Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск

Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг
2 сеп 2024 22:00, Гергана Попова
294
Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще загуби човешки и военни ресурси, но няма да постигне нищо в района на Курск, пише американското издание The National Interest.

Още по темата
В материала се казва още, че залогът на киевските власти, че руският президент Владимир Путин уж ще се „пречупи“ и ще започне преговори с Украйна, не е нищо повече от фантазия.

Руско-украинската война беше далеч по-различна от Американската гражданска война и Украйна, разбира се, не приличаше морално на Конфедеративните американски щати. За съжаление на Украйна, скорошното им нахлуване на север в Курск има удивителни прилики със злополучния опит на Лий.

Преди нахлуването войната просто не вървеше добре за Украйна, докато те имаха значителни ранни успехи в конфликта, най-вече битката за Киев и контранастъплението в Харков в края на 2022 г., през 2023 г. войната се превърна в  нещо като задънена улица. Но 2024 г. показа,  че Русия бавно, но сигурно постига победи.

Трудно е обаче да се приеме идеята, че тази атака по някакъв начин наранява Путин. Украйна не е превзела град Курск; те просто са превзели някои, предимно селски, части от област или район на Курск. Най-големият град, който са превзели  към момента на писане на тази статия, е Суджа, който има малко над 6000 души. Голяма част от територията, която са превзели, са празни полета. Дори и да успеят да превземат самия Курск – много малко вероятна, макар и не невъзможна перспектива – това е град с по-малко от 500 000 души и такъв, който не е важен за плановете на Кремъл. Идеята, че той ще прекъсне и ще преговаря с Украйна, е фантазия; Кремъл не трябва да бърза с подобни цели, пише още изданието.

Русия просто ще изчака и бавно ще си върне земята, сантиметър по сантиметър, хвърляйки толкова хора, колкото е необходимо.

Когато свършат, ситуацията ще изглежда още по-лоша за Украйна, отколкото в началото: Украйна ще е загубила хора, ще е използвала оръжие и няма да спечели нищо. Междувременно Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг, както прави сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Путин: Младите членове на семейството ми говорят свободно китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
42
 
6
 
! Отговори
Русия при СССР преди 2 седмици
Последните писъци на руснаците преди да угаснат и отидат в историята при СССР. Русия няма нищо - ръждясалите пушки от Втората Световна война 3 години не могат да пречупят Украйна . А ако една богата Дания тръгне срещу нея? А дори една Белгия, Австрия или Финландия? Да не говорим за Германия, Англия, Франция
243
4
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
То реално там където влезе украинската армия няма нищо. Това са пустеещи гранични села, които лесно може да видите на картата. В цялата тази област има един единствен град - с население от под 4000 човека (Суджа). Имаме по-големи села в България. Нито има някаква индустрия, нито нищо. От руска гледна точка, всичко е част от Русия - и Донбас и селата в курска област. Но със сигурност приоритета на армията в момента е в Донбас, където успяха да пробият отбранителни линии изграждани 7 години.
242
5
 
25
 
! Отговори
ИВАН преди 2 седмици
ТОВА АМЕРИКАНЦИТЕ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ, НО НЕ ИМ ПУКА! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СА ПРЕТОПИЛИ ПРАВИСЛАВНИ, ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ ЗА ТЯХ! НАС СЪЩО НИ АСИМИЛИРАТ И ПРЕТОПЯВАТ БЕЗ ВОЙНА! ПРО-СТ БГ НАРОД!
241
29
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Хахахаааа, копейкиииииииии много ви здраве от фалшивия Путин!!! Монголия е против нова тръба през нейна територия. Психото ще изнася газ през Луната :)))))))))))))
240
20
 
6
 
! Отговори
смешници преди 2 седмици
Русия водела война на идтощение---явно се изтощава според чугунениет омзъци само украйна....
239
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде тръгнаха истинските новини. Радвате ли се още, хохлопитеци?
238
8
 
35
 
! Отговори
Американско преди 2 седмици
издание побликува материал позовавайки се на американски специалисти. И то доста обрано и спестяващо. В действителност трябва да се разбира, че положението на украинците никак не е розово. Нашите циментови глави - евроатлантиците така наречени, обаче го отричат. Видите ли, йок това не биро така. А бе, възможно ли е човек да е толкова безнадеждно глyпав?
237
22
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 седмици
Хаха, успокояват Пoтю.
236
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия наистина война на изтощение. Докато армията й от бедняци и рецидивисти се изтощи и скапе до краен предел или се обърне срещу Путин. Както армията на Пригожин.
235
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия води война на изтощение на Украйна. Няма смисъл да се бърза. Западът не може да подкрепя вечно лакомите украинци. А и Русия орязва земи, които практически принадлежат на западни концерни. На запад никак не обичат, когато губят инвестициите си.
234
29
 
7
 
! Отговори
Русобил преди 2 седмици
До ГАДОРЯНАми то и джуджето се оглежда накъде да хване - за Венецуела или за С.Корея.
233
33
 
9
 
! Отговори
Русобил преди 2 седмици
Много е важно че накараха джуките на джуджето трепереха от яд.
232
5
 
31
 
! Отговори
Еврогейец преди 2 седмици
Как е положението при Покровско?до една седмица две ,русите ще са там вече.
231
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имамп чувството, че това е някакъв световен заговор който цели да разклати световната психика. По цял ден и нощ ни се внушава едно и също. Трябва горещо да желаем победа за украйна, а Пун е луд, защото е луд и точка. Само, че май е точно обратното.
230
8
 
46
 
! Отговори
Хм преди 2 седмици
Всичко зависи от това как ще се изтеглят хохлите от Курск.Ако успеят да се измъкнат над 50% от хората и техниката ще е успех.Ако обаче повечето дадат фира,то това ще е сериозен провал.
229
8
 
44
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 седмици
Правилно! И така до знамето над Радата в Киев. А Шмъркалан ще избега в някоя от вилите зад граница. Кой кат него.
228
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поздравления за автора на статията, те украинците от Покровск не искат да се евакуират, зада останат в руските завзети територии. Не са балами, ако се върнат в украинската час стават дръжници за много поколения на Чичо Сам.
227
9
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
не само германия, скоро цяла европа ще разбере какъв отврат са украинците, бандити и горделиви некадърници, и защо путин ги чисти бавно и методично! същото ще стане сега и с бандитите нахлули в торбата при курск....и един няма да оцелее!
226
10
 
52
 
! Отговори
ТОЧНО!! преди 2 седмици
Безпристрастен анализ! Русия мачка! Малко бавно тръгва,но като набере скорост,като валяк е! Апропо,кво става с Курск,как върви контранаступа? Де се покриха бг.предстелите,като Тагаренко,Пасето,Киро,Киримидчиев? Скоро ще отговарят! Той и Сокола беше вечен,ама палачинката се обърна!
225
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А, добро утро