46% от американците са против подкрепата за Украйна

22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна
22 авг 2024 15:55, Гергана Попова
138
46% от американците са против подкрепата за Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американците са все по-склонни към сдържаност и ненамеса на властите в международните дела. Това се доказва от скорошни проучвания на жители на САЩ, пише Responsible Statecraft.

„Общата нишка в данните от социологическото проучване е, че има разминаване между официалната външна политика на САЩ и предпочитаната политика на американския народ“, каза Тъкър Кас, говорител на Defense Priorities, който проведе проучването през юли. "Така политиката на Вашингтон е интервенционистка, но американският народ подкрепя по-разумна политика, която би била по-мъдра от сегашната."

Проучването на Приоритетите на отбраната също установява, че само 22% от анкетираните подкрепят защитата на Украйна от страна на Съединените щати. Четиридесет и шест процента са против подкрепата, докато 32% са неутрални. Тридесет процента казват, че подкрепят Америка, която военно защитава Тайван срещу Китай, докато 37% са против, а 33% са неутрални. Освен това голяма част от анкетираните американци, 44%, се съгласяват, че избягването на война с Китай е по-важно от автономията на Тайван.

Междувременно американците са все по-малко склонни да подкрепят изпращането на американска военна помощ в Украйна. Проучване на Чикагския съвет от 2022 г. установява, че 79% от американците подкрепят изпращането на военна помощ на Киев, но този брой се е свил до 63% в проучването на Съвета от септември 2023 г. Проучването на Defense Priorities от юли е установило, че само 20% от американците подкрепят продължаването на безусловната подкрепа за Украйна.

Американската общественост изглежда поставя под въпрос военното участие на САЩ в световните дела като цяло. Подкрепата за американските военни бази в Германия, Турция, Полша, балтийските партньори, Япония, Южна Корея и Австралия е намаляла навсякъде от 2022 до 2023 г., пише още изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Държавният департамент на САЩ отправи призив към американците, които се намират на територията на Украйна, с призив незабавно да напуснат страната, съобщават украинските медии.Вашингтон смята, че в близките дни Русия ще предприеме мощни атаки срещу държавни обекти и гражданска инфраструктура, която участва в работата на Въоръжените сили на Украйна.
45
0
 
4
 
! Отговори
до Иван преди 3 седмици
Къде пише рубриката, че да се ориентирам и ние останалите?
44
4
 
8
 
! Отговори
атлантик преди 3 седмици
В щатите има 46% путинисти.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американските наемници от ЧВК FOG, които се похвалиха с нахлуването в Курск, бяха унищожени по време на атака на украинските въоръжени сили срещу село Русская Конопелка.Украинските военни се опитаха да влязат в селото под прикритието на бронирана техника, но срещнаха яростна съпротива от руски морски пехотинци и парашутисти. В резултат на това бяха унищожени 60 вражески бойци и пет бронирани машини.
42
9
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
В първият момент се стреснах. След това видях че това е рубриката още от русия.
41
2
 
5
 
! Отговори
Гери Новата преди 3 седмици
Попитахме 100 човека... Стъкмистика,пропаганда,клюки,фейк нюз и измишльотини. С други думи донос.бг :)
40
3
 
18
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
доживяхме - български русофобски грантаджийски сайт да публикува такава информация. ами какво ще прави сега правоверната евро-атлантическа сбирщина, която ни управлява и която искаше да налага още санкции на русия.
39
3
 
7
 
! Отговори
Ако това наистина е преди 3 седмици
така, то тогава който и да спечели изборите ще трябва да спре войната в Украйна, понеже ще бъде доста непопулярно САЩ да продължи да налива пари в това мероприятие. От друга страна 27 проксита на САЩ се кълнат във вечна вярност на Зеленски, така, че САЩ не ги бърка вече нищо. Винаги могат да кажат "*** ние му казахме да се помирят, а той не щя! Сега държавата му я няма вече, не е по наша вина, той Зеленски сам реши.". За справка Осама Бен Ладен и Садам Хусейн - бивши пантньори на САЩ.
38
3
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
В украйнски онлайн магазини се появиха за продажба,икони откраднати от храмове в Курска област, тези антихристи и крадци ли да подкрепяме?!
37
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Дреме и м на янките за всичко дет става на 3 км. от границите им.
36
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес.ру = съвременното Работническо дело! Ако отворите някой брой на вестника, и там със сигурност ще прочетете как даже и западняците не харесват "загниващия Запад"... А то се оказа че Изтока е загнил... И сега е същата работа
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За тези ли американци, умират украинците?
34
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 37, лично аз не познавам нормален човек който да подкрепя руските терористи, тръгнали да нападат чужда страна! Подчертавам: НОРМАЛЕН!
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лично аз не познавам човек подкрепящ подкрепата за украйна независимо дали е американец, българин или друга националст.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
46%,от от българите, правим букети за посрещането на Путин! Още 46 ни подкрепят!
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Леле близо половината американци са русофили според грантаджиите.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тряя да помагаме на Русия с каквото можем срещу укропитешкия агресор. :-)
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руска или краварска пропаганда? Либералите са в шок.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отивам да метна ласото и да изкъпя афроамериканчето след тая новина.
27
1
 
24
 
! Отговори
Това значи, че преди 3 седмици
правителството на САЩ работи против волята на американците. Защо ли ми е толкова до болка познато това? :D Вероятно и тяхното правителство има същия работодател като нашето. Конспирация?!