46% от американците са против подкрепата за Украйна

22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна
22 авг 2024 15:55, Гергана Попова
138
46% от американците са против подкрепата за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американците са все по-склонни към сдържаност и ненамеса на властите в международните дела. Това се доказва от скорошни проучвания на жители на САЩ, пише Responsible Statecraft.

„Общата нишка в данните от социологическото проучване е, че има разминаване между официалната външна политика на САЩ и предпочитаната политика на американския народ“, каза Тъкър Кас, говорител на Defense Priorities, който проведе проучването през юли. "Така политиката на Вашингтон е интервенционистка, но американският народ подкрепя по-разумна политика, която би била по-мъдра от сегашната."

Проучването на Приоритетите на отбраната също установява, че само 22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна от страна на Съединените щати. Четиридесет и шест процента са против подкрепата, докато 32% са неутрални. Тридесет процента казват, че подкрепят Америка, която военно защитава Тайван срещу Китай, докато 37% са против, а 33% са неутрални. Освен това голяма част от анкетираните американци, 44%, се съгласяват, че избягването на война с Китай е по-важно от автономията на Тайван.

Междувременно американците са все по-малко склонни да подкрепят изпращането на американска военна помощ в Украйна. Проучване на Чикагския съвет от 2022 г. установява, че 79% от американците подкрепят изпращането на военна помощ на Киев, но този брой се е свил до 63% в проучването на Съвета от септември 2023 г. Проучването на Defense Priorities от юли е установило, че само 20% от американците подкрепят продължаването на безусловната подкрепа за Украйна.

Американската общественост изглежда поставя под въпрос военното участие на САЩ в световните дела като цяло. Подкрепата за американските военни бази в Германия, Турция, Полша, балтийските партньори, Япония, Южна Корея и Австралия е намаляла навсякъде от 2022 до 2023 г., пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
5
 
! Отговори
Бум преди 3 седмици
Посолството на Сащ в Украйна заявява че Русия готви мощи удари по Украйна и призовава свойте граждани да напуснат страната.
65
9
 
3
 
! Отговори
Чукам Натали Т преди 3 седмици
До ЛаравелПутин убиеца на деца сам си е Виновен и сега ще бъде Наказан за всички Престъпление срещу Република Украйна
64
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съветските петоколонници вече ръсят опорките си във фалцет, издаващ постепенно нарастващата истерия сред путинофилите по света.
63
11
 
4
 
! Отговори
Чукам Натали Т преди 3 седмици
Поредната Фалшива новина от фалшивата Измислена медия днес бг добре че Имаме Истински български медии като Би Ти Ви, БНТ 1, и НОВА ТВ
62
6
 
4
 
! Отговори
Ivanoff преди 3 седмици
Е нормално. Украйниците вече не се пазят, а атакуват.
61
11
 
3
 
! Отговори
Ларавел преди 3 седмици
Подрепата за Украйна трябва да се намали, защото започнаха да превземат Русия полека лека. Войната трябва да се държи в патова ситуация и за никой да не е изгодно да преговаря.
60
1
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 седмици
До Анонимен 53 - Този Тъкър Кас, споменат в "новината" няма нищо общо с Тъкър Карлсон, който направи интервюто с Путин. Пишете по-малко и четете повече бе хора умно-красиви!!
59
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аре сега местните евроатлантици, кажете, и американците ли са рософили а? Целия свят разбра, че трябва да има мир, само вие дето сте на по един шамар живот ревете за още война, ами заминавайте на фронта като сте много отворени
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 57, какво искаш да кажеш, че американските медии са против подкрепата на украйна?
57
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 3 седмици
До Мерси: Всеки.
56
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 3 седмици
До Анонимен 53: Не става дума за същия Тъкър бе, тиквар, чети по-внимателно.
55
1
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 3 седмици
Първо - болшинството муриканци са невежи до безумие и представа си нямат какво става по света. Затова те вярват единствено на това, което им се казва по масовате медийни канали. Второ - за управляващата еврейска върхушка в САЩ няма абсулютно никакво значение какво си мърмори реднекът Джо. Решенията за политиките на САШ се взимат в задните улици на Уолстрит и в офисите на AIPAC и CFR. Всичко друго е дрън-дрън та пляс за баламурковците, вярващи в дивотии като Санта Клаус и демокрация.
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ето затова трябва да обичаме американците.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нормалните хора навсякъде мислят еднакво, и в България, и в САЩ
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Против са обикновените американци, но я питайте представителите на едрия капитал - за тях тази война и подкрепата за Украйна е "добра инвестиция, при това без да се рискува живота на американски граждани" Хората навсякъде по света са "кучета ги яли", така че докато имат полза богатите - ще има война.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А той Крис Тъкър нали знаете кой му плаща? АЕдинствения който интервюира Путин и то с подготвени от президентството въпроси.
50
2
 
1
 
! Отговори
БГНЕС - TACC преди 3 седмици
Даже 70% от американците подкрепят изпращане на Русия.
49
0
 
5
 
! Отговори
До Иван преди 3 седмици
А тоя Куинси институт руснаците ли го финансират?
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По-скоро 90 %. Само Брюксел и крайните либерасти в Америка искат война.
47
1
 
4
 
! Отговори
Мерси преди 3 седмици
А европейците колко процента са? Кой го интересува американците какво мислели??