Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област

Тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна
2 сеп 2024 20:30, Елка Василева
238
Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че ще се „погрижи за украинските бандити", имайки предвид украинските войници, които от началото на миналия месец провеждат настъпление в граничната руска Курска област, като същевременно изрази задоволството си, че тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
„Трябва да се погрижим за тези бандити, които са проникнали на територията на Русия, в Курска област, и които се опитват да дестабилизират ситуацията в граничните територии като цяло“, каза Путин на среща с ученици.

Тези остри коментари са в контраст с обичайните изказвания на представители на руските власти, които досега се опитваха да омаловажат офанзивата на украинските сили в Курската област, започнала на 6 август, посочва АФП.

Въпреки това Путин отбеляза, че Украйна „не е постигнала основната задача, която (си) е поставила: да спре (руската) офанзива в Донбас“.

Украинската армия изненада руските сили в Курска област, като бързо завзе стотици квадратни километри и десетки населени места, преди да бъде спряна.

Украинските власти твърдят, че една от целите на тази операция е била да накара Русия да пренасочи силите, които в момента са в настъпление в Източна Украйна, към този регион.

Изглежда, че тази авантюра се е провалила, тъй като руската армия ускори настъплението си на изток, завземайки почти ежедневно нови населени места, и вече е на по-малко от 10 километра от град Покровск, основен логистичен център.

По думите на Путин руските войски вече напредват с няколко квадратни километра при всяка атака, а не с няколкостотин метра, както преди. „Отдавна не сме виждали такова темпо на настъпателни действия в Донбас“, отбеляза той.

В резултат на украинската офанзива в района на Курск са загинали най-малко 31 цивилни и са ранени над 140 души, а по данни на руските власти повече от 130 000 души са избягали от боевете.

Путин призна, че жителите на Курска област и други граничещи с Украйна руски региони, които редовно биват обстрелвани, „преминават през тежки изпитания“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Русия
Финландия забранява на руснаците да купуват имоти в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия провежда СВО на собствена територия която е международно призната, Русия няма войски на чужда територия. А Украйна нахлу на чужда територия, юридически Русия е страна жертва на агресия и има право да се защитава от окупаторите като нанася удари дълбоко на територията на ЕС където се подготват във военни лагери окупационните украински войски и по заводите които произвеждат техника която окупаторите използват, както и енергийни обекти в ЕС които захранват тези заводи.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Въздушно-космическите сили на Русия могат да устроят истински ад във всеки град и всяка точка на Европа.
22
6
 
8
 
! Отговори
Украинец преди 2 седмици
До а бе. Ти, и оня на номер 2, явно ще ви запомним като най-психяласите кремълски олигоффрени, защото няма нормален човек, който да напише едно и също нещо десет хиляди пъти и да не му омръзне на самия него. Още повече, че и ние, нормалните, можем да напишем подобни неща в другата посока, но не го правим, ЗАЩОТО СМЕ НОРМАЛНИ.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Слава на Украйна 19. Нема такива. Те са си на територията на РъФъ.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
90% от двете населения както на Русия така и на Украйна горешо подкрепят войната! Само слепците не могат да видят, че вече няма място за две държави - хем Русия, хем Украйна. Едната ще изчезне и дори знам коя :))
19
11
 
17
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 2 седмици
А нещо няма ли да каже и за РуZките бандити нахлули в Украйна?
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 15. Верно ли тей праят в Курска област ?
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се погрижи за руските!
16
9
 
32
 
! Отговори
Дедо преди 2 седмици
Атакува децата с ракети в първия учебен ден. Уникално зло е тоя и много мрази деца
15
14
 
31
 
! Отговори
Путлер се прецака преди 2 седмици
яко... Направо се ocpa... В Kурска област са изпратени най-елитните украински и наемни части, които газят ра"шистите, както валяк домати... Всеки ден по 1500 мужици имат билети за концертите на Кобзон.
14
2
 
18
 
! Отговори
Gorskio преди 2 седмици
9 анонимник - съсипваме Украйна, за да стане лошо на САЩ :) Бием по САЩ за да им стане лошо на марсианците :) ахахаха Хахавелник геополитик, който се е наслушал на салавьов и скабеева :) :) :)
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
3000 оцелели укри ще бъдат новото попълнение в мините за минерали в Сибир!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той Володя вече се погрижи за тях..всъщност :) Руснаците наричат района вече "ночная охота" :) През деня каквото ударят-вечер започва веселбата!С термовизьорите преследват ннещщастниците до съмване!Все едно да стреляш по шаран в леген :) Пращат там като на полигон части,не участвали в сражения!
11
4
 
9
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Ми те почти са ги избили вече в Курска област,близо 9000 от 12000.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тоя пак е спал на течение
9
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия ще продължи да бие по Украйна жестоко и болезнено, но акуратно. Целта на Русия не е да върне Украйна в каменната ера, защото Украйна и без това вече е там, и Русия няма интерес да има такова нещо на границата си. Целта на Русия е да стане страшно в САЩ и ЕС, стратегическата цел на Русия е САЩ, а не Украйна.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До а бе 7. Сега са пратили Фъ-шишнайсит на автомивка и кат изсъхне почват.
7
7
 
6
 
! Отговори
а бе преди 2 седмици
А бе? А защо спряха да пускат на всеки 2 часа статии за зашеметяващите успехи на широкомащабната трансгранична офанзива, бе? А? Какво става със зашеметяващите успехи на широкомащабната трансгранична офанзива, бе? А?
6
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кво стаа превзеха ли Курск за 3 деня ?
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според данните на Институтът на САЩ за изследване войната, от 1 до 9 август загубите на украинските въоръжени сили възлизат на 18 730 военнослужещи по всички направления, от 10 до 16 август - 14 560, от 17 до 23 август - 16 155, от 24 до 31 август - 18 935. Така общите загуби на Киев през август възлизат на 68 380 военнослужещи. През юли украинските въоръжени сили загубиха до 60 630 военнослужещи. Или накратко, малко повече от 7000 тона месо !!!