Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск

След това Украйна атакувала
21 авг 2024 19:36, Нели Христова
210
Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск
Снимка: БГНЕС

Руски генерал е разпуснал съвета, натоварен да следи сигурността в руската област Курск през пролетта, като по този начин е отслабил защитата на границата преди безпрецедентното украинско нахлуване, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на служител на руските служби за сигурност, изданието твърди, че генерал-полковник Александър Лапин е заявил, че военните на Кремъл могат сами ефективно да защитават границата.

В резултат на това той е разпуснал междуведомствения съвет, състоящ се от военни офицери и представители на местните и регионалните служби за сигурност, които е трябвало да помогнат на Москва да формира съгласуван отговор на нахлуването на Украйна.

В доклада се подчертава, че Русия вероятно все още щеше да се затрудни да реагира на събитията, които се развиха в Курска област, но това е допринесло за объркването и дезорганизацията, които Москва демонстрира, опитвайки се да прогони украинската армия от руска територия.

Безпрецедентната операция на украинската армия, продължаваща вече две седмици, доведе до превземането на град Суджа в Курска област и до разрушаването на всичките три моста над река Сейм близо до границата с Украйна.

Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.

Руското министерство на отбраната обяви едва на 20 август, че ще сформира войскови групи в Белгородска, Курска и Брянска област за защита на населените места по границата с Украйна.

Отне четири дни на руското правителство да съобщи за „антитерористична операция“ в Брянска, Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна.

Според украинските официални лица провежданата от Киев операция има за цел да създаде „буферна зона“ на руска територия, да предотврати трансгранични удари и да отклони руските подкрепления от източната част на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
12
 
! Отговори
Каскетя преди 3 седмици
На др0гара Пу пак некой му е виновен! То не бяха фашисти в Украйна,то не беше Нато и целия свят!! Некадърника си е некъдърник, такъв беше и във ГДР като шпионин такъв е и сега като президент! За съжаление крепостните го знаят, но тях вълнува само да сеналочат с водка или самагон
119
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е достатъчно глупав и сам да си подлее вода .А колкото до Курск просто руската армия е жалка работа толкова си може
118
5
 
20
 
! Отговори
Gorskio преди 3 седмици
Много е важно разследващите рузката армия в хода на разследването да не стигнат до самите себе си...
117
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е единствения,който още преди да си отвори устата,вече е излъгал!
116
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин пак напълнил памперса, генерала подлял вода да му мие гза, Путин се подлъзнал и са наденал на големия украински Курск.
115
16
 
31
 
! Отговори
333 преди 3 седмици
Много моля някоя копейка да пише на Митрофанова за нови опорки. Ставате скучни като повтаряте едно и също и ще загубите интереса на аудиторията. Три години да повтаряте Русия ще направи това и онова и всичките ви опорки да са в бъдеще време не е ок. Вече никой не ви чете коментарите .
114
12
 
13
 
! Отговори
ммммххх преди 3 седмици
До Анонимен"Всички велики планове на стратезите от НАТО вече трета година търпят пълен провал. Само загуби и провали в Украйна, нито един успех." - така е ... с тези бързи темпове до края на века ще стигнат до Киев "братушките" :)
113
9
 
19
 
! Отговори
дааа преди 3 седмици
Товарищ Путин никога не е виновен! Все някой друг ще поеме вината! :)Явно и войната ... СВО я е запончал някой неразбрал генерал :)
112
4
 
16
 
! Отговори
Миш преди 3 седмици
Този руски генерал ще бъде пратен в наказателна колония в Сибир и там ще бъде изяден от мечките .
111
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки прави каквото си иска и никой не се съобразява с Вовата, тъй са нещата в Русия лето 2024.
110
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това не са генерали а изкуфели коледни елхи с толкова много накичени медалчета
109
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички велики планове на стратезите от НАТО вече трета година търпят пълен провал. Само загуби и провали в Украйна, нито един успех.
108
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин го пишеха за голям стратег, шахматист на бойното поле, а то се оказа, че не може да различи белите от черните хахахахаахха.
107
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна умре.
106
17
 
10
 
! Отговори
Лебедовата песен преди 3 седмици
Лебедовата песен е изпята. Ако бяха взели атомната централа в Курск това щеше рязко да обърне изцяло хода на войната и да реши всичко в полза на Украйна. А сега си изпяха песента. Украйна ще умре грозно, срамно и безславно, за разлика от умиращия лебед.
105
6
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Трудно е да се преструваш на велика сила докато те пердашат на домашен терен.
104
16
 
7
 
! Отговори
Днес преди 3 седмици
Русия използва вече в Курска област нови авио бомби ОФЗАП-500.Препича и от двете страни бандеровците.
103
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и вече трета година половината армия на Украйна е избита, държавата фалирала, населението намаля на половина, загуби 20% от територията, военните складове на НАТО са изпразнени.
102
7
 
11
 
! Отговори
До 148 преди 3 седмици
Повтаряха русофилите вече трета година
101
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Краят на Украйна ще бъде трагичен.