Русия подготвя децата от 15 до 18 години за война

Те въвеждат нов модул на обучение в училище
3 сеп 2024 22:00, Нели Христова
87
Русия подготвя децата от 15 до 18 години за война
Снимка: Twitter

С началото на учебната година Русия въвежда и финансира нов модул за военно обучение в цялата страна. Той е част от нова програма "Основи на сигурността и отбраната на отечеството“ за деца от 15 до 18 години. Това се казва в нов доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Курсът се състои от 11 модула с общо 68 учебни часа. Той обхваща набор от теми, включително боеве с комбинирани оръжия и запознаване с използването на малки оръжия. Насочен е към "формиране на ценности, придобиване на знания и умения, които осигуряват готовност за изпълнение на конституционния дълг за защита на държавата“.

Според британското разузнаване програмата ще доведе до по-милитаризирано общество.

Новата стратегия за младежта, одобрена от правителството през август 2024 година, е насочена към повишаване на престижа на военната служба, възпитание на патриотизъм и гражданска отговорност, но преди всичко към подготовката на юношите в преднаборна възраст психически и физически за военна служба. Освен това се увеличава броят на летните лагери за участие на деца в различни военни дейности.

В стратегията се отбелязва, че през последните 30 години младежките ценности са се изместили от колективизъм към индивидуализъм и от етатизъм към космополитизъм. Той твърди, че идеологическият експанзионизъм на геополитическите конкуренти на Русия е довел до отслабването на традиционните ценности и възхода на индивидуализма.

"Новата стратегия има за цел да обърне този процес, като милитаризацията на младите хора е неразделна част от този процес“, обобщават военните на Лондон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от Русия
Путин спешно кара учените в Русия да мислят методи против стареене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 седмица
Двама *** са се пробвали с Русия - и двамата завършиха зле. След всичко това, и с толкова "приятели" наоколо, на руснаците не им остава нищо друго, освен да се готвят за война.... от деца.
77
1
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Все някога ще трябва да трепят нацисти.
76
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Вместо да ги подготвят за живота, ги подготвят да убиват или да умрат.
75
4
 
7
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 седмица
Хубав пасквил! Струва поне 100 гривни!
74
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
А джуджето Путин иска да живее вечно, докато младите и децата умират! Кога тези спиртосани руснаци ще отрезнеят и ще изринат имперотара от Кремъл?!
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дали им показват снимки на окичени с медали просяци без крака или ръце? Беше обичайна гледка из руските улици докато Съветският съюз беше в Афганистан.Сега са заели друга тактика. Слагат плакати на застреляни войници с надпис "наша гордост"
72
4
 
4
 
! Отговори
путин беше луд, умря преди 1 седмица
в 2022. Наред са останалите зомбита в Кремъл.
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изглежда целият модел на режима на Кремъл е привнесен от техните западно корейски съседи, от корейският тип еднолична диктатура, не дори от германския национализъм на Хитлер.
70
8
 
6
 
! Отговори
Руски ценности преди 1 седмица
Путин искал да формира ценности в младежите....най-голямата от които очевидно е, да научи децата да се бият, да убиват и да ги лъже, че така защитават родината от враговете, които самият той създава на Русия!
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига сте гледали как подготвя Путин децата. Наскоро мина филмът "Договорът", с един от главните герои момче. Децата в Русия също гледат холивудски продукции. Путин гледа Холивуд, вие пък гледате какво прави Путин и предлагате връщане на военното обучение в училище, и на редовната военна служба.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин за Русия, е като Нинова за БСП!
67
4
 
3
 
! Отговори
до 70: двойника може преди 1 седмица
путин излезе късметлия : умря още през 2022. Няма руснаците да го хвърлят от Кремъл на Червения площад.
66
5
 
7
 
! Отговори
накрая и Хитлер преди 1 седмица
изпращаше деца на фронта. Двойникът на путин отиде в Монголия за помощ, че му пари под краката...
65
8
 
6
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
В Сирия ,Ливан и Газа ФАЩ са виновни за убиствата ,а и в много други държави.
64
8
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 1 седмица
Путин ще го обесят на червения площад,помнете ми думата.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Армянский премьер-министр Пашинян объявил о намерении выйти из ОДКБ, а также провел совместные военные учения с США на территории страны. Сербия продавала оружие западным странам, которые могли использовать его против РФ. Эта деятельность принесла Белграду 800 млн евро.
61
3
 
9
 
! Отговори
ония в Кремъл преди 1 седмица
не спират войната, за да не отговарят за убийствата на милионите в Сирия, Грузия, Чечня, Украйна, Газа, Израел, Ливан и т.н.. За милионите емигранти залели Европа и цял свят. За причинения хаос на световните пазари, за разоряването на десетки милиони семейни фирми. Но войната ще спре, защото икономиката на Русия рухва. И поробените отпреди столетия народи ще се отделят и ще ползват богатствата си за собственото си развитие, а не за милиардните банкови сметки на Кремълските криминални по света.
60
0
 
9
 
! Отговори
всекиНарод заслужава преди 1 седмица
тези, които го управляват. Както овцете лягат под сатъра на касапина.
59
7
 
11
 
! Отговори
от 107 г. насам преди 1 седмица
Русия изнася революции по света, воюва, избива десетки милиони собствено население с глад, партийни чистки, в Сибир, с примитивно здравеопазване и психически терор. Най светлите умове на Русия редовно емигрират. Тираните се страхуват от мислещи хора и ги преследват. Търпят само страхливи поданици. И до ден днешен по света се печатат повече книги, вестници и списания от руски емигранти, отколкото в цяла Русия. Русия постоянно губи мислещите си хора. Остават заблудените, страхливите, примирените