Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
17
 
! Отговори
Maraba преди 14 години
Ама как само я гледа младежа с каската!!Бре мерак,бре!
8
13
 
8
 
! Отговори
an преди 14 години
PREDI DA ZAPO4NETE DA PRAVITE DUPKI POD ZEMQTA ,TRQBVA6E DA OPRAVITE NAI NAPRED MUTRESTANIQ. TRQBVA6E DA SE POSTROQT ZAVODI, TRQBVA6E DA SE SAZDADE V PROVINCIQTA RABOTA ZA HORATA. TRQBVA6E DA SE VDIGNE STANDARTA NA JIVOT. NO V MUTRESTANIQ KAKTO VINAGI, KARUCATA SE SLAGA PRED KONQ. I ZA TOVA E VINOVEN 6IBANIQT ELEKTORAT, KOITO 21 GODINI KA4VA NA VLAST OLIGOFRENI S MEKI MOZACI. NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. ZA6TOTO NQMA ZA KOI. VSI4KI SA EDIN DOL DRENKI. KATO UDARI6 PARVIQT, 6TE PADNE POSLEDNIQT.
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Долу Герб и БСП Избори Избори Избори
6
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То така или иначе последните години трафикът е ужасен, така че мисля, че ако неудобствата тази година ще доведат до удобства другата, заслужава си да ги изтърпим. Само дано снегът през зимата не ги изненада и да твърдят, че не са очаквали да има сняг и затова ще има закъснения с по година-две
5
12
 
10
 
! Отговори
от софия преди 14 години
срещу 10 000 лв ще проявя завидно разбиране другарко Ф(С)андъкова
4
3
 
18
 
! Отговори
фил преди 14 години
и лятото беше тежко, и пролетта, и зимата .........
3
13
 
26
 
! Отговори
xoxoxo преди 14 години
вЕрно е за задръстванията, селяните се прибират вече ..........
2
56
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 14 години
Какво може да се очаква от това безмозъчно, уродливо племе, без история, без култура, без музика, без литература и т. н. което не е допринесло с абсолютно нищо за технологичното и духовно развитие на човечеството. Когато е започнал технологичния прогрес, когато е Моцарт е творил и т. н. това племе е било клано и ебано 600 години! 99 % от нацията е продукт на всичко това. Това са полицай, военни, футболисти, спортисти, певци, политици и т.н. и т.н долнопробна безмозъчна балканска ***. Да не говорим за елит и звезди. Всичко това трябва да се разясни на Европейския съюз, Америка и целия свят!И накрая както казват Американците: "Какъв героичен народ сте след като са ви клали и *** 600 години?"
1
10
 
23
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Г-жо Фандъкова,продъжете софийското.....метро до Кривунделово.Ще получитепълно разбиране от ....кривунделци,за неудобството което ще Ви....причиним.