Кремъл: Западът тласка Русия да промени ядрената си доктрина

Не са известни подробности за намеренията за корекции
4 сеп 2024 12:30, Елка Василева
42
Кремъл: Западът тласка Русия да промени ядрената си доктрина
Снимка: архив, БГНЕС

Ескалацията на войната в Украйна от страна на Вашингтон и действията на колективния Запад тласкат Русия да преразгледа ядрената си доктрина, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Русия заяви наскоро, че ще внесе корекции в ядрената си доктрина, но засега детайли по отношение на тези намерения не са оповестени.

Съгласно сегашната ядрена доктрина, изложена в указ на президента Владимир Путин от 2020 година, гласи, че Русия може да използва ядрени оръжия само ако бъде нападната с ядрени оръжия от вражеска сила или ако срещу нея се извършва нападение с конвенционални оръжия, което застрашава съществуването на държавата.

Евентуалните промени се обмислят "в светлината на предизвикателствата и заплахите, които идват от страните на така наречения колективен Запад", заяви Песков.

Москва взима предвид възможността Украйна да използва предоставени от САЩ оръжия с голям обсег на действие при атаките си дълбоко в територията на Русия, каза още говорителят на Кремъл.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Русия
Владимир Путин формира руската младеж по свой образ и подобие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хареса ми изказването на един украинец-вместо Украйна да се европеизира, Западът се укранизира. Ние, вика сме като смъртоносн азараза.
16
2
 
19
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 седмици
ПЕСков пак си надигал шишето!!!!!!
15
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
НАТО не си променя ядрената доктрина да се защитава от агресора Русия. Но ако един ядрен заряд избухне на територията на НАТО, следва ответен удар, и след 10 минути Русия ще бъде заличена. За това друзя споко.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
плашат гарги с геврек
13
2
 
13
 
! Отговори
Крундел преди 2 седмици
злите клоуни отново плашат 80%-овите им "фенове" и полезните и безполезни, "запада" дори да влезне в москва и да я превземе няма да ползват ядрено оръжие, все пак всичките им деца, внуци, жени, любовници, имоти, пари и инвестиции са в този "лош запад", да не обратното на умни, че да си избият родата и да си изгорят парите, дето са крали от цяла рф?
12
2
 
10
 
! Отговори
ВАР БФС преди 2 седмици
Путин е по-зле и от Гидженов, чертае червените линии както му изнася, все ги прави криви за да не му се наложи да гърми с ядреното пушкало!
11
2
 
16
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ ПЛАШАТ... преди 2 седмици
Ама умират от шубе, че може да им се разпадне системата....ТОВА Е БОЛКАТА, БЕ....!/ а, тя е обречена/
10
3
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
След престъпленията, които извършиха в Харков, Киев и Полтава, сектата в Кремъл започнаха да плашат с ядрено оръжие, да не би някой ще им потърси сметка! Военните престъпления нямат дамност! А тези, колкото и да си вярват че са вечни, ще им бъде потърсена сметка! Засега нека си вярват, че могат да рекетират света, че имат ядрено копче и им хлопат дъските!
9
3
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 2 седмици
Стига се напъва, разбрахме вече, че ни ви работят ядрените плашила, след Украйна мислим да влезем в задния двар на Русия с някоя по-сериозна държава, напр. Полша и сме готови да приемем капитулацията на Путин, даже имаме списък с концесиите, които ще искаме за наши хора.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия гледа на Европа като на буферна зона между тях и Америка. Когато говори за глобална сигурност иска да преговаря само с Америка. Русия води преговори само и единствено от позиция на силата. Европа като буфер не я бръсне за нищо. Време е буфера да се въоръжи с ядрени ракети и да стане фактор.
7
5
 
3
 
! Отговори
Bum Bam преди 2 седмици
Е, ядрената война ще е един път...
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
русия си търси повод да убива и разрушава
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да видим каква ще е новата доктрина, но ако заплахите с ядрено оръжие продължават то според мен цяла Европа включително и ние трябва да се сдобие с ядрено оръжие.
4
3
 
12
 
! Отговори
231 преди 2 седмици
Каквато и глупост да направи Русия - оправданието е едно и също - запада е виновен. От времето на СССР как па нещо ново не измислиха.
3
1
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Тоя Пес пак ли е отрязнял и дрънка глупости? Ами Митьо Мечкаров къде е? Спи ли още?
2
2
 
14
 
! Отговори
Хюго капет преди 2 седмици
Просто няма такива отвратителни животни. Каква ядрена доктрина? При тях става това, което му хрумне на путлеръ. Няма никаква доктрина, няма закони, международните договори не струват пет пари. Не случайно се нарича тоталитарна държава.
1
2
 
14
 
! Отговори
тцтцтц преди 2 седмици
Абе няма ли кой да ви тласне вас към лудницата всичките от кремълските бункери.