Русия променя ядрената си доктрина

Причината е ескалацията от страна на Запада в Украйна
1 сеп 2024 21:12, Нели Христова
217
Русия променя ядрената си доктрина
Снимка: БГНЕС

Русия ще внесе изменения в ядрената си доктрина в отговор на действията на Запада около конфликта в Украйна, заяви днес заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков, цитиран от БТА.

Рябков заяви, че решението е "свързано с курса на ескалация на нашите западни противници" по отношение на това, което Русия нарича своя "специална военна операция в Украйна".

"Както многократно сме казвали, работата е в напреднал стадий и има ясна насока за корекция, което се дължи и на проучването и анализа на опита от развитието на конфликтите през последните години", заяви Рябков.

Заместник-министърът не уточни за какви точно промени става дума.

Настоящата ядрена доктрина на Русия, установена с указ на президента Владимир Путин през 2020 г., предвижда тя да използва ядрено оръжие в случай на ядрен удар на противник или на атака с конвенционално оръжие, която заплашва самото съществуване на държавата.

Русия, която обвинява Запада, че използва Украйна като прокси, за да води война срещу нея, е давала и преди сигнали, че обмисля промени в ядрената си доктрина. Според Ройтерс сегашното изказване но Рябков е най-категоричното изявление направено от Москва до момента, че ще внесе изменения в стратегическия документ.

В средата на август "Файненшъл таймс" написа, снабдил се със секретни документи, че Русия е подготвила военноморския си флот да нанася удари с ракети с ядрен заряд по обекти дълбоко в Европа при потенциален конфликт с НАТО. На картата е отбелязана и България.

Документите, изготвени между 2008 г. и 2014 г., включват списък с цели за ракети, които могат да носят както конвенционални бойни глави, така и тактически ядрени заряди. Руските офицери изтъкват предимствата на използването на ядрени удари на ранен етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от Русия
Последният разговор между Путин и Байдън: Суров и безкомпромисен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
няма по-голяма омраза от тази между братя, така става и с киевчани и московчани - едните са в ролята на любимците на САЩ, другите искат да им отмъстят за това. Кайн и Авел в действие.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украинците дори не са бежанци според определението на ООН за бежанци, а са нелегални емигранти у нас. Бежанец е когато избяга в съседна страна. На практика са със същия статут като афганистанците, сирииците и иракчаните. Ама последните 3 от Азия ги ловят, а украинците си почиват на нашето бетономорие за наша сметка. Къде е правдата тук?
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще има ти ли ми бутна или аз сам паднах
32
7
 
7
 
! Отговори
Русофоб преди 2 седмици
Този сайт затъва все повече. Един и същ луд за връзване си драска коментарчета, но не може да апромени факта, че цяла България мрази путин.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като изчете мандата на Зелената укро-гнида, хохол, евреин и наркоман по закон започва да командва украинската рада и изпълняващ длъжността главнокомандващ (като президент) става председателя на радата, а именно Руслан Стефанчук. Един супер дебел, укро-sвинка, висменка). Иначе, американците говорят само с Ермак (главния командващ в урина), затова и той винаги се влачи с наркомана. Наркоса е само параван. При евентуални преговори, Русия няма да преговаря със Зелената гнида, защото е нелигитимна.
30
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Е нали Путин щеше да използва ядрено оръжие ако някой нападне Русия.Украйна направи повече.ха.ха ха хатия руски комични войски цял свят им се смее ха ха ах
29
4
 
6
 
! Отговори
ген. Луков Марш-ляк преди 2 седмици
Русия е най-мощната ядрена държава. Русия не може да загуби, както и историята показва. Швабите, нацягите, наполеоновците, турците и другите знаят това.Русофоби, демократи и нацисти победата ви дори не е близка до нулата, тя е с отрицателно число. Вашето поражение е неизбежно!!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
полуръстовият дикта преди 2 седмици
тор с декрет ли го направи? Някой от от пияниците в пАсольството знае ли?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Cepeгeй Рябков току що призна, че конвенционална атака на НАТО заплашва съществуването на Русия! Другарят е наясно, и сай много много уплашункал! Значи всъщност величието което са съзряли руснетата относно Русия (според тях, де) се състои единствено в притежаването на ядрено оръжие!
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В държавата 404 (украйна) изтече срока за регистрация във военната мобилизационна служба. Всеки нерегистриран е вече престъпник. Властите започват да ги издирват уклонистите, а инуществото им ще бъде конфискувано. Укропитеците изтеглиха късата клечка още през 2014 г. с американския им майдан. Това са най-прецаканите хора. На всички вече е ясно, че ще я караме до последния укропитек. След това следващите наред за натовските дришненца и БГ русофобите.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По полетата на Руските Курск, Донбас, Луганск, Запорожие и Харковь мирише на гниещи трупове на укронацистти и натовски наемници. Гюбрето гние, а руската земя става още по-плодородна.
24
5
 
4
 
! Отговори
Еврогеец преди 2 седмици
Русофоби как ще обясните на децата ви, че жените нямат бради? Назапад масово се развива иZVратения, пееедерастия и дджендерия. Жена ти русофобе и тя ли е с брада ?
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ние истинските джендери, пеераси, скопени 4икибойци, бесовци и сатаняги питаме "какво по дяволите става с укронациското контранастъпление"? Превзеха ли вече Курск и Курската АЕЦ? А Крим? А Москва кога?
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Напълно разбираемо
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво я променя ? Та тя ядрената доктрина на Русия винаги е била такава - насочена срещу НАТО !
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Една от причините Русия да бъде вероломно нападната от нато е, че Русия не съблюдава нормалните пеераско-джендърски ценности.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тук има натовски бази значи ударът е неизбежен. За да няма удар трябва да премахнем натовските бази
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-добре само да приказват и заплашват, отколкото да действат. Иначе територията ни ще бъде заличена за един миг. Но ние сме вражеска държава...въпросът е как НАТО ще ни защити ако Путин реши да действа радикално...не ми се мисли.
17
6
 
9
 
! Отговори
Нагло-Сакса вони преди 2 седмици
Бахмут е Артемовск, а Покровск е Красноармейск. Не го ли разбрахте това бе демократски-нацисти!!!!
16
12
 
14
 
! Отговори
Чужденец преди 2 седмици
"На картата е отбелязана и България" -- честито, русофоби. А можеше да си стоите настрана от този конфликт. Да благодатите на Харвард Мошениците, Пинокио, Тиквой, Слави..