Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск

След това Украйна атакувала
21 авг 2024 19:36, Нели Христова
210
Руски генерал подлял вода на Путин, отслабил защитата на Курск
Снимка: БГНЕС

Руски генерал е разпуснал съвета, натоварен да следи сигурността в руската област Курск през пролетта, като по този начин е отслабил защитата на границата преди безпрецедентното украинско нахлуване, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Позовавайки се на служител на руските служби за сигурност, изданието твърди, че генерал-полковник Александър Лапин е заявил, че военните на Кремъл могат сами ефективно да защитават границата.

В резултат на това той е разпуснал междуведомствения съвет, състоящ се от военни офицери и представители на местните и регионалните служби за сигурност, които е трябвало да помогнат на Москва да формира съгласуван отговор на нахлуването на Украйна.

В доклада се подчертава, че Русия вероятно все още щеше да се затрудни да реагира на събитията, които се развиха в Курска област, но това е допринесло за объркването и дезорганизацията, които Москва демонстрира, опитвайки се да прогони украинската армия от руска територия.

Безпрецедентната операция на украинската армия, продължаваща вече две седмици, доведе до превземането на град Суджа в Курска област и до разрушаването на всичките три моста над река Сейм близо до границата с Украйна.

Украинските сили са напреднали 28-35 км в Курска област и са поели контрола над 93 селища досега, според главнокомандващия Олександър Сирски.

Руското министерство на отбраната обяви едва на 20 август, че ще сформира войскови групи в Белгородска, Курска и Брянска област за защита на населените места по границата с Украйна.

Отне четири дни на руското правителство да съобщи за „антитерористична операция“ в Брянска, Курска и Белгородска област, които граничат с Украйна.

Според украинските официални лица провежданата от Киев операция има за цел да създаде „буферна зона“ на руска територия, да предотврати трансгранични удари и да отклони руските подкрепления от източната част на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Филиал на Фауве съкращава една трета от всички работни места. Поради значителен спад в продажбите, IAV обяви, че планира да съкрати 2000 работни места в близко бъдеще. Това означава, че всеки трети служител ще загуби работата си. Доставчикът на автомобили е дъщерно дружество на Volkswagen Group. В цяла Германия почти всеки ден се съобщава за масови съкращения.
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мерцедеса и поршето вече трета година ги спукват от бой москвичите в Украйна.
78
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрената война в Европа ще бъде ограничена. Англия, Франция и Германия ще бъдат унищожени и изтрити от лицето на земята в един миг, така че никога повече в историята на човечеството няма да съществуват такива държави и такива народи - французи, германци, британци. На останалата територия на Европа няма да има никаква война, защото там няма ядрени оръжия, най-малкото в Лисабон. Освен ако САЩ не разположат ядрени ракети в някоя европейска държава, която ще бъде унищожена също както Франция, Британия и Германия.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ФютКой континент!?Ти явно не си добре...горкият!
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
САЩ няма как да знаят къде са разположение ядрените ракети на Русия за да ги унищожат. Освен това те постоянно сменят местонахождението си. Дори и да знаят за някои, и да ги унищожат, останалите ще унищожат САЩ. А Русия няма нужда да знае къде са разположени ядрените заряди на САЩ и на ЕС, дори и американците постоянно да ги местят - САЩ са само един малък остров който може изцяло да бъде изтрит от лицето на земята ако нещо излети от там, а за въшките Франция и Англия - да не говорим, ще изгорат като пухче от глухарче със стратегичестките си ядрени установки.
75
5
 
2
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 98. Ной-стария континент на света ще изчезне, щото *** искал така...хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каквото и да е това настъпление ,украинците си удължиха фронтовата линия сами,хвърлиха за това последният си елит,краткосрочно могат да се изтупат в гърдите- в последствие ,това е крах за тях!Загубиха скорост,не стигнаха до газта и атома ,ами сега?
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин каза, че няма да има преговори. Русия едностранно ще определи съдбата на територията на бившата УССР.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При световна ядрена война ЕС и САЩ ще изчезнат за часове, но ще успеят да нанесат поражения на Русия, но все пак Русия е твърде огромна, твърде много цели трябва да се унищожат в сравнение с възможностите на САЩ спрямо потенциала на стратегическата противоракетна отбрана на Русия. А останалия свят - Южна Америка, Африка, Югоизточна Азия, Австралия никой няма да ги напада, но ще трябва да понесат последствията от радиацията, която за няколко години ще изчезне.
71
2
 
3
 
! Отговори
Фют преди 3 седмици
До 84. Кое мишле, онова с малкото пишле ли ще плаши.....хахахаха Хахахаха Хахахаха
70
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Стига глупости от две години като грешници се мъчи руската армия пълни смешници
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 84 Да, очакваните до приключването на казанчето 3-4 хиляди руски наборничета са част от "плана" хаха
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори самите украинци и на запад се учудват, защо Русия не бърза да изтласвка укронацистите.
67
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
До АнонименЗа какво да го връщат? те загубиха Киев и войната още на третия ден, нали така беше?
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори Хитлер не е стигал до там да кара пушечно месо на го смилат на руската граница.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има и друг вариант , подмамили са ги и мишлето влезе в капана хаха
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Зеленски бъде изтласкан от Курск, ще затвори фронт от 150 км. А сега за да го запази се изискват от 500 до 1000 души на километър фронт. Тоест, трябва да се вземат отнякъде поне още 70 хиляди души и да бъдат обучени, облечени и въоръжени. Зеленски обаче явно вече е изразходил последните си резерви. А Русия сега бавно и спокойно ще събира войски, без да премества никого от никой от фронтовете.
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сибир ще остане дори при най-мрачните сценарии, с природата, горите, водите и неизчерпаемите енергии и ресурси. Русия е твърде огромна, твърде много цели трябва да се унищожат в сравнение с възможностите на САЩ спрямо потенциала на стратегическата противоракетна отбрана на Русия. А САЩ са малък остров, за САЩ и ЕС са достатъчни няколко ракети за да бъдат изтрити от лицето на земята, не става дума за Посейдон или за новите ракети САРМАТ, достатъчни са старите като Булава и Топол.
62
8
 
3
 
! Отговори
укро сволоч преди 3 седмици
Излезе видео как укронацист със стара немска каска с надиси SS се гаври с руснак, прави се на немец и говори на развален немски. Укронацистите специално са се приготвили и са си носели немски каски с цел да се гаврят с руснаците. Тая измислена държават трябва да се закрие и да се изтрие от картата, и поне 50 години там всички училища трябва да учат само по руски учебници под строг контрол на Русия.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 67 Ядрен удар значи Русия да изчезне за 4 часа.