Русия тества бойната готовност на ракетите "Ярс"

Това са най-новите маневри от поредица ядрени учения тази година
18 окт 2024 21:30, Елка Василева
114
Русия тества бойната готовност на ракетите "Ярс"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия тества бойната готовност на подразделение, оборудвано с междуконтинентални балистични ракети (МБР) "Ярс“ в регион северозападно от Москва, съобщиха медиите, цитирайки министерството на отбраната, предаде Ройтерс.

"Ярс", които могат да бъдат разположени в силози или монтирани на мобилни пускови установки, имат обсег на действие до 11 000 км и могат да носят няколко ядрени бойни глави.

Русия извърши поредица от ядрени учения през тази година, което според анализатори по сигурността има за цел да възпре Запада от по-голяма намеса във войната в Украйна.

Най-новите маневри се състоят през същата седмица, в която НАТО проведе годишното си ядрено учение, а украинският президент Володимир Зеленски представи своя план за победа, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин заяви миналия месец, че Москва е разширила списъка на сценариите, които могат да я накарат да използва ядрени оръжия, на практика понижавайки прага за прилагането им.

В тази връзка Украйна обвини Москва в ядрен шантаж.

При последната проверка на бойната готовност в Тверска област ще се отработи преместване на ракети "Ярс" на разстояния до 100 км под прикритие и осигуряване на защита срещу въздушни атаки и вражески диверсионни групи, цитира Интерфакс заявеното от министерство на отбраната.

Русия вече проведе през юли две учения с участието на подразделения с ракетни "Ярс“. Тази година се състояха и три учения за проверка на готовността за изстрелване на тактически ядрени ракети, които имат по-малък обсег и по-ниска ефективност от междуконтиненталните стратегически ракети, припомня Ройтерс.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Русия
Алла Пугачова направила неуспешен опит да пренесе антики
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Да тества старателно и многократно, че с оглед на некадърността им може да се самовзривят! Това е нещо като талашитения хипер автомобил на Ахмед от Горно Трънково
51
6
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 3 часа
На тази среща в Казан, всички държави обявиха, че ще пращат само секретарки и стажанти на 19 години. Сал един Путин и стажантчета ще бъдат там.
50
6
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 3 часа
тая Ракета на Снимката е Много Голема - добре, че Путин Не е Демон като СатаняхУ, че иначе от Украйна вече само Кратери щяха да са Останали!
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До изтестват тук по България, че не ми се живее вече. Набълбукал съм се с кредити, а работа никъде не мога да намеря.
48
4
 
8
 
! Отговори
Дамаджаната преди 4 часа
Руснаците изцеждат украинците, а тука някакви *** си мислят, че са тръгнали към Берлин или Ламанша. Друзя не друзя, копейки не копейки ситуацията е следната - Украйна е на 150 място в световната икономика от 165 страни. Скоро както е тръгнало ще стане и там някъде като население - Зеленски вече има план.
47
0
 
1
 
! Отговори
До Varg преди 4 часа
Хорошо! Дай твой адрес!
46
3
 
6
 
! Отговори
Нео преди 4 часа
Пък ние тествахме успешно BG-ALERT и то в пълна тайна. Никой не разбра!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Престолонаследникът на Саудитска Арабия, принц Салман ,не е пристигнал на срещата на БРИКС в Казан! Путин толкова се надяваше на това! Липсата на очаквания гост показва,че арабите не мислят да бъдат спасителен пояс за Русия на петролния пазар! Очакваният спад на нефтената цена ще е удар за руския бюджет,подчинен на войната в Украйна! Щом ракетите "Ярс" са последна надежда,ясно е...
44
9
 
6
 
! Отговори
Varg преди 4 часа
Дано да пратят няколко такива ракети към България.
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Закарайте ги до атлантическия окиян и там ги тествайте ,и деменцията на Байдън че се излекува гад фашиска
42
8
 
2
 
! Отговори
мдам преди 4 часа
Щели да ги местят 100км под прикритие? защо да ги местите бе друзя, нали меткат на 11000 км, 100км +- все тази. Май не сте прочели диплянките за пропагандата и говорите ей така да има плява за пролетариата.
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Поздравления за руснаците , а краварите тестват новата четирипластова тоалетна хартия и нов завод за памперси Рамщайн Пейпър хахахааа
40
3
 
5
 
! Отговори
ДPИС.Бг преди 4 часа
Ние сме краварски слуги.и трием истината.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Българите ви мразят краварски подметки от ***.бг.
38
4
 
9
 
! Отговори
Нане преди 4 часа
кравари.... Много ви моля... Аве изкъпете се бре, смърдите.... Благодаря предварително!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Много мръсен саит е това ,трие се истината и се оставя нацистката лъжа .
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Русия= Северна Корея=бананови диктатури
35
4
 
5
 
! Отговори
А бе преди 4 часа
Какво стана с бъдещата валута на БРИКС? Сам Путин рекъл,че оставала за бъдеще!? Че той и съюза им върви май натам?
34
3
 
5
 
! Отговори
23452453234 преди 4 часа
Нещо друго освен бомби тия тестват ли :D супер имбицилите на планетата
33
6
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 4 часа
Каква Германия бе, промит мозък? Те не мога Украйна да минат, а до Германия има още една държава. Знаеш ли кой печели и няма сметка да спре тази война? Не е твоята любима россия, която опря до Северна Корея за войници. САЩ е. Защото дават милиарди заеми на Украйна, с които тя купува тяхно оръжие. Уин уин. И след войната познай кой ще инвестира и ще точи ресурсите?