Контузия спря Григор от US Open, отказа се срещу Тиафо

Двубоят продължи 3 часа
Обновена: 4 сеп 2024 07:26 | 4 сеп 2024 07:20, Анисия Иванова
91
Контузия спря Григор от US Open, отказа се срещу Тиафо

Григор Димитров загуби от Франсис Тиафо с 1:3 (3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване) сета в четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ по тенис - US Open.

Двубоят продължи точно 3 часа.

Българинът загуби първата част след множество непредизвикани грешки, а във втората падаше с 1:4, но сътвори обрат, взимайки частта след тайбрек.

В третата при 2:3 Тиафо проби, след което постепенно Григор започна да изпитва трудности, причинени най-вероятно от контузията, получена на осминафиналите на "Уимбълдън" по-рано през сезона.

След края на този сет, отишъл в полза на Тиафо, Димитров се възползва от медицински таймаут, но в четвъртата част се видя, че няма как да се върне на 100% и в крайна сметка българинът се отказа.

Двубоят бе наблюдаван "на живо" от легендите от близкото минало Роджър Федерер и Тим Хенман, предава Фокус.

Именно на най-големия корт в света - "Артър Аш", където се игра днешния сблъсък, Григор обърна от 1:2 сета на 3:2 сета своя кумир Федерер през 2019-а година, за да стигне до полуфинала на тогавашния US Open.

В битка за място на големия финал Тиафо ще спори със своя сънародник Тейлър Фриц, който спечели в 4 сета срещу Александър Зверев.

Още за спорт - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: US openГригор Димитров
Още от Русия
Владимир Путин формира руската младеж по свой образ и подобие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Эфросина преди 1 седмица
Май ще се окаже,че съществува и тук черно тото.Като в снукара.Но,скоро не сте ни информирали,коя е "новата"на Гришо.Винаги когато прочета такова заглавие ме избива на журналиситически оргазъм."Новата на Гришо"!Прилича на новите дрехи на царя.
77
0
 
3
 
! Отговори
ЗА преди 1 седмица
НИЩО НЕ СТАВА,ЕЙ ТОВА Е НЕКАДЪРЕН ЧОВЕК
76
2
 
3
 
! Отговори
До 76=Анонимен преди 1 седмица
За последната година Гришо се взе в ръце и заряза хайлайфкурволъка, ама старите грехове са му изяли душата и затова вече не се възстановява като млад. Федерер на 38 и 39 се възстановяваше след тежки мачове, а Гришо вече на 33 му е трудно. В това отношение Гришо е олицетворение на блудните пороци в обществото в България.Трябва му сериозна жена и семейство а не разни хайлайф фльорци !
75
1
 
1
 
! Отговори
'tricky' d преди 1 седмица
След късия коментар на Федерер, че: " 'tricky' doping case" болестите сред 1/4 финалистите плъзнаха ковидно.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-сами смешни спортните коментатори, които коментират слайсове и форхенди, като че ли някога са играли тенис на корт...
73
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ало, хейтърите, отивайте на село с мотиката. Григор си бие топките по кортовете, взима си доларчетата, и т.н.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гришката е толкова зле , че чак Eurosport не си правят труда да дават повторение на мача му
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Айляк "ойто обаче не беше по-добър от този на Григор," Това е доказуемо невярно. Слайса на Мъри удържаше дори срещу този на Федерер. Искаш да кажеш когато се контузи на Ролан Гарос и в следващите турнири едва минаваше втори кръг чак до края на лятото ли? Да, помня. Помня и как В Берси, на индор фаст, същия Мъри го попиля нашия. Както казах, както титлите на трева, така и резултатите на настилката казват колко важен и ефективен е слайса на Григор в днешния тенис.
70
1
 
2
 
! Отговори
Близко Бъдеще преди 1 седмица
Единия хейтър: Мани го тоз Гришо, той не мое да играй. Днес играе Димитър Мадурков(578), новата ни Топ 1 ракета на турнира Чалънджър 28 по канал Дупка Сат Едно ще го дават пряко ! Другия хейтър: Ай сиктир бе 28 точки ще раздават, цъ цъ цъ ! Ще си пусна отпуска да следя турнира на живо !
69
2
 
1
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
До 67 Мъри имаше разкошен слайс, който обаче не беше по-добър от този на Григор, категорично го заявявам. Та в тази връзка да попитам - Мъри от кого загуби 1/4 финала на Уимби през 2014 г.? Помня, че Григор там попиля един скотиш, с брутален сервис, безпощаден форхенд...и уникален слайс. Щото и Мъри като Надал хитруваше, като играеше постоянно на едноръкия бекхенд на наш'то, пък Григор му убиваше темпото със слайсове или му праскаше уинъри по правата от бекхенд, в стил Федерер...
68
0
 
5
 
! Отговори
бат Сали преди 1 седмица
Мачкай Гришо котетата! Номер едно си!
67
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Айляк А точно Мъри, който ВИНАГИ е имал по-добър слайс от Григор, да и даваш за пример как бил "страдал" от слайса на Димитров е СМЕХОТВОРНО. Тактическата игра на слайс е слайс и Мъри е по-добър в този удар от нашия, без никакво съмнение. Затова Мъри има титли от Уимбълдън, а Григор с изключение на ЕДИНСТВЕНОТО му по-предн класиране там през далечната 2014 не е минавал 4ти кръг.
66
2
 
4
 
! Отговори
Бг преди 1 седмица
Гришо кат се пенсионира и на хейтърчетата, ще им остане да гледат Чалънджър 50, може и на живо в Добрич, да възхваляват Адриан Андреев как е пребил пак някой по турнирите,ама не на точки и да си купуват автограф от Митко Кузманов.Ех че време ще настане, ще се борим за влизане в ТОП200. Ех че щастливо тенис-време ще настане
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До Айляк Грешна ти е информацията. МакЕнроу много. пъти е казвал пълни глупости, защото като телевизионен водещ и презентатор е длъжен да бута настоящото статукво. Например е известен с приказките си, че Надал имал най-добрите волета, при положение че това е очевидно невярно. Просто тогава Надал беше номер едно и МакЕнроу се скъсваше да го хвали. Не ми говори за МакЕнроу, когато говориш за експертиза, защото е един от най-променящите си мнението. И, както вече казах, е далеч от обективен.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Айляк "Бекхенд слайса на Григор е извънземен, особено пък на трева, където топката почти не отскача. Като им е навре долу в краката на съперниците и почват да се чудят какво става, а и се нервират яко." Така ли. И кое е най-доброто класиране на Григор на Уимбълдън в последните да речем 5 години, с "извънземния" слайс? Доказателствата за това колко е важен тоя удар са в РЕАЛНОСТТА, а не в .... приказките. Григор е елитен топ тенесист, но все пак всичко си има контекст.
63
2
 
3
 
! Отговори
До Айляк преди 1 седмица
Според Джон Макенроу -Григор има най-добрия слайс в тениса в момента ! Мнението на Джон е меродавно, навремето каза, че всеки един от АТР Топ200 ще трупира Серена Уилямс,като претендираха,че тя е най-великия тенисист в света.Взеха някакъв дето беше 198 място май и той унищожи и двете сестри Уйлямс. Така, че баш Гришо си е с най-добрия слайс в тениса, доверявам се на баш майстора !
62
2
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
До 60 Ти не си добре бе, анонимник. Бекхенд слайса на Григор е извънземен, особено пък на трева, където топката почти не отскача. Като им е навре долу в краката на съперниците и почват да се чудят какво става, а и се нервират яко. Григор е сред тримата най-добри на този удар в момента, ако не и най-добрият. Питай Мъри, ако не верваш, който навремето доста му яде главата от слайса на Григор, на финала в Акапулко, например. И запомни, всеки удар е определящ в тениса, хеле па, ако ти е силно оръжие
61
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Той затова ги клати Гришо с неопределящия си слайс сумати народ. И за Рублев тактиката беше куп слайсове, които да не му дават да играе удобно както иска- и тя донякъде проработи.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 47 Анонимен Слайса не е определящ удар в тениса. Това не е Щефи Граф. Играта се върти около топспин, тъй че определящите удари са (както винаги) сървис, последван от форхенд и бекхенд. В нито един от тях Григор не е сред топ 5 в света. Впрочем, бих взел слайса на Еванс пред слайса на Димитров, заради много по-голямото разнообразие с този удар. Григор има предимство единствено в класическия слайс по диагонала, който е пълно копие на този на Федерер.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 47 Анонимен "Лъжливите мирски представи нямат нищо общо с истината." Тук е "мирски" форум в "мирската" реалност. А какво казва религията за горделивостта (или в твоя случай фантасмагории за това защо Гришо не е по-успешен) и алчността (да искаш ти от името на някой друг ?