Деветгодишно дете е загинало в атаката срещу Лвов

Даниел Бенатов: Украйна никога не е атакува цивилни обекти
4 сеп 2024 13:02, Анисия Иванова
97
Деветгодишно дете е загинало в атаката срещу Лвов
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Снощи е атакуван център на западноукраинския град Лвов. Той е обект на световно наследство на ЮНЕСКО. Има 7 души загинали и поне двама от тях са деца. Знам за 9-годишно дете, загинало под руините на разрушена сграда. Има и разрушени архитектурни забележителности на стария град на Лвов. Няма информация за някакво разрушение на специални обекти или нещо военно", заяви от Украйна Даниел Бенатов за "България сутрин".

По думите му в Киев има много повече системи на ПВО.

"Системата работи нормално, но тези балистични ракети работят над звуковата скорост и времето на пристигане от старта до точката на целта става от 3 до 5 минути и не е възможно да се скриеш някъде, когато звучи сигналът и затова такива ракетни атаки са много опасни. Лвов е много важен стратегически център на Украйна, но за съжаление нямаме толкова съоръжения да защитим страната си", допълни Бенатов за Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че е необходимо повече високотехнологично въоръжение, предимно противоракетни системи.

"Не говорим за финансова подкрепа, защото по този въпрос имаме подкрепа. Нашите съюзници дават въоръжение, но забраняват да го използват дълбоко в територията на Русия и затова ние не можем да разрушим логистически вериги. Когато Украйна атакува Русия, никога не е атакува цивилни обекти. Винаги са някакви складове, резервоари и т.н.", поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Русия
Владимир Путин формира руската младеж по свой образ и подобие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ванга // !Обаче не казва как се казва антихриста!А за Владимир е вярно ама за Владимир не за Володимир. Айде със здраве.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На никой не му пука. Нито за Украйна, нито за Газа. Иначе тези войни отдавна да бяха приключени!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Гиб МелсънДа та светна: руснаците правят тези бързи , точни и мощни ракети руснаците ги правят с частите откраднатите от окрайна перални. Това го казаха още преди две години. Руснаците свършиха техните ракети и започнаха да правят новите от пералните и сушилните (виж дали ползват съдомиялни не знам от Брюксел не са ги споменали).
44
3
 
17
 
! Отговори
Bai Dun преди 2 седмици
Украйна никога не е атакува цивилни обекти....само като прочетох това се смях половин час !!!
43
12
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 седмици
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
42
1
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 2 седмици
Обективната журналистика в действие. Когато нацистите от Куев обстлеваха спирки, взривяваха автобуси и паркове, когато обстреляха плажа в Крим и убиха няколко деца вие къде бяхте?!!!!Продажници!
41
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Блатния гьол,така наречен Расийска Федерация е пълен със всякакъв азиатски планктон,който за 1000 долара е готов да умре в чужда държава за дрогираното джудже в Кремъл!
40
13
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 2 седмици
Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бъде спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!
39
2
 
5
 
! Отговори
истината преди 2 седмици
жалко е когато загиват хора трябваше запада да не се меси и вече щяхме да сме забравили но това не го устройва.
38
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И всичко това благодарение на великият геополитик,стратег, плувец, ловец,кагебист и таксист, строител четвърти разряд, шахматист, главнокомандващ,баскетболист ,хокеист и историк Владимир Владимирович Путин!
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не виждам новина за десетките палестински деца убити само за последните 24 часа от еврейските варвари в окупираната Палестина? Защо така??!
36
12
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Русия е терористична държава с диктатор начело и роби за поданици. Никога няма да бъде част от свободния и прогресивен свят.
35
1
 
7
 
! Отговори
До 37 преди 2 седмици
Много си прав, рано или късно всеки получава възмездие. Те затова руснаците пляскат украинците по дупето. същото не слушаха.
34
11
 
2
 
! Отговори
путлеркапут преди 2 седмици
Що за *** удря по цивилни и в историческия център, защитен от Юнеско?
33
1
 
8
 
! Отговори
L. преди 2 седмици
Това, че Окраина не атакува цивилни обекти го доказва Алеята на ангелите в Донецк. Или гадните руснаци нарочно са направили тази провокация за да очернят човеколюбивите азовци и другите там хрисими нацисти.
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е едно дете само, загинали са цвло семейство с три деца и майката!! Светла им памет!! Бог вижда и ***, които избиват невинни хора ще получат рано или късно ВЪЗМЕЗДИЕ!!! Време е украинците да започнат да изтребват руските ***, трабва да получат от същото "лекарство", което дават сега!!! Тази изродска *** от крепостни на Жужин да бъде изтребена!! Скоро китайците ще тръгнат на Север и тогава тежко им и горко на подчовеците!! Никой няма да им помогне!! Смърт за путлерасите!!!
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе Даниелчо как Украйна да не е стреляла по цивилни обекти ? 2015 като изгориха живи хора в дома в Одеса това какво е не е стрелба а сигурно е въздушна целувка?
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудно ми е след като всичко свърши и ако Русия е печелившата в случая, този Бенатов какво ли ще говори? И вероятно на Коледа под елхата в центъра на Белгород вместо подаръци за децата руснаците са сложили такива за армията си, че украинците я шибнаха с няколко Химарса тогава. Тоста цивилни жертви имаше доколкото си спомням.
29
2
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 седмици
Как ги правят тия ракети руснаците толкоз бързи? Явно са много умни тия руснаци, щом успяват да изградят такива бързи ракети по-бързи дори от беемветата и голфовете на нашите джигити по пътищата.
28
1
 
2
 
! Отговори
до Алекс преди 2 седмици
Лечение!