Рейтингът на Путин спада, а 49% от руснаците изпитват тревога след нахлуването на Украйна

Властите се надяват гражданите да свикнат със ситуацията
8 сеп 2024 16:15, Нели Христова
328
Рейтингът на Путин спада, а 49% от руснаците изпитват тревога след нахлуването на Украйна
Снимка: БГНЕС

Делът на руснаците, изпитващи тревога е нараснал до 49% след нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск, което е рекорд, сочи проучване, проведено от Фондация "Обществено мнение" (FOM) и цитирано от обявената за враг на Кремъл медия Moscow Times.

Последният път, когато обезпокоените са били повече от по-хладнокръвните било през 2023 г., когато бойци от Руския доброволчески корпус и легион "Свобода на Русия" извършиха рейд в Белгородска област.

Според другия вражески за Москва сайт Meduza администрацията на президента Путин е инструктирала руските пропагандисти да подготвят населението, че боевете за района на Курск ще продължат повече от месец.

Според информацията властите възнамерявали да представят нахлуването на украинските въоръжени сили в един от руските региони като "нова нормалност" и да гарантират, че гражданите ще свикнат с това и ще спрат да го третират като нещо шокиращо. Според плана на Кремъл държавните медии ще трябва да обяснят на населението, че връщането на териториите ще отнеме време и "трябва да изчакаме".

Междувременно нахлуването на украинските въоръжени сили в руския регион срива рейтинга на президента Владимир Путин, отбелязва Moscow Times, позовавайки се на Фондация "Обществено мнение" (FOM).

Към 25 август нивото на "одобрение" на дейността му се е понижило до 72,4%, което е най-ниската стойност от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Русия
Руснаци с голи ръце извадиха мина от морето в Сочи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
9
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
А да анескираме ли Курск?
164
12
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
ФАЛШИВА статия!
163
8
 
20
 
! Отговори
Сът преди 1 седмица
Три дневната СВО върви по план,нали копейки?
162
2
 
5
 
! Отговори
Шанса преди 1 седмица
на Русия е да спрат да им помагат! Иначе се отива на вечна война, която никой няма да спечели! Пропагандата няма значение!
161
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отново лъжите,а на Зеленски да не би да расте ,той затова не направи избори април месец,защото знае че няма да го изберат украинския народ ,по границите стреля които бягат от мобилизация,истински фашист
160
10
 
13
 
! Отговори
До 161 преди 1 седмица
ДААА. Само Москва има право да напада и граби, но не и някой друг да й отвърне достойно!!! Смешен си. Ама има Бог, да знаеш, и той няма дълго още да ви търпи!
159
13
 
1
 
! Отговори
КлоунскиНовини преди 1 седмица
"бойци от Руския доброволчески корпус и легион "Свобода на Русия" и мармотите от Милка, завиващи шоколада в станиол.
158
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много интересно и как реши че след изборите в Америка воината ще приключи???.Базово са 2 *** борещи се кои да оглави и довърши САЩ .Тече воина с ясно поставени цели ,освобождаване на териториите гласували за независимост,лишаване на терористичната държава Украина от достъп до Черно море=това едва ли е нещо което някои би оспорил и денацификация-кои би търпял съсед терорист ,даите ни ракети да ударим по Москва или по стратегическите аеродруми=ми нали като ударите Киев ще се изпари
157
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
умни са американцките военни! избраха отлична тактика за украинските защитници - непрестано тревпане на атакуващите руски части! Така да върви, путин ще се срине, както ссср при Рейгън! Неизбежно е! Дерзайте азовци!
156
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рейтингът спадал- и какво от това- пак ще си го "изберат"?!
155
11
 
9
 
! Отговори
Курск е Украйна преди 1 седмица
Украинските викинги много лошо бият, братушките бягат с пясъци от фронта
154
1
 
9
 
! Отговори
до Някой преди 1 седмица
""""Някой виждал ли е китайски автомобил или електромобил с какви части са?""""" ------ Не ми и требе!!!! Затуй пък съм виждал как гори ел. автомобил на пътя, като Факла, за Секунди огънят обхваща цялото купе и много трудно се гаси... Човека, буквално заби спирачки и изкочи през вратата миг след като купето на автомобила цялото се възпламени... Оттогава, не да купя, страх ме е да вляза в ел. автомобил.
153
8
 
11
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Дали ще се повиши тревогата сред руснаците след като 200 000 бяха евакуирани от Курск, след като Москва беше бомбардирана с дронове?Смешници. 3 години се бият без успехи, сега тръгнали да се притесняват, като им взеха Курск.
152
13
 
13
 
! Отговори
ЩО ТУК НЕ ПИШЕ ЗА: преди 1 седмица
Искандер удари влак с боеприпаси за ВСУ, който гори втори ден. Влакът с боеприпаси за ВСУ е ударен в Днепропетровска област на Украйна. Националистическата групировка в западната част на ДНР няма да получи допълнителни боеприпаси в близко бъдеще поради унищожаването на военния ешелон на украинските въоръжени сили. Влакът, превозващ снаряди за бойците на киевския режим, е бил проследен от руското разузнаване на гара Вишневецкое южно от Павлоград в Днепропетровска област.
151
8
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 1 седмица
Ха ха ! някакви други соросодни тълкувания?
150
4
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
виждал ли е китайски автомобил или електромобил с какви части са?И 5 пъти да е по евтино, това не може да изкара 3 години!
149
4
 
7
 
! Отговори
до 140 преди 1 седмица
"""""Подкрепата за СВО е над 82 процента...""""" -------- Е, чак пък 82%..., в началото, може би, но след 2,5 г. СВО и тъпчене на място (още не може да освободи територията на Донбас), а ся и Курск..., То пак добре, че не са писали 99% с 1% колебаещи -))), а и жертвите на руснаците, не съ малко..., на война без убити и ранени не може!
148
4
 
6
 
! Отговори
Руснак националист преди 1 седмица
До Анонимен 145/ А ТРЪМП НАПЪЛНО ОТКАЗВА ДА СЕ ПРИЗНАЕ ЗА ВИНОВЕН! КОЙ Е С ДОСТОЙНСТВО ! БАЙДЪН ИЛИ ТРЪМП!
147
0
 
9
 
! Отговори
Слаба работа преди 1 седмица
Бай Тошо имаше 99,9 %!
146
8
 
4
 
! Отговори
ООН преди 1 седмица
2 МЕСЕЦА ДО ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ МЕЖДУ ТЕРОРУСКАТА И УКРАЙНА ! ОЩЕ ОТ СЕГА ДА Е ЯСНО И НА ДВЕТЕ СТРАНИ , ЧЕ ПОБЕДИТЕЛЯ ЩЕ Е САМО ЕДИН СЛЕД КАТО СЕ ОБЯВИ КОЙ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!