Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна

Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, заяви рускит външен министър
25 сеп 2024 22:00, Инна Ангелова
83
Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"ООН си затваря очите за изстъпленията, извършени от украинските сили при нахлуването им в руската област Курск, започнало миналия месец", каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС от кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров каза, че украинските "терористични групи" използват западни оръжия, за да извършват безразборни действия в Курск.

"Там те бомбардират домове всеки ден, бомбардират социални институции, мирни граждани, които се придвижват с колите си към по-безопасни места. Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, отговарящи за правата на човека, включително, разбира се, от генералния секретар", добави Лавров, визирайки секретаря на ООН Антонио Гутериш.

Украинските сили започнаха своята контраофанзива в руската Курска област в началото на август, като официални лица заявиха, че са завзели големи части от територията и около 100 селища.

През последните седмици руските военни заявиха, че са си върнали някои от тези градове и села. Русия твърди, че не могат да бъдат водени мирни преговори, докато Киев не изтегли войските си от Курск.

Лавров също така предупреди страните от Източна Европа, съветски съюзници по време на Студената война, а сега част от НАТО и ЕС, че лидерите на западните държави ги презират. “Източноевропейските страни, които сега са под крилото на НАТО или под покрива на ЕС, трябва да разберат как се отнасят към тях техните господари. Те не им се доверяват. Те дори не искат да ги допуснат до нещо, което се доближава до значими работни позиции“, каза външният министър на Русия.

Лавров допълни, че все повече страни отхвърлят идеята за американския долар като референтна валута, някога възхвалявана като "световен актив" от Международния валутен фонд и Световната банка.

"Къде е всичко това сега? Сега хората или бягат от долара, или, в случая на тези, които са твърде дълбоко потопени в системата, се опитват постепенно да намалят зависимостта си", добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Заради демографския срив: В Русия искат да забранят едностайните апартаменти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
20
 
! Отговори
Коньят преди 4 седмици
е настинал яко. Блатните жужета опустошиха 1/5 от територията на Украйна и сега се оплакват , че им отвръщат на удара. Много са жалки и нещастни блатните жужета.
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
18
8
 
7
 
! Отговори
до17 преди 4 седмици
Ми те 00рките вече приключиха с АЗОВ, пратиха ги при бандера, хахахахаха, ще се наложи да извикаш 00рките да стягат България, хахахаха, колкосикух само хахахаха.
17
5
 
9
 
! Отговори
гАлоша Пловдив преди 4 седмици
гАлоша няма да е на парчета като м00чата а направо на ситен чакъл
16
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Завзетата територия в Курск е 100 на100 км.Или по малко от 1/12 част от България(един малък окръг)Укрите се хванаха на"въдицата"там и сега никой не може да обвини Русия,че е агресор,защото и те фактически нападнаха Русия въпреки,че САЩ и Запада не бяха съгласни.Колкото и сега да реват за помощи вече се има едно на ум.Мислеха,че ще създадат анклав и ще го заменят за Донецк,но сега са ни в клин ни в ръкав,а и губят позиции ежечасноНо това което сам си го направиш,и врагът ти не може да ти го стори
15
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лавров, вие какво правите всеки ден?!? От същото и то в много по-голям мащаб. Имат право да се защитят и дори да атакуват, защото вие сте агресора и врага, който пръв навлезе в чужда територия на суверенна държава. Всяка точка, от която нанасяте вече почти 3 години удари в разрез с международното право е легитимна цел. Така, че вие сте в грешка, ако си мислите, че ще го играете жертва и ще се будалкате. Репарации ще плащат и вашите внуци за безобразията на режима ви!!!
14
6
 
10
 
! Отговори
АЗОВ в България преди 4 седмици
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките. На гранцата също и ще видите как ще спрат да минават през бг мигрантите изведнъж
13
5
 
8
 
! Отговори
на дунава с погачите преди 4 седмици
Айде бе кво направихте бе?!нали щяхте да идвате??!! мухлясаха ПУгачите от чакане!ТРЪГВАМЕ СИ!!!#####
12
12
 
4
 
! Отговори
ЕССР феодалия преди 4 седмици
Разпад на ЕССР болшевиките още следващите няколко години
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 13. Щом пък си рекъл...
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Януари 2022. С писане не стаа.
9
5
 
5
 
! Отговори
Януари 2022 преди 4 седмици
Само луд би си помислил че путлера ще затрие матушката
8
6
 
8
 
! Отговори
ООН си затваря преди 4 седмици
очите, но Русия е готова да снабди хусите с крилати ракети "Оникс".
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой да му каже на тъжния кон, че Украйна е нападнатата страна и има право да се защитава. А агресора няма право да се оплаква каквото и да му се случва. Никой не оплаква нацистка Германия.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Хахаха 4. Лавров си върши работата, а на теб ти остава само да врещиш безсмислено отстрани. И без друго нищо не можеш да промениш.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Официалните лица, твърдящи че уровермахта е завзел по-голяма част от територията на Курска област са много слаби в главите. 2-3% от територията на Курска област едва ли е по-голямата част. И това по западните карти на бойните действия.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е па?
3
12
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Ми напуснете цяла Украйна, и украинците ще се изтеглят от Курск.Лесно е ... Лавров олицетворява дебилската политика и душевно сэстояние на Кремъл.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ае тия като деца се държат
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Странно!Войната е жестоко нещо, през ВСВ и германците бяха подложени на безмерни жестокости от победителите, но света не им съчувстваше -те бяха подпалили войната