Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
18
 
! Отговори
КуКлус преди 4 седмици
Зеля усети че ще има мир най накрая и полудя .....той не иска никакъв мир никога ! Това е един наркоман който без дрога и война не може !
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мир по путински, всички знаят какво е това. Господство над Европа и света, към което диктаторът Путин се стреми.
15
7
 
13
 
! Отговори
. преди 4 седмици
Много ни пука какво пишат американските вестници за Путин! Нали знаете какво могат да си избършат с тия вестници?
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И за какво ще отмъщава дребното ченге? Че сам е нахлул в Украйна ли?
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде да не занимавате хората с глупости, Украйна заедно с украинците да се прибира в реалната си родина Русия и да не умират в братоубийствена война украинци и руснаци, а Зеленски да не държи хората като заложници и блокира тръбите, да отворят и пътя на север, който са запушили там Балтийските, където също са над 60% руснаци и накрая, да започнат строеж , възстановяване и строеж на транспорт по връзката Азия, Европа с участието на Русия и за търговия между държавите на равноправна основа
12
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Джуджето в Кремъл вече не знае къде се намира и какво иска
11
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всъщност, Путин никога не е искал да преговаря, а да наложи на света отнемането на голяма част от украинската територия. По възможност, цялата, с всички последствия за Европа.
10
16
 
9
 
! Отговори
Логично! преди 4 седмици
Крепостните ще победят в Украйна, единствено, ако победят Пентагона, а това е абсурдно. Космическа Америка е непобедима...
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кофти хиалуронови инжекции другарю Путин.Кофти ботокс. Пак са ви прецакали.
8
4
 
18
 
! Отговори
Давайте бързо преди 4 седмици
Чужденци, които искат да се преместят в Русия, защото споделят руските ценности пред тези в собствените си страни, могат да кандидатстват за временно пребиваване, без да знаят руски език и история.Това се посочва в указ на президента Владимир ПутинДавайтееее бързо на Руските Паспорти. Сега ги дават. Рай е там тръгвайте веднага.
7
0
 
17
 
! Отговори
Малък Праз преди 4 седмици
При това ниво на доверие - тоест никакво, очевидно преговори няма да има. Войната продължава.
6
9
 
13
 
! Отговори
Мдааа, преди 4 седмици
Неолибера3ията продължава да беснее,да пищи истерично и да 6ъл8а яростна античовешка пропаганда.ДемокраВците виждат Путин навсякъде в стаята при тях ,зли русофили ги дебнат зад всеки ъгъл,а руски агенти се крият под леглото на трансатланшитите... Гьобелс със сигурност завижда на своите достойни ученици,които съживиха безсмъртния антиутопичен роман на Оруел "1984" и го превърнаха в реалност. А Кукунелка Пасквила лее словесна п00мия на конвейера за шепа гривни... ГнYсн0!
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Глупусти някой тъnак cи го е изфантазирал
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бъхти прооошляка дорде му дойде акъла в празната капацина
3
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Заплащва света с ядрен апокалипсис всеки ден, ама точно довчера бил мислил за мир и уви - взел, че се обидил. Повярвахме
2
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи руския фашист пак ще бомбардира болници и електрическа инфраструктура.
1
18
 
16
 
! Отговори
е и? преди 4 седмици
с кафяви панталони в бункера, ботоксово джудже какво ли прави?