Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно
20 авг 2024 15:31, Гергана Попова
327
Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейските държави са приели милиони бежанци от Украйна от началото на специалната военна операция. Правителствата им дадоха специален статут и разпределиха финансова помощ, пише Bloomberg.

Зеленски се опитва да убеди съюзниците си да помогнат на повече мъже в бойната възраст да се върнат в Украйна, като ги помоли за помощ на двустранните срещи. На възраст от 18 до 60 години е забранено да напускат Украйна заради войната. През май в Украйна беше въведен закон за мобилизация, който се стреми да попълни военните редици със стотици хиляди войници.

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно, докато войната продължава.

Но има и ключова икономическа причина да ги задържат, особено в страни, чиито ръководства са неблагоприятни за имиграцията през последните години. Компаниите, например, са принудени да търсят по-далеч работници, за да запълнят работни места в новопостроени фабрики за автомобили или батерии.

35-годишен украинец, който живее в югозападна Полша повече от десетилетие, заяви, че вярва, че новата му родна страна се нуждае от работници като него. Пожелал анонимност, мъжът споделя, че  се чувства виновен за това, че е останал в Полша, но не е готов да се откаже от живота, който е изградил в страната, пише още изданието.

Освен че украинците вече са се заселили в Полша преди войната, страната все още приютява около 950 000 бежанци. Приносът им за брутния вътрешен продукт е бил между 0.7% до 1.1% през миналата година, според доклад на ВКБООН и счетоводната фирма Deloitte.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от Русия
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
2
 
32
 
! Отговори
Николай преди 4 седмици
Едно нещо не разбирам, как може да го защитвате този наркоман, вие защитавате амеркинаците все едно искате да станем като тях *** ***, не ви ли е гадно?
271
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми сир ките от гугъл крият, че Зеленски има син, показват само дъщеря му, но ние знаем че има и е скрит на безопасно от бомби място за разлика от украинците по-второ качество.
270
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен:"Най вероятно ЕС ту ще се разпадне и ще има нови отношения в Европа . Това е крайно наложително"____Прав си. Крайно време е Четвъртия райх (ЕС-уто) да отиде при Третия райх.
269
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не изпратят само сина ти, той в Англия ли се криеше или в Дания? Скоро ще чукне призивна възраст и не знам как ще се оправдаваш.
268
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нали ви казаха Украйна им е нужна на умно красивите. Но не и украинците. Там ще подменят населението с емигранти да работят за новите работодатели.
267
2
 
17
 
! Отговори
Господа политици преди 4 седмици
когато Зелето иска оръжия му давате охотно. Сега какво се ослушвате - връщайте му ги тези, дето втора година ги хрантутим, а те наглеят.
266
1
 
26
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Трябва да си клиничен иидиот за да рискуваш и косъм от главата си за защита на земите и богатствата на хора, които дори не познаваш. При заплаха от подобна ситуация аз съм първия който ще изнесе семейството си. Който има какво да защитава да върви да се бие
265
1
 
22
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Не мога да си представя,че ще отида на война за да убивам други като мен.Нещо тая работа не я възприемам за нормална.Защо трябва да убивам? В името на какво? Какво имам и притежавам,че да убивам? Ще ми вземат какво? Политиката се прави от политици на заплати.Ако не могат да се оправят,да ги сменят други.Някой решил да разполага с живота ми...Кой е тоя Някой? Единствено Бог има право върху живота ми.Дори и аз самият нямам права върху него.Мога и имам право единствено да поддържам тялото си живо
264
2
 
22
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Украинците не са питани скоро на избори какво биха искали! Може на повечето хора да им се иска ада да спре и да се преговаря, ама ние правоверните евроатлантици им казваме - правете каквото искате, но ще се биете, докато на Байдън не му сменят чипа!!
263
1
 
22
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Докато урките спяха (като нас при Боко) управляващите им продадоха Украйна на американците.Квото кажат американците, това е.Те кадруват, те казват кой да кара влака.И англичаните.Тая Украйна не е на украинците.За осем години след Майдана само се въоръжиха и нищо друго.Корупцията голяма, стандартът на живот нисък. С единствената цел да бъдат използвани срещу Русия.Бандеровщината процъфтя, имат го и на пощенска марка дори.Но никой не протестира, дори и поляците защото трябва да има единство срещу Русия.Но тия неща ги разбират хора с необходимото оборудване между ушите.
262
1
 
20
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Защо принуждават хора, които не искат да воюват, да го правят? Длъжен си да умреш за кое? Че си се родил на дадена територия ли? И какво от това? Нотариален акт за нея имаш ли? Аз за къщата си няма да умра , камо ли за имагинерна държава и шиши начело на нея. Нов дом се гради с труд за 10 г, нов живот има само ако се преродиш, ама надали
261
0
 
4
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 4 седмици
И днес ли ще си избиваш комплексите за малоценност
260
3
 
0
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Благодаря. Като вчера,супер;))))
259
1
 
4
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 4 седмици
Пак ли дойде бе ,как е в Одеса днес ?
258
4
 
2
 
! Отговори
82 ОМБр преди 4 седмици
Усмивката на Зеленски кърти руски мивки и компания;)))))))))))) ЯЯЯЯЯЯЯРРРРРР;))))
257
2
 
13
 
! Отговори
Еврогреец преди 4 седмици
Като за начало България може да предаде на зеления пъпеш тия които се къпаха в езерото в Рила,и тъй като е много наше куче получава бонус всичката украинска и ...з. Мет която се вихри по морето.
256
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А, евреите няма ли да искаш да ти дадат, за да ги пратиш на фронта? Егати хитлериста този евреин, дайте ми хора, за да ги пратя на смърт! Зеленски извършва геноцид над народа на Украйна, защото не преговаря за мир, а хвърля хора в месомелачката, значи иска да унищожи украинския народ. Ако малко му пукаше за хората щеше да преговаря. Неговата теория, че воюва за да си върне териториите не издържа, нищо не връща, а губи. Щом вижда, че губиш територия, не преговаряш за мир-прави убийство на украинц
255
1
 
11
 
! Отговори
Съсед преди 4 седмици
Имам 2-*** ново-изпечени съседи тук на 27 и 52 - били от Одеска област. Моля, Украйна, вземете си ги обратно!
254
0
 
0
 
! Отговори
До 267 преди 4 седмици
Е явно не е било в България щом други държави са ти виновни все за нещо
253
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В страната ни има много украински бандюги - дайте му ги всичките - това е единственото нещо, което трябва да получи от България!