Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област

Тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна
2 сеп 2024 20:30, Елка Василева
238
Путин ще се "погрижи за украинските бандити", нахлули в руската Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че ще се „погрижи за украинските бандити", имайки предвид украинските войници, които от началото на миналия месец провеждат настъпление в граничната руска Курска област, като същевременно изрази задоволството си, че тази операция не е успяла да спре руското настъпление в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
„Трябва да се погрижим за тези бандити, които са проникнали на територията на Русия, в Курска област, и които се опитват да дестабилизират ситуацията в граничните територии като цяло“, каза Путин на среща с ученици.

Тези остри коментари са в контраст с обичайните изказвания на представители на руските власти, които досега се опитваха да омаловажат офанзивата на украинските сили в Курската област, започнала на 6 август, посочва АФП.

Въпреки това Путин отбеляза, че Украйна „не е постигнала основната задача, която (си) е поставила: да спре (руската) офанзива в Донбас“.

Украинската армия изненада руските сили в Курска област, като бързо завзе стотици квадратни километри и десетки населени места, преди да бъде спряна.

Украинските власти твърдят, че една от целите на тази операция е била да накара Русия да пренасочи силите, които в момента са в настъпление в Източна Украйна, към този регион.

Изглежда, че тази авантюра се е провалила, тъй като руската армия ускори настъплението си на изток, завземайки почти ежедневно нови населени места, и вече е на по-малко от 10 километра от град Покровск, основен логистичен център.

По думите на Путин руските войски вече напредват с няколко квадратни километра при всяка атака, а не с няколкостотин метра, както преди. „Отдавна не сме виждали такова темпо на настъпателни действия в Донбас“, отбеляза той.

В резултат на украинската офанзива в района на Курск са загинали най-малко 31 цивилни и са ранени над 140 души, а по данни на руските власти повече от 130 000 души са избягали от боевете.

Путин призна, че жителите на Курска област и други граничещи с Украйна руски региони, които редовно биват обстрелвани, „преминават през тежки изпитания“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от Русия
Финландия забранява на руснаците да купуват имоти в страната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако не са китайците да подкрепят Русия и американците да подкрепят Украйна войната щеше да свърши отдавна. Защото щяха да свършат парите
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сталин никога не е бил в Берлин!
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как точно ще ги обгрижи? Той може да бъде много мил!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поне изкарайте малко по дългия Путин дето поне стигаше допедалите на колата Той поне за разлика от другите поне нещо може а и е малко по млад
140
5
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Много моля, някоя от копейките дето от 20 дена всеки ден ни съобщават че са избили ВСУ до крак в Курска облост, да съобщи на Путин да не се излага. Тоя не излиза ли от бункера, за да разбере, че БГ копейките разчистиха Курск, превзеха Украйна и другата седмица са в Лондон.
139
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
За 2,5г. Сталин стигна до Берлин!
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия може да се нарече Монголия, предвид мoнголоидното население! Аз и викам Pycnия!
137
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путини много кой знае кой клонинг е в родна Монголия
136
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гръмко сражаващия се прочут негоден никога неслужила командир Путин )
135
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Болшевишката наглост не знае граници. Дядо му на тоя помииияр е бил личен готвач на Ленин, баща му е бил в структурите на НКВД разбирай чекист. Лакеите му е в България - президента, патриарха, службите за сигурност и немалко на брой медии искат да ни наложат управление, при което да ни бъде невъзможно да критикуваме този и такива като него. Онзи ден арестуваха жена, заради протест против войната пред руския център. Вече дори не се крият. Въоръжавайте се и се гответе за кървава гражданска война!
134
3
 
8
 
! Отговори
Баба преди 2 седмици
Да, ще се погрижи. Ще почне нова специална военна операция, която ще отнеме още три години. Операцията ще завърши след като Русия загуби още области, при което Путин ще обяви, че операцията е постигнала стратегическите си цели.Така операцийка след операцийка, всяка траеща минимум 3 години, Русия постига успех след успех.
133
3
 
7
 
! Отговори
? преди 2 седмици
Е Путин нали е в Монголия, или той с монголските ученици е говорил? Последно в Монголия ли е или в Русия? Ако е в Русия, кой е в Монголия?
132
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Великия шахматист плувец баскед болест учен Мис гола русия и стратег Путин щял да се погрижи ))))
131
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като чета интелектуалните напъни на опонентите на Русия, почвам да си мисля, че Русия няма опоненти.
130
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Зеленски се грижи за руските нациски бандити. Заличава по 1000 на ден.
129
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пoтю ще го търпят още малко до зимата. После ще му спрат тока и нета в бункера.
128
14
 
10
 
! Отговори
Украйна преди 2 седмици
приключи като държава, а навлизането на ВСУ в Курска област беше поредната фатална грешка на Зеленски, който дори не се вслуша в думите на малкото останали разумни генерали във ВСУ.Тая авантюра на Зеленски ще му излезе много скъпо, дори много западни политици казват същото!!!
127
3
 
7
 
! Отговори
Gorskio преди 2 седмици
122 Баcтуняки - как пък не показана по рузийските канали 1 бр. натовски наемник бе аланкоолу?!?! Мое ли да сте толкова проcти капeйкитe ?!?!
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скрита го в бункера да Неви излага публично И кокошките ви се смеят
125
6
 
12
 
! Отговори
Дон Кикот преди 2 седмици
Ще се погрижи да се почувстват като у дома си в Курск. Много е гостоприемно това Путлерче хаха.