предупреждения от Вашингтон да не се използва американска техника за дълбоки удари. Киев също е наблюдавал нападения в руската Белгородска област, близо до Курск, макар и с руски антикремълски доброволци.

Атаката от този месец е в съответствие с политиката на Вашингтон относно използването на доставени от Украйна оръжия за защита на Украйна, каза заместник прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг пред репортери миналата седмица. ЕС също нарече операцията легитимна защита срещу агресивна война, пише още изданието.

„Ние подкрепяме Украйна във война, която е отбранителна и тук няма какво да обсъждаме“, каза полският премиер Доналд Туск пред репортери във Варшава във вторник. „Наясно съм и всички знаем какви са рисковете.“

Действието в Курск бележи нов порядък, включващ част от сухопътните сили на Украйна. Зеленски, който в понеделник потвърди атаката за първи път, каза, че Киев вече контролира райони, от които Русия е нанасяла удари по североизточната Сумска област, пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия настъпва на Донбас.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Локхиит Мартин червясаха с пари, а ти укронацистки хахол умирай. А ти промит БГ робе даваш 40% от заплатата си само за отопление
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В превод - Украйна разглежда няколко сценария за самоунищожение
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хуситите в Йемен с джапанките и калашите нанесоха загуби на еврогеiските държави в размер на стотици милиарди евро. Хуситите ви направиха криви бе евроjeндери, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия. Ще ви стопят лагерите бе!
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко показва, че и този напън ще завърши толкова "славно" като останалите, с тежки загуби в жива сила и техника от укрите, без поддръжка от въздуха, без доставки на гориво и храна си е глупост голяма, просто ще има някоя седмица квикане колко сме велики и после, ми що стана така, кво стана пак.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия мачка укронацягите и натовските наемници на фронта и започна да се носи ужасна миризма от оцапаните бикини на русофобите.
90
3
 
9
 
! Отговори
Ланцет преди 1 месец
В момента братушките получават 5 пъти повече оръжие отколкото в началото на СВО. И в момента тази цифра е 20 пъти повече отколкото оръжието, което 60 държави дават на уссрайна. Ще победите Русия точно никога.
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Местните русофоби да заберат 300-те хиляди дезертирали укронацисти туристи у нас и всички дружно към окопите на Донбас!!! Вън murviiiii!
88
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Изостаналата" социалистическа Корея (КНДР) произвежда ракети и всякакви високи технологии. Населението на Корея расте, докато Бг е в демографска катастрофа. Потърсете в Гугъл напишете "Пхенян", вижте облика на града. Сф прилича на разбита, изостанала кл0ака в сравнение с Пхенян. Корея е само една, защото южната част е п0робена от кравария отдавна, точно като Бг сега. Време е за освобождение от Zападното Zл0! Слава на Чучхе, долу западните т0талитарни режими!!!
87
2
 
6
 
! Отговори
Краваророб преди 1 месец
Съветска България произвеждаше компютри и роботи, а атлантическа България бере ягоди, мие Zадници и възпитава _шайка русофоби!
86
7
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 1 месец
Визи, колкото искаш за нормалните хора. Аз с такава виза взех и гражданство. И сега ще гласувам за Камала. Визи - да, но не и за копейки.
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците са наши братя. Най-близките ни. Ние с братушките сме една кръв и една вера!
84
9
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Копейките се активираха и са на копи-пейст. Пяна им излиза от устата . Един смислен коментар на публикацията не могат да направят. Пълно отегчение. Оставям ви да се давите в собствените си екс.. тре..менти, жалки *** червенотиквеновчета .
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Да, бе сценарий под шипковия храст! То така се обсъждат сценарии пред целия свят." ---- Да, ама тука едни велики стратези и разбиратели, дето сигурно не знаят сценария на"Криворазбраната цивилизация ", знаят сценария на бъдещото развитие на бойните действия.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхте ли в западните църкви как trаверси се въртят на пилони, как се женят едноп0л0ви и как са превърнати в сатаниски сб0рища? Това са нашите съюзници, джендерска-п0мия
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандеровците се предават н плен.
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След месец Путин, ще бъде поставен в желязнаклетка на Червения площад и ще стои в нея ,докато изсъхне военнопрестъпника - фашист . .
79
4
 
5
 
! Отговори
ТУСК Е ПРЕДАТЕЛ преди 1 месец
ПРЕЗ ВСВ УКРАИНСКИТЕ НАЦИСТИ ПАК ТАКА С ИЗНЕНАДА, ИЗБИХА 100 000 ПОЛЯЦИ ВЪВ ВОЛИНСКА ОБЛАСТ
78
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Путин е велик Путинепутка. Как може да бъде велик?
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам какви Zлобни русофобски иZчадия пишат тук, нищо чудно, че всички държави ни мразят, а за запада ние сме "untermenshen". Е такива злобари като вас са правили мизерии в Гърция и Сърбия навремето.