Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск

Руските войски са загубили само няколко единици техника
19 авг 2024 11:11, Нели Христова
164
Украйна прекалено бързо губи дългоочакваната западната техника в Курск
Снимка: БГНЕС

Украинските въоръжени сили твърде бързо губят ценна бронирана техника в Курска област, която са получили от западните страни. Това има смисъл, ако има успех, пише Forbes.

"...Бързото настъпление струва на украинския експедиционен корпус, състоящ се от около половин дузина бригади и няколко отделни батальона и спомагателни части, значително количество ценна бронирана техника“, посочва изданието.

Медията отбелязва, че руските войски са загубили само няколко единици техника.

"Съотношението на загубите на оборудване – големи украински отписвания в сравнение с относително малкия брой руски отписвания – е необичайно“, продължава Forbes.

Дали големите загуби си заслужават за Генералния щаб в Киев зависи от целите на нахлуването и дали съотношението на загубите ще се промени с развитието на кампанията в Курск, отбелязва изданието.

Oryx изчисли, че през първите девет дни от операцията украинците са загубили четири танка и 41 пехотни машини. Сред загубите бяха рядък британски танк Challenger 2 и няколко американски бойни машини Stryker.

 "Изчерпването на техниката на пехотата, включително верижните бойни машини и колесните транспортьори, е особено остро за украинските въоръжени сили. Те губят тези ценни машини с почти два пъти по-голяма норма. И докато средното ниво на загубите се оценява за целия фронт от 1000 километра на по-широката война, тези загуби при Курския плацдарм се случват на фронт от 80 километра“, отбелязва Forbes.

Според медията загубата на толкова много ценна техника може да не притесни украинските плановици, ако, разбира се, стратегическите успехи на Курската кампания оправдаят материалните разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от Русия
Залогът на Зеленски: Успехът на шокиращата руска офанзива виси на косъм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
14
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
А "Хаймарс" има зона на поразяване,за всяка ракета отделни координати,тъй че 50,250 или 500 метра дистанция значение зиро.
118
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До 82 ОМБр 50м е бойния устав от 80-90 години на миналия век... РСЗО Ураган е в производство от 1975, РСЗО МАРС М270 е от 1980 а РСЗО СМЕРЧ е в производство от 1987. Тогава реално се появяват нови системи, а кога се променят бойните устави... като се пролее КРЪВ!!! А кога се е проляла кръв едни и същи РСЗО един срещу друг? Първата война в залива - ние знаем пътя между Кувейт и Ирак как ги американците изтребиха Иркакците тотално по пътя?
117
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Анонимен 125 Снаряд 152/155мм касетъчен има зона на поражение около 50м, но РСЗО или АТАКМС имат вече зона около 200м. Дистанция между бойните единици 200-250м гарантира че няма да се изкушат да стрелят по съответната колона. В такъв случай всички ползват дронове или ракети.
116
6
 
14
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До 82 ОМБр Сериозно? Ще го превърнат в "Сталинград"??? Глупости говориш... РФ ще го обходи и вземе първо в полу-котел а после изцяло ще го изолира. ВСУ "защитници" ще поседят поседят поогладнеят... и или ще се опитат да се отправят с бой извън котела и възможно да оцелеят или ще се предадат.
115
4
 
8
 
! Отговори
До 82 ОМБр преди 4 седмици
Това неграмотното пак цитира собствените си празни мисли. Мухуххухухуху
114
13
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 седмици
До Анонимен При движение към зоната руснаците се движат в походен строй - тоест машина 10м нова машина. Такива РФ колони са открити от САЩ/НАТО разузнаване и след това Украинците ги избомбят... Престъпна грешка на съответния РФ командир командващ съответните конвои. Вероятно и самите командири са загинали заедно с колоните. Все пак Русаците се учат. Конвоите в момента са както по боен устав. 250м дистацнция и касетъчните боеприпаси нe са Чак такъв проблем
113
6
 
1
 
! Отговори
...! преди 4 седмици
До 82 ...Евакуират 60 хиляди! Не слагай нули като Копейките!
112
3
 
6
 
! Отговори
Офанзива преди 4 седмици
Въй бе! Нали уж променило курса на войната ?Прочее загубите са големи вероятно и от крадете.
111
18
 
5
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Украйнците евакуират 600 000 предвоенните Покровск,защото смятат да го превърнат в украйнския Сталин град,в него руската армия-неможачи ще и бъде източна кръвта,ето за това го евакуират.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А украинците защо евакуират град Покровск? Град Покровск защо го евакуират украинците?
109
7
 
17
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 4 седмици
Западната военна техника се оказа безпомощна срещу руската.
108
6
 
11
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
От Форбс са изтървали едната нула, но то няма и такова значение де. В Курска област се затлачиха последните останки от елитните нацистки бригади, вече започна демелетаризирането им. Междувременна ВСУ в Донецка област ядат хубав пердах, не се знае ще успеят ли да се спрат преди Покровск.
107
29
 
6
 
! Отговори
Ален Делон преди 4 седмици
Не е време да се броят финансовите загуби. Русия трябва да загуби войната, каквото и да струва.
106
5
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 седмици
Проявиха украинците смелост,признавамим го,но тази смелост май е повече от отчаяние ,а и медиите много прехвалиха операцията!?Сега някои наши медии Оффнюз напр.пишат че руснаците вече се разпореждат в Ню Йорк /в Украйна е градът, Вашингтон е в безопасност!?/,а това хич не е добре за Донецкия фронт на украинците!А в Курска обласj май украинците сега се заклещиха и ще има и много жертви,и много загубена техника!?
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укрите вкараха Запада в Руската Скотобойна. Сега НАТ.Овчици си чакат теслата между веждите. Поздрав с песента "Отново в кюпа"
104
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какво излиза.. руснаците ги пуснаха на тяхна територия и ги избиха. Изведоха местното население за да няма жетви и после пак ще ги върнат по домовете им. А украинците ще са загубили хора и техника за милиони
103
5
 
11
 
! Отговори
до 82 ОМБр преди 4 седмици
забравих да ти дам адрес ежедневно на ъгъла на Чубайска и Фонтанская в район Аркадия в Одеса.Определено ще ти покажа и как онези с курабийките със солинкакво точно правеха...Ще ти покажа и как беркут, които ги няма вече, са тренирали и защо ни разформироваха, за да може пиклцьовци като теб да пишат и бръщолевят по лъжливи форуми и сайтове пълни кретенизми.В Одеса българите обичат Русия и точка
102
11
 
7
 
! Отговори
хитрата сврака преди 4 седмици
Те пък щото руснаците нямат загуби, а забравих те са зомбита и са безсмъртни. Куркс е само малка част от гениалния план на Путин гражданска война и разпад на Русия.
101
6
 
11
 
! Отговори
до 82 ОМБр преди 4 седмици
смени си ник нейма. Бригадата е при Бандера.Освен ако не си копилйе на направен от цял взвод полюция..;Киев е в тежко *** положение и днес от спукана тръба. Още един шофьор на говновоз успял да избяга в Румъния от райхштурм бригаден мобилизирен....УСРА-й-на заминава и дано скоро и вас ви погнат мръсни натрапници неблагодарни....Нация създадена от сифилистици и отпадъците на всички империи
100
15
 
5
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Не ми е чужда държавата,бесарабски българин съм,нали вие русофилите сте нашите адвокати,че ни били палели в нашата Одеса.