Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като ви чета, направо ми става мило и драго. Хайде стойте си там и не приемайте останалата част от държавата (или каквото е останало от нея) като бащиния. Издигнете си стена, въведете визи...просто си стойте там. Това лято поне се нагледах на достатъчно простотии от ваша страна, "Софиянци". Никой не идва в селото ви от добро. Просто...стойте си там и си вирете носовете, но като минете демаркационната линия, не забравяйте къде се озовавате. Почти никой не ви обича, а май това не е случайно, нали?
108
0
 
3
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Да бе.Щеше да вдигнеш шум до бога.Кой?Само ти?И кой щеше да те чуе?Хората на площада в София никой не ги чу,а теб в някакво задънено село щеше да те чуе Европа.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
извинявай,бате,наистина. ще ти кажа нещо-2006(май че)цените започнаха рязко да скачат->клиентите се побъркаха да копуват!около 6м.преди това поради същата причина в Гърция хората обявиха бойкот на високите цени и спряха за около 1 сед да пазаруват.Ако аз бях от село и ако имах земя там-мамицата им на политиците,целият свят нямаше да ме помести от моите ДОМ и ЗЕМЯ,щях да вдигна шум и викове до Бог за да ме чуят от Европа,какви корупции стават тук и как карат хората да напускат дом и препитание
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хаджи Димитър Сливен
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Елин Пелин, село Байлово
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Йордан Йовков Жеравна!
103
2
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 14 години
Да престъпниците казваш ,но кажи за спортистите също Котков,Гунди,Стоичков също така Левски,Ботев и много други!!!Това ,че селяните ги бива във всичко повече от шопите ми е ясно!!
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Йорданка Асенова Фандъкова е родена на 12 април 1962 г. в Самоков
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Искра Фидосова е родена е на 22 август 1971 г. в Лом.
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч..
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Златомир Иванов Иванов по прякор Баретата е роден на 15 октомври 1968 г. в Гурково.
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. в тетевенското село Бабинци. Местните хора го наричат помашко
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Братята Красимир и Николай Маринови са родени в Смолян. Баща им Андрей е работил като миньор, а майка им Соня - като санитарка. Семейството има четири деца Красимир, Димитър, Николай и Мариана. Семейството живее бедно, а братята и сестрата не се радват на безгрижно детство.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега копеем центъра за метро.. а от догодина за въглища .. да живей урааа
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, също така много хора си мислят, че и престъпниците живеещи в София също са софиянци. Чукнете в Гугъла и прочетете кой откъде е дошъл в София.
94
0
 
6
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Е и на мен ми харесва тук,защото по-бързо се намира работа.Тук ти харесва,а не в малкия град,където баща ти си "живее" спокойно.За разлика от тебе аз не мога да кажа йебем ти пари,йебем ти сичко,защото имам две деца и за да ги гледаме с жената са нужни пари.Отговорност,разбираш ли...........
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мисля, че е излишно да се дразним. И аз мисля че един човек следва да се оценява по това какво представлява, а не къде е роден. Но лично мен като софиянец ме дразни, че повечето хора (няма да употребявам дума да не дразня никой) си мислят, че всички софиянци са някакви тузари, които само лентяйстват и не ги бива за нищо. Работил съм цял живот и никой не ми е дал нищо даром. Парвенютата, които се виждат по улиците и заведенията на София и демонстрилат някаква фалшива класа, в по-голямата си част не са софиянци.
92
0
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 14 години
Ами браво бягай и ти на село кво чакаш хващай пътя!!!!!
91
2
 
5
 
! Отговори
Разбирам преди 14 години
Нема проблеми Фандъчке, 20 годин ги разбираме нещата. Сега пак ще ги разберем. След 20 годин пак ще се разбираме. Свикнали сме да носим. Малко е. Проблем ше е, ако се нареди сичко и станем Швейцария. Тогава нема да знаем кво да прайм, щото те там не настъпват белите ленти по платното, камо ли да карат по тех. Копайте метрото да има. Но нощно време недейте да бачкате като на запад, щото може да стане много бързо и софиянци да не разберат как стана и мина без ексцесии.
90
3
 
3
 
! Отговори
Koko преди 14 години
Niki,Яд ме е на такива като тебе.Очевидно кадърни и интелигентни хора,които обаче са коне с капаци.И нямало злоба викаш.добре.В София съм,ЗАЩОТО ТАКА МИ ХАРЕСВА.В момента ,в който ми писне,просто ще се махна.Знаеш ли между другото колко хора има,които не им понася живота тук и бягат село.Йебем ти и пари йебем ти и сичко