Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
24
 
! Отговори
Путлер Говното преди 4 седмици
никога не е искал мир...
36
10
 
21
 
! Отговори
Бай Ой преди 4 седмици
Путин даже не е президент, истинския умре 2008 г и жена му го потвърди, един двойник също вече умре, този е втори двойник!!! Руския народ е измамен да гласува за некакъвси дето не е РазПутин, а примерно Мишокин. Пълна измама е в комунистическа Колхозия
35
6
 
13
 
! Отговори
Пуу преди 4 седмици
Копейките така са се посрали, че смърди, та се не трае.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До КуКлусЗеленски е кукла-марионетка, която са извадили от кафявата кутия с играчки, време е , да бъде захвърлен!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Цивилизованите хора по това време ходят на море, а колхозниците се избиват и ако ги питаш защо и те не знаят...ххахахаха
32
7
 
10
 
! Отговори
Пуу преди 4 седмици
Копейките така са се посрали, че смърди, та се не трае.
31
6
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 4 седмици
Абе не знам какъв човек е тоя 70 годишен Путин и какви са тия негови имперски амбиции, но знам че днес гледах 50 украински деца , строени пред един хипермаркет в квартал Аспарухово във Варна, като всяко дете държеше вафли, кока кола . Чакаха да ги приберат обратно в хотела на Дънката. Ами не е нормално, тези деца трябва да са си у дома в Украйна , да играят и да се подготвят за училище, а не да стоят под строй в чужда държава.
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От 5-ти до 15 век територията на Украйна и Туршия се е казвала Киевска Рус, тоест блатниците са били деревляни(***) под киевско влияние! Туршия винаги е била украинска(справка Уикипедия)
29
6
 
9
 
! Отговори
говорить Москва преди 4 седмици
Товарищи, мы вместе с Путина опять ОБОСРАЛИС !!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До РУСКИ ГЕЙВсе руснаците са ви в главите, психично болни от русофобия, не си поглеждат собствените държави, градове, села, а очите им все в чуждото канче! Дай да обсъдим и другите ръководители на държави, кой какъв е и какво си слага, какви имоти има, какви проблеми в семейството, държавата си,градовете, селата, дали ще умира или не и какви ги върши!
27
7
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 4 седмици
Някой да е чувал името 'Зеленски" преди войната или просто без да е свързано с войната !? Той е сложен от САЩ за да воюва с Русия !
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Жалко за Путята, свършено е с него. И Украйна и Туршия ще бъдат американски!
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 29 - Предизвикал е войната друг път. Онзи недозрелия я предизвика. А сега, оле, помагайте. Като не мислии, така е.
24
8
 
17
 
! Отговори
РЕЗУЛТАТА преди 4 седмици
3-дневната спец операция на Путин, тотално обез чести Русията !
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ке му се спукат бузите от ботокс на Лилипутков III
22
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен, Путин не нахлува в Украйна, по простата причина, че самата Украйна е руска територия от векове и всичко построено там е създадено и построено от царска Русия и от социалистическа Русия, нахлулите чужди там са други!
21
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма да има време за отмъщение, ще си замине скоропостижно и ще загуби войната, която сам предизвика. Ще гледаме на живо сериалът, озаглавен: Как си заминава последният диктатор в Европа.
20
14
 
17
 
! Отговори
NEW Путин Рашистан преди 4 седмици
РУСНАЦИТЕ смело и мъжествено се предават, а УКРАИНЦИТЕ страхливо и под конвой ги водят към лагерите за военнопленици !
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спрете да наливате оръжия в Украйна, украинците не воюват с руснаците с които са един народ, а няколко крадци олигарси и някои западни държави, скрили се зад маската уж на украинците и проповядващи нацизъм , сътвориха човешка месомелачка с наливане на оръжия и печалба от кръвта на славяните и други хора, но е време да се махат, особено Коломойски и сие!
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия в Русия толко ли неможаха да намерят някой по добър специалист по инжектиране на ботокс, тоя Путин вече не прилича на човек.