Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област

Те са срещу репортери от CNN и от Украйна
22 авг 2024 14:33, Стела Стоянова
96
Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област
Снимка БГНЕС, архив

Службата за сигурност на Русия ФСБ съобщи, че е започнала наказателни дела за "незаконно" преминаване на границата срещу журналисти, включително кореспондент на Си Ен Ен. Те са правили репортажи от контролираните от Украйна части на руската Курска област, предаде АФП.

ФСБ заяви, че е отворила дела за незаконно преминаване на държавната граница, което се наказва с до пет години затвор, срещу журналисти от Си Ен Ен и двама украински журналисти. В най-кратък срок ще ги обяви и за международно издирване.

Твърди се, че те са направили видеоклипове в контролирания от Украйна град Суджа.

ФСБ посочи Ник Патън Уолш като репортерът от Си Ен Ен, който е главният кореспондент по международната сигурност на канала. На 16 август той е направил репортаж от Суджа.

Патън Уолш е британски журналист, който преди е работел за новините на Channel 4 и вестник „Гардиън“ в Москва.

Службата назова украинските журналисти като Диана Буцко, която прави репортажи от Суджа за новинарския сайт „Хромадске“, и Олеся Боровик, която предава оттам за телевизия „Моя Украйна“.

ФСБ заяви, че наказателното дело срещу репортерите е по същото обвинение като започнатите по-рано срещу двама италиански журналисти от RAI Симоне Траини и Стефания Батистини, които са правили репортажи от Суджа миналата седмица.

Миналата седмица Русия призова италианския посланик заради техните репортажи и отвори наказателно дело срещу италианките на 17 август. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
18
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
Физиономията на Путин на снимката кърти. Май , макар и бавно, е започнал да осъзнава къв шнур си заби.
50
0
 
2
 
! Отговори
подслъгваме леко преди 3 седмици
До Анонимен 49 на 35 км са
49
7
 
22
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 седмици
Защото хората в Курск посрещнаха ВСУ с цветя, хляб и сол и CNN отрази истинската любов на хората към украинците - посрещнати като освободители. За това Путин е бесен.
48
1
 
7
 
! Отговори
Така е най сигурно преди 3 седмици
Няма Курск няма проблем Мухахахаха
47
5
 
21
 
! Отговори
Нико преди 3 седмици
Преди е имало изпаднали германци. Вече има изпаднали руснаци.
46
1
 
10
 
! Отговори
Днес.РУ преди 3 седмици
Редакторите, само няма да се плашите от новините идващи от Рацията.Спокойно, всичко си потъва напълно нормално!
45
3
 
17
 
! Отговори
дедо Груйо @ Поморие преди 3 седмици
Да ме обявят и мене за издирване. Ще си го преместя. Тея пиянки се взеха за много важни. Няма да им стъпя в скапаната държава. Няма да дам и 5 лв за руска стока в този живот.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зелененски: "Путин започна с Курск и ще завърши с Курск". Февруари 2022г руснаците с ограничен военен контингетн изнедадващо влязоха през Курск в Сумска област на Украйна и за 3 дни прегазиха цяла Украйна и стгнаха до Киев, и Украйна клекна и се съгласи на преговори. Сега Зеленски се опита да повтори същото и изпрати десетки хиляди от най-елитните бригади, поседните резерви, най-голямото струпване на воена техника от началото на конфликта, и се провали тотално, и на 20 км не можаха да влязат.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За москвич не можеш да мечтаеш, защото нямаш пари, а и за 20 годишен западне таралясник не можеш защото вече ще ви ги спират, и ще ходиш пеша и ще караш колело.
42
5
 
16
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 3 седмици
Добре, че е Волгин да ни каже какъв е бардак Брюксел. Ние сме прости, не сме ходили на запад и не знаем.
41
1
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Анонимен 46 === Точно така беше. И аз бях там, и аз видях. За 3 дена оркитe превзеха Киев, а в Курск украинците загубиха 1 трилион войници :))) И изобщо бай дъ уей, какво правят тези украинци в Мордор, тази могъща световна сила......ахахахахахахаха
40
14
 
4
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Волгин го избраха, народа го избра, а не е отишъл да работи в Брюксел. И сега разказва разказва много точно каква лудница е ЕС и какви ненормалници са там в Брюксел. Ако трябва и по голяма заплата да му дадат като депутат, и да продължава да разказва за недоразуменитео ЕС и за ненормалниците в Брюксел, никой до сега не е изнасял такава информация.
39
1
 
15
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Мечтая за Масквич и сметка в рубли.Нека България стане республика от състава на Расийската федерация.Искам дача с външен клозет и кокошарник.Да бъде до река,че да има къде да си подмивам умирисания руски пърдялник.
38
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До *** ЕС === Тоя мизepниk първо не се казва "Волгин", а Петър Георгиев и второ, ДРОГАРЮ ГЛУПЕНДЪР взима от лошия, пропаднал Запад в Брюксел по 20 000 евро на месец. ЕВРО, не рубли!!!! Ти колко взимаш, за да пишеш тук и да пърдиш на разкапания си диван в панелката,м? :))))))))))
37
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците за 3 дни стигнаха до Киев и Украйна клекна на преговори, а укросополите с цялата военна мощ на НАТО цели две седмици се лиrавaт към Курск и не могат и на 10 километра да влязат докато 3500 вече дадоха фира.
36
1
 
12
 
! Отговори
Мужик преди 3 седмици
Цирка на джуджетата от Кремъл!
35
6
 
3
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Волгин е в Брюксел евродепутат, и няма нито намерение, нито работа да ходи в руската Дума. Слушайте Волгин, всяка седмица редовно разказва какъв бapдак е там, и какви болни мозъци управляват този измислен съюз.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
Явно джуджето или не осъзнава какво се случва или вече толкоз се чувства оосраан,че въобще не му дреме колко се излага как копае ново дъно.
33
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
До Коч.ината ЕС Ти защо говориш за българите във второ лице. Явно не си българин.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
Няма такъв майтап.Щели да ги пуснат за международно издирване?На кого му пука за фекалните напъни на кремльовското джудже?Да пуснат и мен за издирване да го турна на лелка ви пияни рашисти.