Русия иска отстраняване на Зеленски по мирен път, иначе щяло да стане по военен

Дипломат: Украинците са братски народ, режимът им е "тумор"
Обновена: 25 сеп 2024 11:30 | 25 сеп 2024 11:25, Инна Ангелова
445
Русия иска отстраняване на Зеленски по мирен път, иначе щяло да стане по военен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще продължи военните действия в Украйна, ако Западът не й позволи да свали правителството в Киев по мирен път. Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя по време на реч на заседание на Съвета за сигурност на световната организация, предава РИА Новости.

"Ние винаги сме се отнасяли с уважение към украинците, те са братски народ, с който ни свързват неразривни исторически връзки”, започна Небензя и продължи: “но ако западният лагер не ни позволи да се отървем от този "раков тумор“, който е настоящият киевски режим, мирно, ние ще продължим нашата операция, докато задачите й не бъдат решени военно“, предупреди той.

Небензя подчерта, че Русия винаги е била готова да живее в мир с Украйна, стига тя да не бъде превърната в неонацистка русофобска държава с планове за присъединяване към военния блок на НАТО, цитира “Фокус”.

Дипломатът също така призова Киев "възможно най-бързо“ да приеме реалистични параметри за дългосрочно решение на кризата и да не се плъзга към нереалистични "планове за победа“.

Речта на Василий Небензя е препратка към речта на Володимир Зеленски на заседание на Съвета за сигурност на ООН, който каза, че се обявява против преговорите с Русия за разрешаване на конфликта в Украйна. Освен това в речта си той отново се изказа в полза на използването на неговата "формула за мир“ за разрешаване на ситуацията.

Във вторник Зеленски заяви в интервю за ABC News, че неговият така наречен план за победа на Украйна няма нищо общо с преговорите с Русия, а е насочен към укрепване на въоръжените сили на Украйна. Според него този план е насочен към бързо прекратяване на конфликта, а не към удължаването му с няколко години.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки по-ранните изявления на Зеленски за неговия план, отбеляза, че Москва е наясно със същността на правителството в Киев, продължава военните действия и ще постигне всичките си цели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още по темата: УкрайнаРусиярежим
Още от Русия
Русия очаква спад на приходите от петрол и газ следващите 3 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
7
 
9
 
! Отговори
Реално преди 6 часа
Туморът е в Кремъл!
252
4
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 6 часа
Е ние пък ще натирим украинците при Илашчук да ги лекува тия дето тук се представят за българи
251
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
депутинизация и делукашенкозация трябва час по-скоро, паралелно с това декимизация и деиранизация. иначе няма да мирясат тия полудели старчета
250
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
За НЕдоинформираните: История: На 28 март 1928г. Пленумът на ЦИК на СССР приема постановление О закреплении за КОМЗЕТ -ом для нужд сплошново заселения трудящимися евреями свободнъих земелъ в приамурской полосе Далъневосточного края. На 20 август 1930 ЦИК на РСФСР приема постановление за Образуване на БироБиджански национален район в състава на Далекоисточния край.
249
8
 
6
 
! Отговори
До 249 преди 6 часа
Ами отиваш в Урколандия и се оправяш с руснаците
248
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Ми и ний искаме отсРаняването на Путин, този раков тумор!
247
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 часа
Западния свят трябва спешно да ивестира в няколко милиона психиатри , които да бъдат изпратени в Русията .
246
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
То натото пази Путин! Иначе....
245
2
 
5
 
! Отговори
До Зозо преди 6 часа
Е явно не са като твоите и още не се е помислил да се прави на българин
244
2
 
5
 
! Отговори
до Зозо преди 6 часа
Жителите на Курахове и Покровск нещо се ослушвали и не бързали да се евакуират, въпреки призивите на "властите". Защо ли е така, ти как мислиш:)
243
4
 
5
 
! Отговори
Кремъл: преди 6 часа
"да се отървем от този раков тyмор наречен свобода"
242
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
За НЕдоинформираните: Еврейската автономна област в субект на Руската федерация. Намира се в Далечния исток. На юг граничи с Китай на река Амур, на запад с Амурска област, а на исток - с Хабаровския край. Административен център на областта е град Биробиджан.
241
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 6 часа
Тоя на какви хапчета е??? В Украйна вече всеки има роднини убити от руснаците. Братя били?!? Не щат да чуят за руснак, камо ли за Путин или неговият руски рай.
240
7
 
12
 
! Отговори
абе преди 6 часа
Тези руснаци много такъви, бе! Не разбраха ли, че целият "свободен свят" в единен глас много ясно ще заяви, че ще подкрепя Украйна, докогато е нужно? Даже вече много ясно го заяви това нещо целият "свободен свят", на няколко пъти и с решителна солидарност. А те не продължават да пердашат фактическият член на НАТО и пазител на цяла Европа, и хич не им дреме. Многъ такъви тези руснаци, ей!
239
10
 
12
 
! Отговори
Рускихй Богатирь преди 6 часа
Нато е загубила тази война още преди да е започнала. Те го знаят, но идеята беше да накарат Русия да плати пре-скъпо за победата и да сътворят гражданска война в Русия. Нито едното, нито другото е теоритично възможно. Русия шибба запада в последните 150 години, на всички фронтове, със или без лубрикант....... съдба натовска :))))
238
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 часа
Българския ми е сложен защото аз съм монголоид из путински продукт. Аллах Акбар Путлерини ефенди, машала, чок гюзел.
237
7
 
6
 
! Отговори
do 242 USA преди 6 часа
САЩ са достатъчно умни и пресмятат точно какво е нужно за да бъдат отслабени и 2те страни максимално. След като русия след разпада на СССР се провали в интеграцита си като нормална държава в света, много по-изгодно за всички е да се избиват максимално, отколкото бърза победа. Сега всички цивилизовани мразят русия.
236
0
 
9
 
! Отговори
добре преди 6 часа
930 дни СВО, оттук нататък война?
235
2
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 6 часа
Долни лицемери и лъжци
234
17
 
9
 
! Отговори
USA преди 6 часа
НАТО, Америка и Европа са много наясно с това, че заплахите им са въздух под налягане и ядрената им доктрина е пълен та*шак. Но още не искат да бомбят путинова Русия, защото чакат путкина да му дойде акъла и да се вразуми. Иначе до сега да са изпепелили Кремъл...