Русия тества бойната готовност на ракетите "Ярс"

Това са най-новите маневри от поредица ядрени учения тази година
18 окт 2024 21:30, Елка Василева
120
Русия тества бойната готовност на ракетите "Ярс"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия тества бойната готовност на подразделение, оборудвано с междуконтинентални балистични ракети (МБР) "Ярс“ в регион северозападно от Москва, съобщиха медиите, цитирайки министерството на отбраната, предаде Ройтерс.

"Ярс", които могат да бъдат разположени в силози или монтирани на мобилни пускови установки, имат обсег на действие до 11 000 км и могат да носят няколко ядрени бойни глави.

Русия извърши поредица от ядрени учения през тази година, което според анализатори по сигурността има за цел да възпре Запада от по-голяма намеса във войната в Украйна.

Най-новите маневри се състоят през същата седмица, в която НАТО проведе годишното си ядрено учение, а украинският президент Володимир Зеленски представи своя план за победа, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви миналия месец, че Москва е разширила списъка на сценариите, които могат да я накарат да използва ядрени оръжия, на практика понижавайки прага за прилагането им.

В тази връзка Украйна обвини Москва в ядрен шантаж.

При последната проверка на бойната готовност в Тверска област ще се отработи преместване на ракети "Ярс" на разстояния до 100 км под прикритие и осигуряване на защита срещу въздушни атаки и вражески диверсионни групи, цитира Интерфакс заявеното от министерство на отбраната.

Русия вече проведе през юли две учения с участието на подразделения с ракетни "Ярс“. Тази година се състояха и три учения за проверка на готовността за изстрелване на тактически ядрени ракети, които имат по-малък обсег и по-ниска ефективност от междуконтиненталните стратегически ракети, припомня Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Русия
Алла Пугачова направила неуспешен опит да пренесе антики
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
2
 
! Отговори
моля? преди 1 час
Закривай Кремъл.
117
0
 
1
 
! Отговори
Задачка-заказка преди 1 час
Можем ли да намерим един, който се е уплашил от смепниете залпахо на Кремул
116
0
 
2
 
! Отговори
ъъъъъ преди 1 час
Да не осъмнат някое САБАЛЯМ с изравнена столица... щото така като заплашват с ядрено унищожение всеки ден... терористите в Креъл ще свършат като лидерите на Хизбула.
115
0
 
2
 
! Отговори
Колкото сармите преди 1 час
летят каскет смачкан
114
0
 
0
 
! Отговори
Pen преди 1 час
Спокойно евроатланти, те тия ракети не могат да летят а и сигурно са само на рисунка! :)Какво се пените толкова ...
113
0
 
4
 
! Отговори
смех преди 2 часа
ръждивата Русия стана за смях, не можа да победи една малка Украйна, щяла да превзема света и да ставала хегемон - БАХАХХАХАХАХХАХАХАХАХ СМЕЕХ СМЕЕЕЕХ
112
0
 
3
 
! Отговори
ЧАКАЙТЕ МАЛКО преди 2 часа
КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА ЧЕ СССР НЕ Е ФАЛШИФИЦИРАЛО ЯДРЕНАТА СИ ПРОГРАМА? ТЕ ГИ ПРАВЕХА ТЕЗИ ПИНИЗИ????????????
111
1
 
1
 
! Отговори
руско ядрено бомби преди 2 часа
ТОВА Е КАто КЛИПЧЕТАТА НА НАСА ОТ ЛУНАТА -ВИЖДАЛ СЪМ, но няма....
110
0
 
2
 
! Отговори
:( преди 2 часа
Завалийките си мислят, че като правят тестове, някой им се плаши.... колко са объркани
109
0
 
5
 
! Отговори
Ми боли ме хуя преди 2 часа
за макетите!!!
108
0
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 3 часа
До 107: не се казва путинофил, а путлероджендър, защото също като вожда обичаме да се правим на кадъни и кадировци да ни разбиват задния вход докато четем Корана.
107
0
 
3
 
! Отговори
русофил преди 3 часа
като млад бях русофил, после ъпгрейднах до путинофил, сега вече съм и аллах-акбаро-фил
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Я да видим сега кой е фъргал атомни бомби по другите ора, я не са ли едни големи демократи де замергаха малките япончета, а е стига толкова с демократичните ви напъни.
105
1
 
3
 
! Отговори
Хххх преди 4 часа
Сънувам само 5 рубли, евтина рускиня, продавам се евтино, 5 рубли струвам. Малко съм грозна, но пък съм евтина и доста разработена.
104
5
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 4 часа
До 91Я провери колко време меркелката е била на власт беуругнгел...а сега провери и миджата фонлайнянова колко е на власт...че дори не я е избираш ..смешникВ Русия такъв е законът...и за разлика от Бг там си избират президента директно...за разлика от теб който няма значение за кого гласува съшите маймуничакат заповеди от посолството
103
6
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 4 часа
До 98КОгато полетят ще разбереш...но едва ли някой ще ги харчи за плебеи като теб...те са предвидени за господарите ти отвъд океана...
102
0
 
2
 
! Отговори
Трамтарамов преди 4 часа
Абе друзя , тоя гиркин ли е, стрелков ли е, много хубава жьонка има, ве, а е такъв неудачник. Дали ше го дочака да излезе от панделата?
101
0
 
4
 
! Отговори
.... преди 4 часа
Кой го евве
100
0
 
4
 
! Отговори
Пролетаров преди 4 часа
На дежурните *** работно време им свърши. явно нема денги за извънредни. Нормално , всеки чмобик ше ви каже, че защищает родину, но сиренето е с пари.
99
7
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 4 часа
И тези съветски кочини като кузнеца ще трябва да ги закачат за нещо друго (стрела например) за да могат да потеглят или че стане като арматурата на парада, ще откаже двигателя да запали и ще трябва да ползват картонени заместители.