Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна

Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, заяви рускит външен министър
25 сеп 2024 22:00, Инна Ангелова
83
Лавров обвини ООН, че си затваря очите за атаките на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"ООН си затваря очите за изстъпленията, извършени от украинските сили при нахлуването им в руската област Курск, започнало миналия месец", каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за ТАСС от кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Лавров каза, че украинските "терористични групи" използват западни оръжия, за да извършват безразборни действия в Курск.

"Там те бомбардират домове всеки ден, бомбардират социални институции, мирни граждани, които се придвижват с колите си към по-безопасни места. Не съм чул никакви гласове от представители на ООН, отговарящи за правата на човека, включително, разбира се, от генералния секретар", добави Лавров, визирайки секретаря на ООН Антонио Гутериш.

Украинските сили започнаха своята контраофанзива в руската Курска област в началото на август, като официални лица заявиха, че са завзели големи части от територията и около 100 селища.

През последните седмици руските военни заявиха, че са си върнали някои от тези градове и села. Русия твърди, че не могат да бъдат водени мирни преговори, докато Киев не изтегли войските си от Курск.

Лавров също така предупреди страните от Източна Европа, съветски съюзници по време на Студената война, а сега част от НАТО и ЕС, че лидерите на западните държави ги презират. “Източноевропейските страни, които сега са под крилото на НАТО или под покрива на ЕС, трябва да разберат как се отнасят към тях техните господари. Те не им се доверяват. Те дори не искат да ги допуснат до нещо, което се доближава до значими работни позиции“, каза външният министър на Русия.

Лавров допълни, че все повече страни отхвърлят идеята за американския долар като референтна валута, някога възхвалявана като "световен актив" от Международния валутен фонд и Световната банка.

"Къде е всичко това сега? Сега хората или бягат от долара, или, в случая на тези, които са твърде дълбоко потопени в системата, се опитват постепенно да намалят зависимостта си", добави Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от Русия
Заради демографския срив: В Русия искат да забранят едностайните апартаменти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 37 Някак си освен Сармат Русия има официално над 5800 ядрени бойни глави. САЩ са с 5200, Китай са с 420. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМАТ ПОД 1000. Т.е. НАТО има по-малко ядрени бомби от Русия и се падат по 25-30 да се изстрелят към всяка страна в света. 30% да сработят само, това са ти в България 8те най-големи града.
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 38 Ами нека се опитат руснаците да изтрелят ядрени бомби та веднъж завинаги да се свъши с тая идддиотска държаво.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Каквото и да променя Русия в ядрената си доктрина, с нищо няма да промени съдбата си пълно разпадане на Русия на двайсетина държави.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Путин намаля границите за ползване на ядрено оръжие в ядрената доктрина" Ле Монд преди 2ч, Асойшетед Прес и Ройтерс преди 1ч.В ютуб има видеа с изказването му пред генералите и медиите. Общо взето при атака като тази по складовете от тези дни или по рафинерия с дронове, самолети или ракети дадени от НАТО вече е позволено при навлизането им в руското въздушно пространство да се изсрелят атомни бомби.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, Приятни сънища!
35
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ООН е компрометирана институция ,без реална стабилност.Сервилност И ГЪЗОЛИЗВСТВО пред силните н деня и мощ пред слабите.
34
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По-интересна е друга новина от днес. Сега гледах Путин на маса в президентството с генерали как официално обявява промени на ядрената доктрина- "При засичане на масирани атаки ракети, дронове, самолети и т.н. и преминаването им на руска територия, даже да са конвенционални и откъм неядрена държава, но това е с участието или подкрепата на ядрена държава, може да се пуска ядрено оръжие.". Т.е. вече украинска атака с дронове към летище, рафинерия и т.н. може да означава отговор с атомни бомби.
33
4
 
8
 
! Отговори
Дони и Момчил преди 4 седмици
В чест на Сергейчо решихме да направим нова версия на хита ни "Уморени крила", само че решихме да го наречем "Уморени копита" и да оберем лаврите на успеха. Ето кратко preview : "Уморени копита, окопа не достигат, те угасват над джендърcka дъга. Уморени копита, под слънцето загиват, а дъгата топи се в кръвта"
32
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди предизвикваха смях, вече предизвикват съжаление. Няма такава излагация. Нападнаха Украйна, съсипаха живота на милиони, сринаха със земята десетки градове, жертвите са стотици хиляди, обаче видиш ли ние трябва да ги ожалим, защото жертвата Украйна им отвръща. Няма такава наглост и безочие.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хага няма ли да съди зелята за военни престъпления или за зелята това не важи ?
30
10
 
12
 
! Отговори
Войводата преди 4 седмици
1. ООН отдавна е блокирана от САЩ 2. Не знам защо още функционира
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поне една нация да се беше застъпила за тях че ги изритаха от олимпиадата като мръсни кучета... ама НЕ и защо им е ... нали така всички ще взимат повече медали
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е като някой да ви разбие носа с юмрук и да ви обвини, че си е счупил нокът докато го прави. И да иска да бъдете наказани. Много разумно поведение!
27
8
 
18
 
! Отговори
крундел преди 4 седмици
просто няма в историята такива зли клоуни като руските... клоуни е имало много, зли *** също, но комбинация от такива велики клоуни и то толкова зли не е имало никога в писаната история, предполагам, че и не се правят чак толкова, просто са си такива, някаква форма на психиатрично заболяване, което е и заразно - справка: безплатната ростр0лбригада
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кобилата какво пак е изцвилила? Уморените коне какво ги правят?
25
9
 
22
 
! Отговори
Голям майтап преди 4 седмици
Конят цвили на умряло. Путинските терористи да горят в Ада.
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хора като този и грешного Медведя ме убеждават, че Путин се е заобиколил от абсолютни шизофреници с мозък, който им стига толкова, колкото да пазят равновесие и ходят едновременно. Тия слепи ли са или са толкова нагли, че не им е неудобно да счупят на съседа прозореца и да му звъннат да си искат камъка обратно да им върне?
23
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Страшен наглец! Неповторим.
22
8
 
17
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 седмици
Катъра да отиде до Армения. Там има един поп. Той приема оплаквания.
21
3
 
12
 
! Отговори
До 25 преди 4 седмици
А Курск още в украински ръце ли е? Кога Магучая ще си го върне?