Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област

Те са срещу репортери от CNN и от Украйна
22 авг 2024 14:33, Стела Стоянова
96
Русия започна наказателни дела срещу журналисти за репортажи от Курска област
Снимка БГНЕС, архив

Службата за сигурност на Русия ФСБ съобщи, че е започнала наказателни дела за "незаконно" преминаване на границата срещу журналисти, включително кореспондент на Си Ен Ен. Те са правили репортажи от контролираните от Украйна части на руската Курска област, предаде АФП.

ФСБ заяви, че е отворила дела за незаконно преминаване на държавната граница, което се наказва с до пет години затвор, срещу журналисти от Си Ен Ен и двама украински журналисти. В най-кратък срок ще ги обяви и за международно издирване.

Твърди се, че те са направили видеоклипове в контролирания от Украйна град Суджа.

ФСБ посочи Ник Патън Уолш като репортерът от Си Ен Ен, който е главният кореспондент по международната сигурност на канала. На 16 август той е направил репортаж от Суджа.

Патън Уолш е британски журналист, който преди е работел за новините на Channel 4 и вестник „Гардиън“ в Москва.

Службата назова украинските журналисти като Диана Буцко, която прави репортажи от Суджа за новинарския сайт „Хромадске“, и Олеся Боровик, която предава оттам за телевизия „Моя Украйна“.

ФСБ заяви, че наказателното дело срещу репортерите е по същото обвинение като започнатите по-рано срещу двама италиански журналисти от RAI Симоне Траини и Стефания Батистини, които са правили репортажи от Суджа миналата седмица.

Миналата седмица Русия призова италианския посланик заради техните репортажи и отвори наказателно дело срещу италианките на 17 август. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
10
 
! Отговори
333 преди 3 седмици
Ново дъно.
30
5
 
10
 
! Отговори
Свобода преди 3 седмици
Курск скоро ще е в ЕС и част от нас!
29
4
 
6
 
! Отговори
малоумен русофил преди 3 седмици
сичко е лъжа превзехме киев за 3 дня и само победи от тогаз това за КYPck е пропаганда на вече разпадналия се запад и сашт дето нямат християнски цености и не са славяни кът мен и съседите със сключените дебели вежди и кафяви кожи важното е един славянин да има увиснало от пиене на двулитровица бира шкембе да е плешив и да бие жена си това са православните семеини баи ганювckи цености
28
10
 
4
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Волгин не може да оправи България, и никой не може да ви оправи, ще става взе по-зле и ще гниете в мизерията. Но Волгин много добре разказва какъв бapдак е в Брюксел.
27
8
 
6
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Волгин го избраха, народа го избра, а не е отишъл да работи в Брюксел. И сега разказва разказва много точно каква лудница е ЕС и какви ненормалници са там в Брюксел.
26
2
 
10
 
! Отговори
До Кочината ЕС преди 3 седмици
Ооооо свети Волгин истиононосеца. Той ще оправи България... Според мен даже той има гадателски способности и прави магий. Оооо велики вожде на истината.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците дали си дават сметка колко жалки изглеждат в очите на нормалните хора. ВСУ превзеха част от Русия, местните руснаци казват, че нито е имало предупреждение, нито някой му е пукало кво става с тях, а те се загрижили, че журналистите ще покажат на света колко са жалки. Поправям се, света знае колко са жалки, на властите в Кремъл им е важно руснаците да не разберат
24
12
 
6
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Волгин добре обяснява бaрдака в Брюксел, слишайте Волгин, всяка седмица разказва какво става в Брюйсел. Досега никой не е знаел какво е там.
23
4
 
8
 
! Отговори
До агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Той ако имаше кого да пусне нямаше да ходи да целува корана и да се моли на китайците.ЗаминА си Вова и това е. Мизерията в Русия ще е страшна.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обикновен фашизъм, по руска рецепта.
21
5
 
16
 
! Отговори
До ЕС е кочина преди 3 седмици
Ахахахахах Волгин ли даваш за пример. Ти си за трансплантация на мозък.
20
4
 
5
 
! Отговори
Свинар квичи на луна преди 3 седмици
ния свинарите от мордор знайм че няма таквоз нешто всичко е феик нюз само новините за успехите на таксижията са истински сичко друго е лажа
19
3
 
5
 
! Отговори
КЪРВЯЩИЯ ПУТИН преди 3 седмици
АРЕСТ , НАКАЗАТЕЛНА КОЛОНИЯ И ТРОМБИ!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как да влезнат законно в Русия като граничарите са си били камшика или с в плен на ВСУ. Тоя Уолш щом е работил в Москва сигурно си има виза.
17
13
 
3
 
! Отговори
ЕС е кочина преди 3 седмици
Слушайте Волгин, редовно разказва какво се случва в Брюксел и дава отчет какво е станало - там е абсолютен бapдак, ЕК се управлява от ненормалници и фанатици. И никой до сега не смее да го каже открито, Волгин единствен се осмели.
16
3
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Защо бавят масовата могилизация? Пущай всичко срещу Нато. По-бързо да свърши. Коя година стана? Писна ни от тея. Занимават целия свят с претенциите на шофьор.
15
6
 
10
 
! Отговори
Журналист преди 3 седмици
Курск е вече анексиран, не е Русия. Следователно ще пътуваме свободно.
14
11
 
2
 
! Отговори
Майор от запаса преди 3 седмици
Ей сега ще видят тия кон боб яде ли :) Москва не вярва на сълзи, а КГБ имат дълга ръка :)
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спокойно бре путi , те скоро ще са и във Москва
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още няма статия за целунатия от путин коран. Хахахах, какви сте ми лицемерчета и как започнахте да сваляте маските.