Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск

Украйна се ръководи от "извънземни" или чужденци, заяви той
Обновена: 5 сеп 2024 11:31 | 5 сеп 2024 11:27, Инна Ангелова
297
Путин: Свещен наш дълг е да изхвърлим врага от Курск
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Украйна се ръководи от “извънземни или чужденци“, които просто не мислят за страната си”, заяви руският президент Владимир Путин по време на пленарна сесия на Източния икономически форум (ИИФ).

“Свещеният дълг на руските въоръжени сили е да изхвърлят врага от района на Курск и да защитават гражданите”, категоричен е руският президент.

Президентът заяви, че Русия ще стартира проект за производство на дронове в Далечния Изток за граждански цели. Той обясни, че икономиката на бъдещето е “изградена около хората“, така че е невъзможно да се изградят промишлени съоръжения без социална инфраструктура.

Владимир Путин също така нареди със задна дата от 1 юли да се повиши до 1 милион рубли плащането за изплащане на ипотеки за многодетни семейства в далекоизточни региони с ниска раждаемост.

Президентът акцентира върху Далечния изток и каза, че той се е превърнал в “най-важния фактор за укрепване на позицията на Русия в света“, “флагмана“ на страната в новата глобална икономическа реалност.

“Моля ви да помислите за изграждането на атомни електроцентрали в Далечния изток“, допълни Путин.

На последните три Източни икономически форума бяха подписани споразумения на стойност над 10,5 трилиона рубли: “Източният икономически форум се превърна в призната платформа за установяване на силни бизнес контакти и обсъждане на стратегически въпроси в развитието на руския Далечен изток и целия Азиатско-Тихоокеански регион”, заяви президентът на Руската федерация.

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че в Украйна има голям брой чуждестранни военни инструктори от различни държави, които участват в бойни действия и в обучението на украинските сили, но Русия е все по-ефективна в борбата с тях.
 
"Добре ни е известно, че инструктори от най-различни страни в света се намират на територията на Украйна, участват в бойни действия, вземат активно участие в обучението и подготовката на украинските военни. Непосредственото въвличане на чужди държави в конфликта е налице. Това не е нещо ново. Нашите военни стават все по-ефективни в ударите срещу такива цели", каза той.

Песков отбеляза, че това е много добре от гледна точка на напредъка на специалната военна операция и постигането на всички нейни цели, поставени от руското ръководство, съобщи агенция РИА Новости. Според говорителя на Кремъл САЩ и Европа не проявяват интерес към дипломатическо решение по отношение на войната.

Русия не вижда никакви предпоставки за мирни преговори с Украйна в момента, каза още Песков, цитиран от РИА Новости.

Говорителят на президента на Русия също така заяви, че руските власти не обсъждат обявяване на нова мобилизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от Русия
Русия отговаря: Ще се насочи към американски медии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ввликата руска армия стана смешна. 1 месец не могат да изгонят 5 хилядна украйнаска армия. Ама то не лесно като не можеш да хвърляш бомби по блокове и къщи докато ги сринеш,че нали трябва да си пазят собственото имущество
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин грачи грозно,зловещо. Чечени и буряти вият в полето
182
7
 
3
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 1 седмица
183, така е. Тая война ще приключи на територията на САЩ, която почна война срещу СССР :) То това е ясно, че първа цел на Сарматите са точно Вашингтон и Ню Йорк.
181
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
180
3
 
4
 
! Отговори
zdr преди 1 седмица
Лелееее, да ти нахендря моя мазен салам в джуджешката, пенделска хралупа-Путене, после Алина да го облизва!!!
179
6
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 1 седмица
Всички инструктори, каквото и да означава това, ги чака едно в Украйна-Искадер. А хората нанМъртън тук, ги чака друго Хй на два ката в задниците им
178
2
 
9
 
! Отговори
Историческо правило преди 1 седмица
Всички големи войни приключват на територията на агресора!
177
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Два рова. А на мястото на Руския Черноморски флот няма нищо.
176
0
 
3
 
! Отговори
999 преди 1 седмица
Стига сте проучвали общественото мнение с подобни статии.Форумите не го отразяват.
175
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Два рова И с тях унищожените от фантазиите на руските наколенки Пейтиръти станаха към 50. Слава кокаине?
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 176, убийците дето ги имаш за "братушки" да измрът до крак, и теб също скоро да те заровят!
173
6
 
2
 
! Отговори
Два рова преди 1 седмица
Имаше до Киев две системи Патриот. Два патриота. Стояха гордо до летището и пазеха НАТОвското тнебе. Сега ня техно място има ДВА РОВА!
172
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 174, не, не, ти си тръгнал за гроба копейке! А сега ще разбереш моите клетви как хващат!
171
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разни наемници и инспектори и други са разпределени да живеят по училища и жилищни блокове. Братушките като цапнат един такъв блок с искандерче, и като погребат 60-70 Натовски войника, колко цивилни точно са убити се пита в задачата?
170
5
 
12
 
! Отговори
Сът преди 1 седмица
Тук в ден пореден 900 и някой,копейките стрелят с Посейдони,Сърмати и лазерни оръжия. За ден пореден заличават Украйна,Сащ и ЕС. За ден пореден долара умира,рублата се обезпечава със злато и хиляди други мокри сънища. За ден пореден. и утре така и вдруги ден и след още 900 дена.. А копейката си остава все така беден и крив на света,за жалкия си животец.
169
2
 
2
 
! Отговори
До 170 преди 1 седмица
Вие сте се запътил натам накъдето отпращате другите. :)
168
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 163, ей тези "броени дни" ги слушам от март месец, а те все не идва и не идват! ХАХАХАХА
167
4
 
5
 
! Отговори
Прогноза преди 1 седмица
До Анонимен 163 Руските па лячовци след "броени дни" ще плачкат, че пак горят рафинерии и ще "прогнозират" че до "два три месеца" ще си върнат Курска област.
166
4
 
7
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 седмица
Тоя Путин е много не информиран. Българските копейки отдавна изгониха ВСУ от Курск. Още преди 20 дена бяха избили ВСУ. Сега , като зачетох коментарите на копейките вече избиват НАТО, меткат Кинжали, Сармати, Армати и всякакви дурги оружия, а до два най много три дена ще са избили и извънземните.
165
4
 
3
 
! Отговори
Циркончето удари преди 1 седмица
Циркончето като удари близо до Харков бункера, после на Запад изведнъж заваляха некролози на висши военни. Причина за смъртта казват били Ковид, това онова. Случва се! Ама тия в Украйна за цивилни ли ги пишат или не ги калкулират въобще? Щото вече станаха хиляди такива.