Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
13
 
! Отговори
Зелената барета преди 14 години
И тази се научи като Бойко- само се оплаква и предрича беди. На гербаджии им липсва позитивното мислене. Само Дянков се отличава от стадото, като го слушаш- всичко е в розови краски. Цъфнали сме и сме вързали и скоро плод ще дадем. Ха-Ха.Хаа.....
28
5
 
18
 
! Отговори
СССР преди 14 години
ФАНДЪКОВАААААААААА, направи паркинг на околовръстното селяните да си оставят ГОЛФА и да влизат с градския транспорт!На изпроводяк раздавай мотики! Не се извинявай!
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
друго си е селският гъзар да надуе чалгата ,да отвори джама на скапаната му каруца за да го видят сите моми селяндурки,щото софиянки в София не останаха.наблюдавам странен парадокс-софиянците бягат от София в провинцията,защото София се напълни със селяни-миризливи,прости,нагли
26
8
 
14
 
! Отговори
нтт преди 14 години
Софиянци ще разберат и ще си траят, селяните - не.Ако на някой не му харесва ситуацията в София - кръгом към родния край. Там всичко е спокойно.И господа провинциалистите, живеещи в столицата, да не забравят, че тази градска лудница се дължи именно на тяхното присъствие!
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТЕЖКА ЗИМА ЗАРАДИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ЗАРАДИ МЕТРОТО.БОЛИ *** *** ЗА ТВОЙТО МЕТРО.
24
15
 
17
 
! Отговори
СССР преди 14 години
ВЪН селяните от София! Писна ми да случам да ми говорят на мИЕко на всяка крачка!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Други новини освен тези за копане и асфалтиране ще има ли тази година?
22
4
 
23
 
! Отговори
stilko_picha преди 14 години
София расте ......... и селенее, Фандъка радостно куфее, панелни фермери се радват на метрото- ей го на Боко обществото.
21
1
 
4
 
! Отговори
Паисий преди 14 години
До # 3 : С коя азбука пишеш и на кой език говориш,бе !!!
20
5
 
4
 
! Отговори
tulski преди 14 години
Трегер....можеш ли да трегериш под вода ?!
19
8
 
14
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
ТАЯ ПАК СЕ нафъндъчи, идват избори, трябва оправдания, все някой им крив, гледа от ББ, нещо му пречи .
18
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тежка есен и зима ли? Споко Данче, зимата няма да я дочакате. Само БСП!
17
5
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 14 години
Хубаво без лошо няма.София има проблем с мераците на аграрно закърмени хора да ходят за щяло и нещяло с кола из града.В някои по-смотани държави,като Германия колегите се обединяват и редуват да ходят по 4 човека в кола на работа.Нали са прости,хак им е!
16
24
 
25
 
! Отговори
КУЛТУРТРЕГЕР преди 14 години
Развива се бурно - напълни се с *** и то с претенции.С бичешки погледи - марш всички селяни! СЕГА И ВЕДНАГА!
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама ходи и в 4, бе, кой ти пречи.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз това заглавие го тълкувам така: "Чака ни тежка кал по гуми и обувки през есента". Нищо лошо според мен, щом е за добро. Само някай да не почне да събира глоби от плебса...
13
10
 
23
 
! Отговори
марионетка преди 14 години
Кметка - марионетка!
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аман от ПР акции. И тая фигурантка - ще обере негативите, и после ББ ще се тупа по гърдите, аз това, аз онова.Ще е тежко я, то не може цели квартали да отцепите без грам мисъл за обходни маршрути.
11
16
 
11
 
! Отговори
Посерко преди 14 години
Ще ходите на работа по-рано. Аз като тръгвам в 6:30 и съм първа кола на всеки светофар. Ама мързелите, дето излизате в 8:30 ше си чакате.
10
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами, че то в София няма софиянци, трябвало е да каже, "моля селяците да разберат"