Путин утвърди списък с инструкции за справяне със ситуацията в Курск

Какви са указанията?
26 авг 2024 19:00, Нели Христова
379
Путин утвърди списък с инструкции за справяне със ситуацията в Курск
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин е утвърдил списък с инструкции след срещата относно ситуацията в Белгородска, Брянска и Курска област на 22 август 2024 г.", се посочва в съобщение на уебсайта на Кремъл, предава РИА Новости.

Държавният глава на Руската Федерация е дал указания на правителството съвместно с изпълнителните органи на тези три области:

-да осигурят финансиране от федералния бюджет за подразделенията на териториалната отбрана на Белгородска, Брянска и Курска област в зависимост от тяхната численост

-да се осигури предоставянето на междубюджетни трансфери от федералния бюджет на тези три региона за компенсиране на промишлените и селскостопанските предприятия, които са претърпели щети по време на антитерористичната операция на територията на тези региони, както и по време на обстрел от страна на украински въоръжени формирования и атаки, като е разгледал въпроса за процедурата за компенсиране на разходите за труд на служителите на предприятията, които са преустановили дейността си

-да се проучи допълнителната нужда на Белгородска, Брянска и Курска област от специален транспорт и, ако е необходимо, да се организира доставката на такъв

-Разработване на механизми за осигуряване на целодневно обучение на деца, евакуирани от засегнатите територии в други региони на Федерацията, включително в санаториуми и детски лагери. Освен това е необходимо да се разгледа възможността за организиране на дистанционно обучение в общообразователните организации в Белгородска, Брянска и Курска област, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Пoтю е изплашен. В бункера мирише на прадни. Препоръчвам акупунктура.
152
9
 
5
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Клавиатурните атлантически бойци бодро громят руснаците из всички новинарски сайтове, също из форуми, медии, социални мрежи. Но няма нито един на фронте, макар че хунтата има остра нужда от бойци. Малко боязливи са нашите атлантически клавиатурни бойци, но това няма да им помогне. Зеленски и началници вече са вперили лакоми погледи в тях и скоро ще трябва да доказват вярност към ценностите. С истинско оръжие в ръце:)
151
3
 
2
 
! Отговори
Еша преди 3 седмици
До 123Точно в десятката, така са се омотали, че ще боли десетилетия и нямат да могат да си стъпят на краката, а помощ няма да дойде от никъде.
150
8
 
13
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Путин е просто един изплашен, застаряващ таксиджия, който започва да осъзнава мащаба на провала си. Лошото е, че като пукне, руснациге още десетилетия ще плащат за глупостта му.
149
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво президент Путин! Всички българи са с вас! И под всички българи имам предвид известна част на средна възраст 47, с лека форма на алкохолизъм, сърдечни проблеми, преддиабетно състояние, осигурявани на минимална заплата, с деца в чужбина (на запад), които неотлъчно всяка вечер гледат руска телевизия и вашите прорози като господин Боян Чуков, Валентин Вацев, Иво Христов, доцент Сарийски, който предвиди 8 от последните 0 кризи и с гордо вдигнати 3 брадички гласуваме за Възраждане!
148
16
 
4
 
! Отговори
Varg преди 3 седмици
Една ядрена ракета към Киев и войната приключва.
147
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да вярваш на Путин те прави ******нар. Да вярваш на хората, които вярват на Путин и се вживяват в негови пророци като Валентин Вацев, Боян Чуков, Сивилов и там нататък рубладжии те прави хипер голям ******нар.
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оня чеченец, поредния им тикток боец, не спря да прави репортажи на всеки 2 часа как украинците били тотално приключени и тотално изтласкани от Курска област с жертви в размер на 100-200 хиляди, 500 свалени Ф-16ки, 800 горящи западни танка и т.н. Как така тая ситуация на всеки 2 часа бива овладявана? Какво е това овладяване?
145
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Африканецо ***, българското злато се изнася от кандската фирма "Дънди Прешъс" собственост на руснаци, бивчи офицери и добри приятели с Путин... Ако беше истинска фирма от САЩ наистина щяхме да взимаме 15-20%. На руснаците подарихме 3 Млрд. за транзитна тръба без разклонения за България. И понеже много обичаме братушките им плащаме най - скъпата газ в Европа,. Руснаците ни скубят, стрижат и т.н. в мащаби непознати за африканския континент.
144
6
 
12
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
Мужиците ще са доволни. Плаща им да си траят. Те за бяла Лада на фронта отиват, та няма да преживеят окупация. 10 000 рубли са си около 100 долара, за Русия са си пари
143
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе, вие се бъзикате, ама Путин до сега е нареждал само СВО за денацификация и демилитаризация на Украйна, а за Курска област, нищо. Сега вече като е наредил деукранизация и дебандеризация на Курщината работата е опечена, за,, 3 дня", разбира се.
142
13
 
11
 
! Отговори
Баста преди 3 седмици
Така се действа, планирано и финансирано.А не на ура като клоунчето на пияна глава в Курск. Точно тогава Запада го отсвири окончателно.Браво, президент Путин!
141
11
 
15
 
! Отговори
Ако Тая Нощ преди 3 седмици
е като Предишната - от Украйна - малко ще Остане! Доволен съм, че Путин най-сетне пусна ИзСтребителите и Бомбардировачите, което означава, че с Времето на Милост - е Свършено!!
140
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каква ситуация? Нали сам оня шушлек Герасимов му докладва, че ситуацията е овладяна и украинците избити още преди 2 седмици? И то по телевизията! Муахахахаа
139
6
 
8
 
! Отговори
ПУТИН преди 3 седмици
Да се осигурят нови кeндзeфи с порцеланови чинии в Курск за новите заселници! Нема се излагаме!
138
8
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 седмици
Дано инструкциите да са по-смисленни от тези за тридневната военна операция, че иначе поне до 2027г. Курск ще е украински
137
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лелееей колко празни приказки. Звучи като описание на дейността на държавна комисия.
136
4
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 седмици
Нашата копейка да не отиде у руша да помага на лилипута!?!? А дано там да си остане!
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаци, яжте много Чесън срещу Путиновата болест и всички лабораторни военни вируси. Чесъна не ги лекува, но държи всички... и Путин и лекари и военни на прилично разстояние от Вас!!!
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 169 Костите си оставиха руснаците, а за железо, да не говорим!Отбраната при Курск издържа само защото Хитлер реши да отегли войски за отбраната на фронта в изтч. Украйна и за спирането на американското нахлуване в Сицилия.