ВСУ не биха отишли в района на Курск без одобрението на Вашингтон

Експерт: Русия обаче остава водещата тактическа ядрена сила в света
15 авг 2024 20:00, Гергана Попова
77
ВСУ не биха отишли в района на Курск без одобрението на Вашингтон
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вашингтон одобри атаката на украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу района на Курск и предостави финансова подкрепа. Това каза Джеймс Кардън, бивш съветник на двустранната руско-американска президентска комисия към Държавния департамент на САЩ, цитиран от The American Conservative.

"Киев не би могъл да извърши бойна атака край Курск без одобрението и материалната подкрепа на Вашингтон. По този начин САЩ и Европа се считат за съучастници в атаката срещу руските територии“, отбеляза още бившият съветник.

Според Кардин решението на украинския президент Владимир Зеленски "за пореден път показа на Москва , че в Киев няма с кого да преговаря". Той добави, че атаката на украинските въоръжени сили само ще удължи боевете.

Офанзивата в Курск подчертава, наред с други неща, присъщия риск от това, което бих нарекъл „извънсъюзнически съюз“. Вашингтон няма договор за съюз с Украйна, но администрацията на Байдън упорства да действа така, сякаш Украйна не е просто договорен съюзник – тя действа така, сякаш оцеляването на Украйна във формата, в която е била за три кратки десетилетия (1992–2022 г.), е от съществено значение за националната сигурност на Съединените щати. Предоставянето от Вашингтон на извънсъюзнически съюз на Украйна накара Киев да действа по начини, които са в ущърб на собственото му оцеляване.

Офанзивата в Курск също показва още веднъж, че идеята, че „ако руснаците не бъдат спрени в Украйна, те ще продължат да завладяват Източна Европа“ е явно абсурдна. Русия не можа да завладее Киев през 2022 г. и дори оттогава води скъпоструваща война на изтощение.

Русия обаче остава водещата тактическа ядрена сила в света и като такава атаката на Украйна срещу Курск поставя нея и нейните военни и финансови поддръжници, включително САЩ и страните-членки на НАТО, в риск от отмъщение", пише още изданието.

Нахлуването в Русия показва още веднъж, че президентът Джо Байдън и неговият съветник по националната сигурност Джейк Съливан, далеч не са прекалено предпазливи — както твърдят редица високопоставени неоконсерватори — вместо това улесняват пътуването на Киев нагоре по ескалиращата стълба. Това е пътуване до неизвестна дестинация.

Украйна не би могла да осъществи офанзивата без одобрението и материалната подкрепа на Вашингтон. Като такива, САЩ и Европа се разглеждат като съучастници в тази изключително символична атака срещу Курск, който в крайна сметка е мястото на най-голямата танкова битка в историята. Битката срещу нацистите през 1943 г. и струва на руснаците около 800 000 жертви. Изводът, който сега се прави в Москва, тъй като те отново се сблъскват с германски танкове на своя територия, не е трудно да се предположи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
На тая украинска психиатрия ограда няма ли
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31. Не е в руските глави, а това са версиите на америка. Уж бяха много изненадани от действията на Зеленски, тя пък каква се оказа.
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Курск е поредната грешка на Зеленски, подстрекаван от кревифирмата. Еййй, какво ли не правят наркозависимите. И май.ка си ще продадаг
31
12
 
0
 
! Отговори
Бандера = Левски преди 1 месец
Путин да внимава, че може да му се случи авария като тази в Хирошима и Нагазаки 45г.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците първо викаха, че украинците не уведомили САЩ и САЩ много се ядосали, сега пък САЩ дали одобрението и затова украинците отишли. Каква поредна когнитивна драма в руските глави, уважаеми зрители и слушатели!
29
1
 
4
 
! Отговори
справка преди 1 месец
С цел правилно разбиране. Курска област се дели на 28 района, 480 селсъвета, 5 града от областно значение, 5 града с районно значение, 22 работнически селища; Продължавам на руски:1366 деревень. 10 поселков при станции, 300 поселков сельского типа, 4 п. разъезда. 1 местечко, 639 сел, 8 слобод, 447 хуторов. В общей сложности 2 775 населенных пунктов. ...Така че когато ползваме информация, е правилно да се преценява съобразно реалностите на място, а не в нашите глави.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не лъжете хората,ами гледайте Телеграм!За украинците влезли на руска територия става страшно!
27
3
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
АКо въпросът беше само в одобрението ,с мед да ги намажеш. както се казва!работата е там,че в планирането на операцията са взели участие засега неизвестни западни военни експерти!Другият въпрос който придобива вече значение е дали е имало някакво негласно споразумение да не се пипа Суджа заради газовият център ,който се намира там!?Според мен надуването на фанфарите за голяма украинска победа е твърде преждевременно,даже нещо повече -голяма опасност грози Украйна !?
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко се наблюдава като на длан кой с какво разполага и къде се намира .Изненадата е важна , първият блъф беше на Зеленски -той каза " На следващото събиране за Украйна трябва да бъде поканена и Русия" . ха-ха
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-мощната ядрена бомбба детонирана някога е Руската/Съветската Цар бомба от 1961 година с ТНТ еквивалент 0 мегатона, първоначално са искали 100 мегатона, но са се страхували, че ще промени орбитата на земята.
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С днешния напредък ВСУ вече владее 1200 кв.км и 84 населени пункта. Оше 1500 кв.км и 150 населени пункта са в така наречената сива зона в която се водят боеве с тъмните рашистки сили които до няколко дни ще бъдат унищожени от ВСУ. Така че до 5 дни ще имаме над 3000 кв.км освободена от рашизма територия.
23
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До края на месеца Покровск вече няма да е важен разпределителен център. До края на Октомври и Краматорск.
22
11
 
6
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 месец
Рашка тръгна първа , точка .
21
3
 
11
 
! Отговори
До19 преди 1 месец
Жална,жална колко да е жална,не са взели власта хардлайнерите в Русия,не са унищожили Украйна и цялото и население до крак,имам чувството,че точно натам тласкат нещата режисьорите на цялото това пъклено действие!
20
6
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Естествено, че във Вашингтон лъжат. Лъжата и кражбата са ценностите на евроатлантизма.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изтласкаха ли вече ВСУ от Курската дъга?
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само без одобрението, но и без обучението, финансирането и подкрепата за тези терористи. Много интересно къде са санкциите срещу Украйна за същото нещо, което Русия направи през 2022 г. Подкрепящите войната някак си са се скрили дълбоко.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е готова да достави на САЩ ракета носител с 10 глави по 10 мегатона ТНТ всяка.
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пентагона няма нищо против да предостави ракети въздух земя на Украйна за Ф16 с обсег 400км и боеглава 450кг. Всичко зависи от Байдън. Ако той даде зелена светлина, жална им майчица на рaшистите и Pашистката Федерация.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За незапознатите тактически ядрен удар е малук и порядъка на килотони тротилов еквивалент, а стратегически е в мегатони и може да унищожи мащабна държава като САЩ на 1/3 или1/2 в зависимост от големината.