Путин утвърди списък с инструкции за справяне със ситуацията в Курск

Какви са указанията?
26 авг 2024 19:00, Нели Христова
379
Путин утвърди списък с инструкции за справяне със ситуацията в Курск
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин е утвърдил списък с инструкции след срещата относно ситуацията в Белгородска, Брянска и Курска област на 22 август 2024 г.", се посочва в съобщение на уебсайта на Кремъл, предава РИА Новости.

Държавният глава на Руската Федерация е дал указания на правителството съвместно с изпълнителните органи на тези три области:

-да осигурят финансиране от федералния бюджет за подразделенията на териториалната отбрана на Белгородска, Брянска и Курска област в зависимост от тяхната численост

-да се осигури предоставянето на междубюджетни трансфери от федералния бюджет на тези три региона за компенсиране на промишлените и селскостопанските предприятия, които са претърпели щети по време на антитерористичната операция на територията на тези региони, както и по време на обстрел от страна на украински въоръжени формирования и атаки, като е разгледал въпроса за процедурата за компенсиране на разходите за труд на служителите на предприятията, които са преустановили дейността си

-да се проучи допълнителната нужда на Белгородска, Брянска и Курска област от специален транспорт и, ако е необходимо, да се организира доставката на такъв

-Разработване на механизми за осигуряване на целодневно обучение на деца, евакуирани от засегнатите територии в други региони на Федерацията, включително в санаториуми и детски лагери. Освен това е необходимо да се разгледа възможността за организиране на дистанционно обучение в общообразователните организации в Белгородска, Брянска и Курска област, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
8
 
! Отговори
Червен ветер преди 3 седмици
Комунистите затвориха Рилския манастир през 70та и заграбиха всичко от него. Още агенти продават реликви,кости и икони, а манастира не е затварян дори през 500 те години "робство".
172
5
 
6
 
! Отговори
Точка едно преди 3 седмици
Бавно- бавно се изнасяме без да всяваме паника...
171
4
 
3
 
! Отговори
666 преди 3 седмици
Какво ли работят хората, които пишат по 8-10 часа под новините за Украйна/Русия? Защо ли не им пука за следващия служебен кабинет и ситуацията в РБ?
170
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой иска БГ народа да забрави ген. Колев и неговата конна армия? Точно така: "Продажните безродни червениБоклуци" ...Както признават разбитите казаци: "Ние мислехме, че българите няма да стрелят по нас. Между това, обаче, те се хвърлят като кучета.. и десет човека атакуват четиридесет._ След 1944 г. името и делото на ген. Иван Колев са подложени на целенасочена забрава, заради това, че се сражава срещу руснаците, а най-вече за това, че си позволява да ги побеждава. Ай сиктиp ЛюбовниЛезбоРусофили
169
7
 
4
 
! Отговори
Украинска педеруга преди 3 седмици
Сутринта Руснаците ни напукаха празните кратуни може да ни бият и да ни тъпчат zадниците ама сме педLи герои.
168
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво стана с град Суджа? Натовците и украинците превзеха ли вече целия град Суджа?
167
3
 
0
 
! Отговори
до агент Мъдлър преди 3 седмици
Нямам /сресвам си косата с ръка и се хиля/. А ти не се спичай, това, че се мъчите да закриете Телеграм, не означава че липсват други източници на информация. Но няма вече достатъчно войници за Зеления. Тъй че, както споменах, време е да се стягате за битка.
166
3
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 седмици
6 точка:Децата от въпросните области и градове да бъдат обучени ,мобилизирани и изпратени на фронта.Тези с успех под 3.50 на първа линия.
165
4
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Пич, ползвай head and shoulders, за да нямаш пърхот. Мазен си. Мазен русофил.
164
4
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРАТРИЦА КАМАЛА преди 3 седмици
САМО ДА СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ПЕЧЕЛЕЙКИ ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И ТАКОВА МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА ПРО ПУТИН АРМИЯТА ЩЕ ИМА , ЧЕ САМО СИ ВИКАМ ДАНО ДАНО ДАНО ДАНО ДАНООООООООООООООООООООО! ЖИВ ПРО ПУТИНИСТ НЕМА ДА ОСТАНЕ НИТО В ТЕРОРУСКАТА НИТО В УКРАЙНА ! 100 % СВАЛЯНЕ ОТ ВЛАСТ НА РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪ ПУТИН ЩЕ ИМА И ТО ДО 2 ГОДИНИ ОТ ВСТЪПВАНЕТО МИ В ДЛЪЖНОСТ!
163
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
162
4
 
1
 
! Отговори
до агент Мъдлър преди 3 седмици
Че защо "русофилите" да ходят на фронта, нещата за ВСРФ вървят долу-горе добре. Дори в Курска област натовците и елитните украинци са разредени на една трета, да не кажем наполовина, губят и населени места. За другите фронтове да не говорим, а се оказа че руснаците имали и ракети, противно на изчисленията на колегите ти от МИ6. Въобще, западните агенти излязохте големи пунти-мари, но това е друга тема. Сега важното е от Европа да бъде събрано още месо за войната на САЩ срещу Русия. Стягайте се!
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До сега не съм чул от тази путинофилско недоразумение едно цяло и добре формирано изречение, в което да има мисъл за България и за това какво трябва да се направи, за да се развива тя. Сутрин ставаме, а вечер си лягаме с речи само за Русия и нито дума за България! България изобщо съществува ли за този петосколонник!? Има ли държавни институции, които да се самосезират в отговор на про-путинската политика и зашита на руските интереси за сметка на българските!? Ако да, те български ли са наистина?
160
0
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
И аз написах един списък за Кауфланд, докато мътих в тoaлетната.
159
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е пълен т.а.ш.а.к! Може ли да си главнокомандвщ на претендиращата за втора най-силна армия в света и някой да ти е окупирал 3 седмици територията и ти да се изплющиш с такива мерки. Верно е за подигравка
158
3
 
5
 
! Отговори
ООН преди 3 седмици
ДОКАТО НЕ МИНАТ ИЗБОРИТЕ В САЩ И НЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ОТ ТЯХ ПОБЕДИТЕЛ НЯМА! АКО БАЙ ДОНЧУ БЕЛИНАТА СПЕЧЕЛИ ТОВА Е АБСОЛЮТНА ПОБЕДА ЗА РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪ ПУТИН КОЙТО ЩЕ ОСТАНЕ А УКРАЙНА ЩЕ Е ПРИНУДЕНА ДА СЛУЧИ НЕИЗГОДЕН МИР АКО ТЕРОРУСКАТА СЕ СЪГЛАСИ !
157
5
 
13
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Айде русофилчета, отивайте на фронта да се биете за Пoтю. Вашия велик праднал фюрер, бивш таксиджия.
156
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофилите по форуми, социални медии и новинарски сайтове са доста и доста задружни. На живо обаче има няма по 30-40 баби и дядовци да се съберат преди обяд уж на някой митинг или шествие и това е. Вариант 1 - страхливи ***. Вариант 2 - ботове и рубладжии. Вариант 3 - страхливи ***, които получават рубли, за да спамят
155
2
 
2
 
! Отговори
демоНкрат преди 3 седмици
Всъщност се говори, че златото от България обезпечава доларовия златен резерв. Дали е така, ние обикновенните българи няма как да знаем. Но е факт, че повечето войни са за разпределение на природни ресурси и световно господство и т.нар. мииротворци са в дъното на всичко. Това, което книгите на Кийосаки и др. т.нар. "коучъри" не ни казват е, че капитализма също си има недостатъци и след раздуването на балона следва свиване. Само, че агонията се удължава с постоянното печатане на банкноти и войни.
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
La Repubblica: Руснаците предлагат на свои познати италиянците по 200 евро за да запишат видео с благодарност към Путин! Предложението се разпространява чрез чатовете в WhatsApp. Уточнява се, че апелите за платените благодарности към Путин се отправят през последните дни от руснаци, които учат или работят в Италия. "La Reppublica" отбелязава, че може би става дума за една от множеството форми на пропаганда в социалните мрежи, целящи "избелване" на образа на държавата, спечелила лоша репутация!