Мирните преговори между Русия и Украйна са "дълбоко замразени"

Москва нарече противника си "абсолютно неадекватен"
15 авг 2024 20:25, Нели Христова
107
Мирните преговори между Русия и Украйна са "дълбоко замразени"
Снимка: БГНЕС

Властите в Киев отказаха да обсъждат каквото и да е мирно споразумение с Кремъл, освен ако то не включва пълно изтегляне на руските войски от всички окупирани райони, включително Кримския полуостров.

В резултат на продължаващото нахлуване на украински сили на руска територия Москва също реши да спре всякакви мирни преговори, съобщи руското външно министерство в сряда.

На пресконференция, посветена на т. нар. "престъпления на киевския режим", посланикът по специални въпроси на руското външно министерство Родион Мирошник заяви, че въпросът за мирните преговори между Русия и Украйна е бил "поставен в дълга пауза" след атаките на Киев в района на Курск, определяйки ги като "терористични действия".

"Воденето на преговори с абсолютно неадекватен противник днес е просто неестествено", обясни Родион Мирошник.

След пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна в началото на 2022 г., властите в Киев отказаха да обсъждат каквото и да е мирно споразумение с Москва, освен ако то не включва пълно изтегляне на руските войски от всички окупирани райони, включително полуостров Крим, едностранно анексиран от Кремъл през 2014 г.

Белгород обявява извънредно положение

Междувременно втори руски граничен район Белгород обяви извънредно положение, докато украинските сили атакуват територията на Москва вече втора седмица.

Областният управител Вячеслав Гладков описа ситуацията там като "изключително трудна и напрегната", твърдейки, че украинските сили са разрушили домове и са причинили цивилни жертви, изнервяйки местните хора.

Около 5000 деца са преместени в лагери в безопасни зони, каза Гладков в канала си в Telegram. Той каза предишния ден, че около 11 000 души са напуснали домовете си, като около 1000 са останали в центрове за временно настаняване.

Нито едно от твърденията не може да бъде независимо потвърдено.

Дръзката операция в Курск е най-голямата атака срещу Русия след Втората световна война и може да включва до 10 000 украински войници, подкрепяни от бронетехника и артилерия, казват военни анализатори. Миналата събота в Курск беше обявено извънредно положение.

Говорител на украинското външно министерство каза във вторник, че Киев няма намерение да окупира руската територия, която твърди, че държи. Целта е да се спре Русия да изстреля ракети срещу Украйна от Курск, каза той.

Не беше ясно как или кога - или дали - Украйна ще се опита да се измъкне от земята, която е завзела. Украинската армия твърди, че контролира 74 населени места, за които се смята, че са селав района на Курск. Руските официални лица казват, че повече от 100 000 души са били евакуирани, предимно от Курск.

Институтът за изследване на войната, мозъчен тръст във Вашингтон, каза, че е малко вероятно нахлуването да промени динамиката на войната.

"Руските власти вероятно ще останат крайно противни на изтеглянето на руски военни части, участващи в битка от (Донецк) и вероятно ще продължат да разполагат ограничен брой нередовни сили в Курск … поради опасения за по-нататъшно забавяне на темпото на руските операции в тези по-приоритетни направления", казаха от института.

Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че операцията "Курск" също има за цел да повдигне духа на страната след 900 дни война и да обедини хората, като направи категорично изявление относно военния капацитет на Украйна.

"Сега всички ние в Украйна трябва да действаме толкова единно и ефективно, както направихме през първите седмици и месеци на тази война, когато Украйна пое инициативата и започна да обръща ситуацията в полза на нашата държава", каза Зеленски в своя вечер адрес вторник.

"Сега направихме абсолютно същото – още веднъж доказахме, че ние, украинците, сме способни да постигнем целите си във всяка ситуация – способни да защитим нашите интереси и нашата независимост", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от Русия
98% oт ĸитaйcĸитe бaнĸи вече отказват плащанията от Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Що? Нали ВСУ нахлуха в Курска област за да принудят Русия да преговаря?!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво ти спиране на войната.Какво мирно решение когато се печелят пари и то много пари.Разликата между Запад и Русия че на запад милиони дебни средни и голями инвеститори печелят от войната и нямат никакво намерение да изпускат кокала а в Русия ограничен кръг олигарси от кръга на Путин стотици милярди.Е за заетите в оръжейното производство има трохи но не всички са в тази сфера.Така че и едната и другата старана ще намират удобни поводи за отказ от преговори.А загиналите на фронта кучета ги яли.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нахлуването на чужди сили в Русия задейства ядрената доктрина за защита което само Москва решава кога, къде и срещу кой да използва.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 67. Уау... Какви високи цели имат украинците? Не само Русия ще побеждават, ами и Европа на колене ще поставят. Показахте ли си рогата украински нацисти. Ха ха ха. Украинче, марш на фронта не се крий по нашите курорти.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 68. А не, нещо ти се е привидяло. Това зелената зделка, скакалците и джендарията са висши евроатлантически ценности. Само от ПП/ДБ и ГЕРБ изповядват такива неща. Ти не ги ли цениш тези ценности? Не си ли евроатлантил?
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Западняците от "мирните конференции" да се видят хубаво.
71
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Просто изчакайте и ще видите как цяла Украйна става руска. Малко търпение, за да не ви повтарям "аз казах ли ви".Украинците успяха да опротивеят на всички и вече дори Запада е срещу фашистката хунта, освен БРИКС
70
5
 
1
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 3 седмици
Братя русофили! НА ОРУЖИЕ! СМАЧКАЙТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ВРАГ! ВСИЧКИ СЛЕД ГЕНИ МИНЧЕВ, САМО ДА НЕ СЕ СПЪНЕ И ДА МУ ПАДНЕ ПАНТАЛОНА, че толкова много войничета не знам дали ще може да ви поеме. Ще опита, това е сигурно. Пък и вие едва ли ще му простите, вие сте си пeдеpacтчета повечето.
69
0
 
1
 
! Отговори
бай Шпренци преди 3 седмици
До бако - то излезе, че русофилите вече правят всичко това, срещу което "се борят"
68
4
 
5
 
! Отговори
бако преди 3 седмици
Русофили Шумкари обикалят горите и ядат скакалци, спазват зелената сделка, като живеят екологично без ток, гласуват за хомосексyaлисти, като Цончо Ганев и Евгени Минчев и не създават добавена стойност към икономиката, съсипвайки българският лев. Освен това зоват за връщане на световната диктатура на глобалистите комунисти.
67
9
 
4
 
! Отговори
УКРАЙНА РАСТЕ преди 3 седмици
УКРАЙНА РАСТЕ, става силна и могъща. Скоро ще окупира Москва и ще сложи Европа на колене. Време е Европа да се намеси във войната.
66
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До Украйна расте прочие, една обедняла ерефия е доста по лесна за контрол,отколкото тумба казаци с ядрено оръжие
65
1
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 седмици
задунайските татари дето всека вечер си броеха парите от данъците, дето били подарили, тактическо си трайкат след като подариха четвърт милион и доживотна пенция на късото ръкавче, а се оказа че медало`нги руски. явно, "Това е друго"
64
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
До ГАДОРЯН или ако евентуално ме ххрп. пак иде идея за развяване, но има нюанс.
63
3
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 седмици
До Анонимен имаш предвид като как руснаците запалиха ония дървените, от 10 век дето беха пълни с български книги ли? бих казал, каквото повикало - такова се обадило. на гундяев черкви му не требват, човека работи за пари.
62
3
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 3 седмици
Мира ще настъпи когато руския флаг се развее над Радата в Киев! Това е.
61
0
 
0
 
! Отговори
Ждръмуняк преди 3 седмици
само да ме натоварят на терминала и ще обясня на плеши къде зимуват раците.
60
5
 
4
 
! Отговори
Украйна расте преди 3 седмици
Европа трябва спешно да се намеси във войната, защото сега като Украйна окупира ЦЯЛА РУСИЯ, Зеленски и Камалата ще станат по-богати и страшни от Путин. Време е Европа да поеме отговорност и да се включи във войната. Защото създава чудовище в момента.
59
7
 
4
 
! Отговори
бай Ждръмби преди 3 седмици
Русия по-добре да предлага някакъв мир, че става все по-зле за нея.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
интересно, немците навремето не са обстрелвали църкви и манастири, а украинците в Курска област взривяват с дронове и разрушават до основи цели манастири