Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка

Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и безполезно начинание
19 авг 2024 16:06, Гергана Попова
638
Украинската офанзива Курск е огромна стратегическа грешка
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката на украинските въоръжени сили срещу граничните райони на Курска област е стратегическа грешка на Владимир Зеленски, пише The Hill.

Изданието посочва още, че подобно отклоняване на сили от главния театър на военните действия е „огромна стратегическа грешка“. Според The Hill, стъпка прилича повече на трик на второразряден актьор, отколкото на опитен държавник, и няма да промени динамиката на конфликта.

Въпреки че нахлуването завладя заглавията и нанесе известни психологически щети на Русия, подобни повърхностни победи не правят много, за да променят фундаменталната динамика на конфликта. Русия, въпреки своите неуспехи, остава страхотна военна сила с огромен арсенал и ядрено възпиращо средство. Въпреки че демонстрира смелост и издръжливост, Украйна е изправена пред обезсърчаващо предизвикателство да преодолее това огромно несъответствие.

По-критично, това отклоняване на сили от главния театър на войната е огромна стратегическа грешка. Всеки войник, танк и артилерия, използвани при руското нахлуване, представляват загуба за украинските усилия за освобождаване на окупираните територии. Тези ресурси, ако бъдат концентрирани на фронтовите линии, биха могли потенциално да донесат осезаеми печалби, отслабвайки руската отбрана и създавайки възможности за решителни пробиви.

Вместо това Украйна се оказва въвлечена в скъпо струващо и в крайна сметка безполезно начинание. Докато светът гледа очарован, истинската битка за бъдещето на Украйна продължава да се разиграва другаде. Решението на Зеленски да заложи на рекламен трик с високи залози е трагична погрешна преценка, която може да има далечни последици.

Време е за трезв размисъл. Украинският народ заслужава лидерство, фокусирано върху практически, постижими цели, а не върху грандиозни жестове. Въпреки че смелостта и предизвикателството са възхитителни, те трябва да бъдат смекчени със стратегическа мъдрост. Пътят към победата не лежи в символични актове на неподчинение, а в методичното, безмилостно преследване на териториално освобождение, пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


638
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Укропите все търсят лесното, ама лесно дошлото лесно си отива. Бързата чучка слепи ги ражда. Цялата поредица от укро действия е поредица от огромни стратегически грешки, като почнем от това да се продават за бойни роби на ФАЩ. На този етап май не са способни на нищо друго освен огромни стратегически грешки. Лошо си избраха да са на страната на злото, и основния им способ да е лъжата. Можем само да гледаме и да се учим от грешките им.
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно The Hill ли намерихте да цитирате? Тия The Hill не са никаква медия, а просто един младеж и една девойка, които се опитват да бъдат политически коментатори и са на всяка манджа мерудия. Всеки техен коментар е просто глуповат брътвеж без никаква логика.
7
10
 
3
 
! Отговори
любопитно преди 4 седмици
50 милиарда . а само 6 бригади - около 12 000 мотострелковаци , дронисти и хаймърси . цивилните немогат да ги ударят . чакат кадиров, вагнер или лукашенко . нормално . в сирия така воюваха сирииските демократични сили . взели от затвора явни терористи за наемници . криеха се под блокове и в тунели . залужни се провали . сега няма стратегия . 12 000 ги изтребват за 1 седмица горе-долу . ще се види .
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"второразреден актьор", революциите убиват децата си
5
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тъжно ми е,но Украйна изчезва от картата благодарение на зелски.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
The Hill??????? Aaaa ok :)))))))))
3
10
 
20
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
А добро утро.... Кви са тия русофили, дет пишат тез измислици... ===)))
2
11
 
50
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 4 седмици
А, добър ден! Аз от 1 ден разправям, че войната е безсмислена, предизвикана от САЩ, оранжевата революция и клоуните, инсталирани от САЩ в руските украйнини! Затова ще си платят предателите уркаинци /зеленски не е такъв, той е еврейн, което е още по-зле/!
1
9
 
56
 
! Отговори
Конфуции преди 4 седмици
Който не помни историята е обречен да я повтори - походът на Бонапарт към Москва.