Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно
20 авг 2024 15:31, Гергана Попова
327
Зеленски убеждава Европа да му предаде укриващите се от военна служба
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейските държави са приели милиони бежанци от Украйна от началото на специалната военна операция. Правителствата им дадоха специален статут и разпределиха финансова помощ, пише Bloomberg.

Зеленски се опитва да убеди съюзниците си да помогнат на повече мъже в бойната възраст да се върнат в Украйна, като ги помоли за помощ на двустранните срещи. На възраст от 18 до 60 години е забранено да напускат Украйна заради войната. През май в Украйна беше въведен закон за мобилизация, който се стреми да попълни военните редици със стотици хиляди войници.

Политици от Полша до Унгария заявиха, че няма да връщат бежанци обратно, докато войната продължава.

Но има и ключова икономическа причина да ги задържат, особено в страни, чиито ръководства са неблагоприятни за имиграцията през последните години. Компаниите, например, са принудени да търсят по-далеч работници, за да запълнят работни места в новопостроени фабрики за автомобили или батерии.

35-годишен украинец, който живее в югозападна Полша повече от десетилетие, заяви, че вярва, че новата му родна страна се нуждае от работници като него. Пожелал анонимност, мъжът споделя, че  се чувства виновен за това, че е останал в Полша, но не е готов да се откаже от живота, който е изградил в страната, пише още изданието.

Освен че украинците вече са се заселили в Полша преди войната, страната все още приютява около 950 000 бежанци. Приносът им за брутния вътрешен продукт е бил между 0.7% до 1.1% през миналата година, според доклад на ВКБООН и счетоводната фирма Deloitte.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от Русия
Украйна може да влезе в НАТО, без да контролира цялата територия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Католици ли ще ги правим, или директно ще приемат сатанизма?
251
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей, чак сега разбрах че всичката ни вековна , духовна и икономическа мизерия била виновна Украйна! Досега не знаех, как съм живял?
250
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Искам да ми посочите процента на *** на последните избори, форумни мишки.....че малко да се посмеем! То тука ако ви слуша някой ще помисли че сте първа сила....
249
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 251 преди 4 седмици
Абсолютно съм съгласен свикнаха на готово този клон ще реве вече всичко на готово.
248
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво на зиленко ливадата, тук командва той , новият господар на Запада
247
10
 
2
 
! Отговори
До 260 преди 4 седмици
Има с единствен пациент Костя Копейкин, руското прокси, не може да ни го знаеш....?
246
8
 
1
 
! Отговори
До 257 преди 4 седмици
Явно доктора ни е един, завършил в Русия и видял Путин 192 сантиметра
245
0
 
15
 
! Отговори
Абе преди 4 седмици
Защо ли му са на Зеленко още войници,след като уж всичко върви много добре?И защо ли никой не иска да се връща да умре за родината,както приляга на всеки укропатриот?
244
4
 
2
 
! Отговори
До 253 преди 4 седмици
Лъсна ти плешивата тиква, като на Дядо Тошо, не знам защо така го казваш, ние му викахме Бай Тошо, защото беше много *** човек!
243
1
 
12
 
! Отговори
Ако мислите че преди 4 седмици
Са Зелю иска много пари, чакайте кат свърши войната следващия Зелю колко пари ще иска.. и от вас и от децата и от внуците ви итн.
242
1
 
6
 
! Отговори
Истината лъсна преди 4 седмици
За САЩ и ес. Псевдо демокрации, разчитат на 5 % директно финансирани от всяка колония да пуснат законите и мачкането започва. Геноцид от приятелски държави се толерира, всичко се толерира ако им е изгодно. Дядо Тошо беше прав. Дано някога пак има народен съд
241
0
 
6
 
! Отговори
Така е преди 4 седмици
Който не е завършил 8 ми клас, за него има Интернет! Защо не е успял да завърши средно.....това е друга тема!
240
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
България е напълно разорена и при победа на Украйна и при загуба на Украйна. Украйна след войната ще иска още пари следващите пет века още пари и това е
239
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако в Украйна няма нацисти, защо има бригада "Еделвайс"? Лесно се проверява в интернет
238
9
 
4
 
! Отговори
Румен Крадев преди 4 седмици
А какво стана с Курск? Той руски ли е?
237
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зелка,знам едни трима украински ,,герои'' които се крият в квартал Мотописта. Кихаш по 20 000 евро на калпак и ти казваш къде точно,твоите гавази да дойтат и да ги приберат.
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такива войни продължават четири години . До сега са минали 2,5 години . Остават още 1,5 години . Защо всички пребързват с изводите ? Нека се натрупа умора и да видим кой ще се огъне Росия или ЕС ? И говорят за преговори . Тъй като гледам няма да има преговори никога . Росия трябва да пречупи ЕС ту . Това е добре познатия сблъсак от две световни войни . Най вероятно ЕС ту ще се разпадне и ще има нови отношения в Европа . Това е крайно наложително .
235
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Свършиха статиите за Курска област. Тези, които са на руска територия, вече не могат да се върнат назад. Това е истината, ако чуете друго по нашата телевизия, значи е лъжа
234
3
 
10
 
! Отговори
Посерко преди 4 седмици
На Зельо са му спуснали опорка от ембаситу. До две години да е стигнал до Мацква хаха. Затуй му требват много хора. Ама Путин ако мобилизира 600!хил още и ще помете фронта. И е крайно време. Тая война много се проточи.
233
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бошитата са алкохолизирани и прости селяни! Те не могат да дават акъл на България!