Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна

Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, заяви рускит външен министър
25 сеп 2024 22:00, Инна Ангелова
83
Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"ООН си затваря очите за изстъпленията, извършени от украинските сили при нахлуването им в руската област Курск, започнало миналия месец", каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС от кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров каза, че украинските "терористични групи" използват западни оръжия, за да извършват безразборни действия в Курск.

"Там те бомбардират домове всеки ден, бомбардират социални институции, мирни граждани, които се придвижват с колите си към по-безопасни места. Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, отговарящи за правата на човека, включително, разбира се, от генералния секретар", добави Лавров, визирайки секретаря на ООН Антонио Гутериш.

Украинските сили започнаха своята контраофанзива в руската Курска област в началото на август, като официални лица заявиха, че са завзели големи части от територията и около 100 селища.

През последните седмици руските военни заявиха, че са си върнали някои от тези градове и села. Русия твърди, че не могат да бъдат водени мирни преговори, докато Киев не изтегли войските си от Курск.

Лавров също така предупреди страните от Източна Европа, съветски съюзници по време на Студената война, а сега част от НАТО и ЕС, че лидерите на западните държави ги презират. “Източноевропейските страни, които сега са под крилото на НАТО или под покрива на ЕС, трябва да разберат как се отнасят към тях техните господари. Те не им се доверяват. Те дори не искат да ги допуснат до нещо, което се доближава до значими работни позиции“, каза външният министър на Русия.

Лавров допълни, че все повече страни отхвърлят идеята за американския долар като референтна валута, някога възхвалявана като "световен актив" от Международния валутен фонд и Световната банка.

"Къде е всичко това сега? Сега хората или бягат от долара, или, в случая на тези, които са твърде дълбоко потопени в системата, се опитват постепенно да намалят зависимостта си", добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Заради демографския срив: В Русия искат да забранят едностайните апартаменти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
обобщение преди 3 дни
99% от коментаторите вонят на разложени трупове - липса на елементарни исторически знания, съвременни факти и качество на мисленето. А къде им е домашното възпитание да се отнасят прилично с всеки един и с уважение към старите хора? Исус чрез пророкът си Бранхам: "една малка руска бомба е с 200км в диаметър, 50м в дълбочина". Точно една за цяла Б-я. И "Най-силният в света е руснакът". Глупаците знаят винаги повече от Бога. Съдът Исусов е съвсем наблизо.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това не е атака, а отбрана от руския агресор.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна има право да атакува агресора Русия, който я нападна и отвори широкомащабна война на украинска територия.
57
1
 
3
 
! Отговори
Дъртакът се оплаква! преди 4 седмици
Ще го видим догодина по това време какво ще говори, а може вече и да го няма...
56
2
 
2
 
! Отговори
БРАТУЖКИМ преди 4 седмици
РОССИ НЕ КРАДЕ А САМО ВЗЕМА КАКВОТО РЕШИ. РОССИ НЕ ЛЪЖЕ ТОЙ ТАКА СИ ДИША. РУСНАЦИТЕ ОТ КРИМ ПИШАТ ЧЕ ВОЙСКАТА НЕ ЗАКАЧА НИКОЙ НИ ПО МАГАЗИНИ ВЪРЛУВА КАТО ЧЕРВИВАТА АРМИЯ... С ЛАВА НА ВСИЧКИ РОССИ ДОКРАК!!!...
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НА КОНЯ ЛАВРОВ ЩЕРКА МУ Е В НЮЙОРК...Е,НЕ УКРАИНСКИЯ ДЕ... НА СЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ НА ЕВРОПА КОНЯ ЛАВРОВ С ПРИСЪЩИЯ СИ ДЕБЕЛАШКИ ТОН НАГЛО СЕ ПРОВИКВА ВИЗИРАЙКИ ВЪНШНОТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ НА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО НА КОЕТО ГЕРОИЧНОТО МУТРАФОНСКО ВЪНШНО МИНИСТЪРЧЕЕНЦЕ САМООТВЕРЖЕНО И РЕШИТЕЛНО ЗАПЪРХАЛО С МИГЛИЧКИ...
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
дайте зоп на коняя стига е цвилил
53
3
 
8
 
! Отговори
смеехххх преди 4 седмици
Тоя па наглед Безочлив
52
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А от фронта няма новини ! Денацификацията си върви кучетата си лаят !
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Я виж смешниците къде са се събрали да си пишат щуротии......
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дъртачето лавров защо скимти като ощипана мома? Кой ги караше да започват война в Улрайна? Сега ше си сърбат попарата дето я надробиха.
49
4
 
11
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 седмици
Този мухлясал дъртак си мисли, че някой го слуша! Паяк!
48
8
 
3
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 4 седмици
Както се вика България е независима държава демек нищо не зависи от нея. В тази връзка за българите е взе едно кой ще гиЕбе руски пияни ватенки или американски моряци. Въпроса е какво оставят като наследство
47
6
 
17
 
! Отговори
Къф е тоя ? преди 4 седмици
Прилича на кон.Що са го пуснали в ООН - то ?
46
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава на Русия! Победа и нов световен ред да се пръснат от злоба либерастите! И в това вече никой експерт не се съмнява.
45
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам какви халюциногенни гъби консумират тези товарищи. Да оревава орталъка Лавров не е просто цинично, но и безочливо. Да нападнат те Украйна и после да надават вой, че тя им отвръща. Това дори вече не е за психиатрия, неспасяем случай.
44
8
 
22
 
! Отговори
Карачанаков преди 4 седмици
Ти да видиш според дъртия кон Украйна нападнала Русия ами какво да се чудиш пияна му работа
43
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На запад знаят много добре в какво окаяно състояние е руското ядрено оръжие. Така че промяната на ядрената доктрина освен гола ПР акция и плашене на кучето с луканка нищо друго не означава.
42
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 41 Тя русията може да има и 500 хиляди ядрени заряда ама като няма с какво да ги достави е все тая. Булавата на 50% е изтествана и на 50% може да излети от подводнца ама може и да се взриви в подводницата. Сармат няма нито един. Воеводата или Сатана 1 са на 40-50 години и преди 20 години им е изтекъл експлоатационния период. Да изтрелваш такива ракети е живо самоубийство. Остава тактическо ядрено оръжие което ако използва Русия ще бъде моментално ликвидирана.
41
13
 
1
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 4 седмици
Не могат да водят мирни преговори преди Киев да изтегли войската от Курск!